In drie dagen 2.200 kg cocaïne onderschept in Caribisch gebied

2
Operatie-Caribisch-gebied

Marineschip Zr.Ms. Holland kwam in drie dagen tijd vier keer succesvol in actie. De vier go-fast boten, waarop cocaïne werd vervoerd, werden ontdekt door het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied. Dankzij de goede en snelle communicatie kwam de Zr.Ms. Holland direct in actie en voer richting de go-fast.

De op Zr.Ms. Holland gestationeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht trok samen met twee snelle Nederlandse onderscheppingsboten richting de drugssmokkelaars.

Bij twee van de vier go-fast boten gaven de smokkelaars zich, bij het zien van de mariniers, direct over. Bij de andere twee boten gaf de bemanning zich pas over na het lossen van waarschuwingsschoten.

In totaal zijn er tien verdachten aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de U.S. Coast Guard Southeast en worden in de Verenigde Staten vervolgd. Ook de drugs zijn in Amerika vernietigd.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober vorig jaar het stationsschip in het Caribisch gebied. Met de onderschepping van 2.200 kilo cocaïne, staat er nu bijna 13.000 kilo aan onderschepte drugs op haar naam.


2 REACTIES

  1. Nou Suri Goud dat wordt weer dokken en kijk heel goed wat gaande is. Schandalige kakkerlakken!
    gemodereerd

  2. goed zo , dus op zee lukt het aardig toch, kunnen jullie die helikopters niet in zetten hier in Suriname , dan kunnen jullie misschien wel een ton cocaïne onderscheppen en ook de drugs bazen , zijn die Nederlandse mariniers nog hier dan kunnen ze jullie onder steunen , want met die jungle training zullen ze hun mannetje staan , en als iedere drugsbaas opgepakt is en naar Amerika is overgebracht , zal het witwassen van gelden verleden tijd zijn , en de foute banken vallen om , mensen en als de criminaliteit ook goed aangepakt wordt , en wij Surinamers dan weer een veilig gevoel hebben , zal het buitenland weer zaken willen doen en het toerisme zal dan ook weer toenemen
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.