Brunswijk: “Geen tijd voor show van Belfort; hij is niet m’n strijdmakker”

16
ABOP toppers Edward Belfort en Ronnie Brunswijk
ABOP toppers Edward Belfort en Ronnie Brunswijk

De Surinaamse vicepresident en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt geen tijd te hebben voor de ‘show’ van zijn partijgenoot en assembleelid Edward Belfort. “Laat hij zijn show gewoon geven; het interesseert me niet”, zei hij in een radio-interview.

“Belfort is niet m’n strijdmakker. Hij voerde opdrachten voor ons uit en als hij het niet meer wil doen, dan doet hij dat niet. Soms zegt hij wat goede dingen, maar soms zegt hij ook een aantal domme dingen. Ik geniet er gewoon van. Hij moet met Sampie of Jordan gaan debatteren en niet met de vicepresident. Als ik met Belfort wil praten, dan rij ik naar zijn huis”, aldus Brunswijk.

De tweede man van het land, die momenteel waarnemend president van Suriname is, stelt op de hoogte te zijn van de kritiek die door zijn partijgenoot haast dagelijks via diverse media wordt geleverd. Vorige maand viel Belfort Brunswijk aan door in een interview te stellen dat elke dorpsgek kan roepen dat hij president wil worden, doelend op Brunswijk.

Een paar dagen geleden stelde hij dat dat de wisselkoers voor vreemde valuta in Suriname, eind 2023 de grens van SRD 50 voor een US dollar of euro zal passeren. Brunswijk zegt te begrijpen dat dit zijn manier van politiekvoering is. Volgens de ABOP-leider zal uiteindelijk wel de tijd bepalen of hij samen met Belfort in ABOP verband weer de verkiezingen in mei 2025 zal ingaan.

Brunswijk benadrukt verder dat hij niet zomaar de uitspraak over het ‘vasthouden van de kaw tere’ heeft aangehaald, maar dat het te maken heeft met de besluitvorming. Zo is wordt er sinds kort twee uren na elke Raad van Ministers (RvM) vergadering op de woensdag, ook een regeringsraadvergadering gehouden waar alle besluiten door de president worden bekrachtigd. De verhoging van de brandstofprijs bijvoorbeeld is niet in de RvM, maar in de regeringsraadvergadering goedgekeurd.

Zo iets is volgens hem eigenlijk een nieuw fenomeen, omdat regeringsraadvergaderingen bij voorgaande regeringen pas gehouden werden wanneer er vergaderd moest worden over een issue van zwaarwichtige aard. “Nu heb je elke week een RvM èn regeringsvergadering. Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, zegt de vp.


16 REACTIES

 1. Ruben Ravenberg heeft in To the Point gezegd dat Dew Sharman gelijk heeft om te stellen dat de vp zijn verantwoordelijkheid moet nemen in het beleid en moet stoppen met zijn KAWTERE VERHAAL.

  Chan Santokhi als president en zijn vice president zijn beiden verantwoordelijk voor het gevoerde beleid.

  Brunswijk probeert zich hieraan te onttrekken maar in mijn optiek dat is heel erg LAF.

  IK WEET ZEKER DAT BRUNSWIJK ANDERS ZOU PRATEN INDIEN het economisch beter zou gaan in Suriname en dat er goed beleid werd gevoerd.

  Dus Brunsie: Djie mi wan bigi brick yere mi mang
  gemodereerd

 2. Is er nog hoop voor Suriname?

  Corruptie is zowat geïnstitutionaliseerd. Men kan masterclass volgen in de corruptie.

  Ik heb weinig hoop op verbetering. Want de mentaliteit blijft hetzelfde.
  Als de leiders geen goed voorbeeld weten te geven dan kun je ook weinig verwachten van het “simpele” volk.
  gemodereerd

 3. Ik vergat erbij te vermelden Brunswijk dat als Chan jou er niet bij betrekt je je conclusies moet trekken om uit de coalitie te stappen.

  Maar dat ga je niet doen Brunsie omdat je het fantastisch vindt om aangesproken te worden met EXCELLENTIE.

  Dus NO PROBEER FU TJA MI EDEH GWE.
  gemodereerd

 4. droog reden brunswijk , alles wat belfort zegt komt jou straks van pas , jij president en belfort vp , einde Suriname.
  gemodereerd

 5. Je hebt geen tijd voor die “show”, maar er bestaat ook zo iets als respect.
  Die man gedraagt herhaaldelijk zich als een primitieve inboorling.

  Besturen betekent niet dat je af en toe aanwezig bent op een vergadering en vervolgens naar het bos verdwijnt om de dagen te vullen in je hangmat.

  Wat was de bijdrage van dit figuur de afgelopen 3 jr., behalve protesten bijwonen en zijn braaksel spugen.
  Hij ontvangt wel 2 salarissen.
  Wat vind jullie achterban vd misdragingen v abop-leden. Waarschijnlijk vind de suri-journalist de achterban oninteressant, nooit een behoorlijk interview.

  Tsja brunsi, waarom zou de president al jou werkzaamheden overnemen?
  Waarom zijn de bananen krom….
  gemodereerd

 6. Familie kijven en familie blijven.
  Als Brunsie niet ziet wat er in Su gebeurt dan is hij blind. Er wordt gestolen en geroofd en het volk pinaart en wordt dagelijks kaalgeplukt.
  gemodereerd

 7. Voor de heer Belfort hoeft niemand bang te zijn. Het gaat hier om een gefrustreerde man die het nog steeds moeilijk heeft dat hij niet tot vice president gekozen werd. Zoveel haat en zoveel woede kan nooit tot iets goeds leiden.
  gemodereerd

 8. Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, zegt de vp.
  =================
  Lekker in je helikopter rondvliegen, met volgauto’s door de straten van Paramaribo rondrijden, grond verdelen aan family and friends, family and friends op hoge posten benoemen en verkiezingscampagne voeren. Voor de rest deugen de ABOP en PL ministers toch niet.

  Vandaar de president zwaar overspannen en met gezondheidsklachten zo plotseling naar Nederland is vertrokken.
  gemodereerd

 9. “Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, zegt de vp.”

  Brunsie… Sorry hor, Je doet stoer, maar in feite ben je zwak, zwak, zwak..! Je bent geen leider, maar iemand die daar zit puur uit eigen belang. Zie je niet dat Belly gelijk heeft met je..! Je had allang de stekker eruit moeten trekken. Maar je goud en andere bisjes moeten doorgaan. Ik schaam me diep voor jou…
  gemodereerd

 10. Wanneer een dorpsgek en een dorpsclown gaan ruzieën met elkaar, moet je je er niet mee bemoeien en hopen dat ze elkaar uitschakelen.
  gemodereerd

 11. ” Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, zegt de vp.” Dan moet je die regering bossen jo koe maar dat ga je niet doen want je ego is je probleem…en dan kunnen jij en je fam niet meer vreten. Bravo go dok jereh….je denk alleen aan jezelf. Zelf voor moengo doe je geen ene moet dan roep je jezelf koning van Marowijne…..ppfff….dat die mensen aar het nog niet doorhebben snap ik niet. Domste VP ooit.
  gemodereerd

 12. Brunswijk is nu aan het klagen dat hij niets kan doen omdat de regering hem tegenwerkt, waarom zit je er nog om je eigen belangen te behartigen.??? Waarom begint hij niet om dwarsligger Belfort uit de partij te gooien en zijn zetel door te schuiven naar iemand die wel wil werken en het land uit de ellende wil helpen . Belfort is alleen aan het zeiken en elke maand belastinggeld van hardwerkende te vullen in zijn zak. Ook Belfort heeft grond geërfd van de staat tijdens zijn ministerschap en nu is hij daarmee aan het pronken en de mensen die niets hebben wijs maken dat ze ook moeten gaan planten en telen. Zeg dan ook waar want niet iedereen heeft lappen grond gejat.
  gemodereerd

 13. “Als de president het werk dat ik moet doen zelf doet, dan wat moet ik doen?”, zegt de vp.
  ======================================

  Brunswijk geeft zichzelf hier een brevet van onvermogen. Hij is niet de man die het land tot ontwikkeling kan brengen.
  Ook Somo is totaal niet geschikt voor de leiding van het land. Het zijn mensen die op micro niveau bezig zijn.
  Eén ding is duidelijk dat als Chan de ABOP niet nodig had gehad voor de formatie van de huidige regering, het land er nu veel beter voor zou hebben gestaan.

  Ik ben ervan overtuigd dat indien Suriname erin slaagt het kiesstelsel naar alle eerlijkheid te kunnen veranderen in landelijke EV voor alle parlementaire zetels, Santokhi in 2025 weer President van het land zal zijn.
  En pas dan kan het volk beoordelen wat de man werkelijk waard is.
  Niets voor niets vroeg hij het volk eerder om 28 zetels. Samen met de NPS zou het moeten kunnen het land weer op de rails te kunnen krijgen.
  Dus volk van Suriname bij de volgende verkiezingen toch even nog ietsjes slimmer stemmen, jullie zijn goed op weg.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.