dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelgië en Suriname praten over wet- en regelgeving inzake personenverkeer

België en Suriname praten over wet- en regelgeving inzake personenverkeer

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie uit België heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in Suriname. Het voornaamste doel van deze meeting was om het samenwerkingsverband tussen beide landen te verdiepen en uit te bouwen, ten einde betere uitvoering te geven aan de wetgeving en regelgeving inzake het personenverkeer.

Dit bezoek is het gevolg van de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) over migratie tussen Suriname en België.

Tijdens het bezoek van de Belgische delegatie is er geëvalueerd over de uitvoering van de MoU en is de eerste erkenning van de Benelux teksten en het visumvrij reizen van houders van diplomatieke paspoorten besproken. De delegatie voerde ook bilaterale gesprekken met enkele vak-ministeries waaronder de ministeries van Justitie en Politie, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Binnenlandse Zaken, Transport, Communicatie en Toerisme, Volksgezondheid en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Tijdens het eerste gedeelte van de vergadering is er informatie gedeeld tussen beide landen met betrekking tot de statistieken over wederzijdse statussen van het aantal personen dat in beide landen vertoeft. Daarnaast is er breedvoerig gesproken over het uitwisselingsprogramma en het traject betreffende circulaire migratie, waarbij ook de projecten per vak-ministeries aan de orde kwamen. Aan de hand van wederzijdse behoefte van beide landen zal dit verder worden verdiept.

Tijdens het tweede gedeelte van de vergadering zijn de volgende overeenkomsten nader toegelicht, te weten, de overeenkomst inzake terugname en overname van personen en de overeenkomst inzake visumvrijstelling voor houders van diplomatieke paspoorten. Beide partijen zijn het erover eens dat het migratiebeleid tussen beide landen ordelijk moet verlopen.

De Belgische delegatie stond onder leiding van Bart Verstraete en Marlies Elebaut van Dienst Vreemdelingen Zaken terwijl de delegatie van het ministerie van BIBIS onder leiding stond van ambassadeur Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. belgie hoort toch ook bij de schengenlanden , en als Surinaamse diplomaten naar belgie willen , komen ze toch eerst aan in Nederland ,
    of komt een belgies vliegmaatschappij naar Suriname om die diplomaten dan op te halen want de lamme vogel van de slm zal nooit meer vliegen


    gemodereerd
  2. Surinamers en Belgen denken beiden Nederlands te spreken, maar Surinaams Nederlands en Flaams zijn niet dezelfde taal. Zonder tolk kunnen er allerlei misverstanden ontstaan. Als b.v. een van de Belgische dames na een heerlijke Surinaamse maaltijd tegen een van de Surinamers zegt; nu heb ik alleen nog zin om te neuken, zullen de meeste Surinamers niet weten dat neuken poepen betekent in België. Zo ook als een Surinamer tegen een Belgische zou zeggen; laten we na het poepen naar Torarica gaan waar er een feest gaande is, wij wel niet uitgenodigd, maar mijn vriend, die daar portier is, zal ons toch laten boren.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES