Waidoe: “Somohardjo vernedert Nickerianen met presidentschap voor Brunswijk”

16
William Waidoe

Ex-parlementariër William Waidoe, die in mei 2019 overstapte van de Pertjajah Luhur (PL) naar de NDP, zegt dat de PL van Paul Somohardjo en de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) van Ronnie Brunswijk niets te zoeken hebben in het Surinaamse district Nickerie.

“Eerlijk is eerlijk, ze hebben hier niks te zoeken. De voorzitter van de Pertjajah Luhur loopt met het idee dat er nog voldoende mensen in Nickerie zijn die achter hem aanlopen en nog blind geloven in de eenheid van de javanen. Dat hebben we niet nodig in een multi-etnische samenleving. En als je nog steeds denkt dat je geen medeverantwoordelijke bent van dit slecht beleid en je komt ons vragen om weer op jouw te stemmen en nog erbij voor een presidentschap voor ABOP, dan is dat letterlijk een vernedering naar de Nickeriaanse gemeenschap toe”, zegt Waidoe.

Somohardjo zei op 7 maart tijdens de krachtmeting van de ABOP/PL in het André Kamperveenstadion dat het cadeau over drie jaar, op de 65ste verjaardag van Ronnie Brunswijk, is dat de president wordt van Suriname. De PL-voorman merkte op dat Brunswijk het presidentschap verdient, ‘omdat hij zich heeft ingezet voor Suriname’.

Volgens Waidoe sjoemelt de ABOP flink met grondzaken in het rijstdistrict. “Ik heb contacten met toppers van ABOP en ik heb ze zelf verzocht om één ding voor ons op te lossen in Nickerie en dat is het grondprobleem. Ik heb gevallen meegemaakt waarbij mensen percelen hebben gekocht met een grondbeschikking ingeschreven bij GLIS en die man werd in december geconfronteerd met een stichting van een rijstverwerker met nog een beschikking. De eerste eigenaar gaat naar de districtscommissaris (dc) en de dc staat de man niet te woord.

Ik heb laatst ook met iemand gesproken die op een notariaat werkt en laat me je zeggen: er gebeurt een heleboel gefrommel in Nickerie”, aldus Waidoe, die al deze zaken helemaal afkeurt.


16 REACTIES

 1. Waidoe, leef je nog? Ik moet je in deze gelijk geven, ondanks ik je nog steeds een grote lul vind om naar de ndp over te lopen. Wat hebben die voor jou gedaan? Woon je in een paleis, rijd je een Prado, heb je een Rolex horloge? Ben je het nog steeds eens met de moordpartij van de 15 onschuldige burgers? Je bent en blijft een grote klootzak.
  gemodereerd

 2. 1Pae liegt en bedriegt en deze Pae de overloper wil dat je hem moet geloven. Su heeft jouw niet nodig Willy Waidoe ga je familie op de markt in Nickerie helpen met her herrie verkopen.
  gemodereerd

 3. Waar was deze lummel al die tijd. De verkiezingen van 2025 naderen, dus tijd om weer van zich te laten horen. Bah…..
  gemodereerd

 4. Deze klojo gaat nu met modder gooien, typisch een mentaliteit
  van een ex Surinaamse (politicus,) ophangen die hap!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Tang…..Waidoe is uit zn winterslaap ontwaakt..
  Verkiezing e doroh dus weer tijd voor mensen voor de gek houden . Weg met NDP, Abob, VHP, PL ej alle ander oude politieke lummels. Het is tijd voor een hele nieuwe politieke arena.
  gemodereerd

 6. Waidoe vindt waarschijnlijk dat door de op hol geslagen inflatie zijn levenslange pensioen ter waarde van 60% van een directeur’s salaris niet meer toereikend is. Hij begint dus te werken aan zijn terugkeer in het parlement, waar zijn pensioen aangevult zal worden met een 100% tegemoetkoming.voor een parlementslid..
  gemodereerd

 7. Hee vuile paarse rat, ben je uit je hol gehaald door je gotrofather opa D als de zoveelste destabiliserende scenario uit het paarse kamp? Jij bent een belediging voor de nickerianen om voor een ford je ziel aan de duivel te verkopen, djompo pae.
  gemodereerd

 8. Javanen zijn onbetrouwbaar, als puntje bij paaltje komt dan lopen ze over !!!
  Pitjelboer somohardjo en bankrover brunswijk zijn nu al bezig met de verkiezingen van 2025.
  Terwijl het land in zware financiële crisis zit !!!
  Zijn deze klootzakken loyaal aan Santokhi, die het land uit de crisis moet zien te halen ????
  gemodereerd

 9. Waidoe en Doekhie zijn de grootste boeven van Nickerie.
  En deze paarse flying monkey van didibri .
  Moeten hun grote smerige rot bek dichthouden er komt allemaal maar 💩 uit.
  Heeft die rattengif nog niet gewerkt op deze paarse ratten.
  Zonder deze ndp ratten waar we veel verder in onze mooi switi Sranan.
  gemodereerd

 10. Tuurlijk doet hij Bruns promoten, de hand die je voed en die je geeft moet je goed houden🫣
  gemodereerd

 11. Die zogenaamde multiculturele samenleving zoals Waidoe deze samen met zijn NDP kornuiten beleeft, heeft Suriname alleen maar chaos en ellende gebracht. Dus a.u.b. niet zo hoog van de toren blazen.
  Dat je nog durft de ABOP van sjoemelen met gronden te beschuldigen is zoiets als: de splinter in andermans ogen zien maar de balk in je eigen ogen niet. Samen met je NDP kornuiten hebben jullie goed huis gehouden daar in Nickerie…
  De beleving van een multiculturele samenleving wordt dan plotseling heel anders ervaren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.