Belfort: “Eind van het jaar koers en benzineprijs boven SRD 50”

26
Belfort

ABOP-parlementariër Edward Belfort durft een weddenschap aan te gaan en stelt dat de wisselkoers voor vreemde valuta in Suriname, eind 2023 de grens van SRD 50 voor een US dollar of euro zal passeren.

“Nu betalen we ook bijna SRD 40 voor een liter gasoline, maar tegen het eind van dit jaar zal dat ook boven de SRD 50 voor een liter worden”, benadrukte de ABOP’er tijdens een interview met DTV-Express.

De Surinaamse politicus, van wie bekend is dat hij niet door dezelfde deur kan met president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk, zegt het gevoel te hebben dat indien Santokhi de verkiezingen in 2025 verliest, de VHP-voorzitter niet meer in Suriname zal kunnen blijven.

“Straks wordt er een motie van wantrouwen tegen hem ingediend en is alles einde. Hoogmoed komt voor de val. Vanaf hij president is geworden rijdt hij rond met zwaaiende sirenes. Dan hoe gaat hij na zijn presidentschap rondrijden en stoppen bij het verkeerslicht aan bijvoorbeeld de Coesewijnestraat? Hoe gaat hij zich voelen? Hoe gaat hij naar de winkel?”, aldus Belfort.

Belfort stelt te hopen dat het staatshoofd inderdaad wegens medische redenen momenteel in het buitenland vertoefd. Volgens Belfort was het dezelfde Santokhi die in de vorige regeerperiode vanuit de oppositiebanken veel kritiek leverde op de luxe medische voorzieningen en platina kaarten voor leden van de regering.

“Waar is hij nu? Door zijn beleid is de hele gezondheidszorg ingestort en zijn haast alle verpleegkundigen, artsen en specialisten gaan weg”, aldus Belfort.


26 REACTIES

 1. Sinds deze man op Papatam de wacht heeft gehouden tijdens de rellen [toen de marrons de Brazilianen beroofden en verkrachtten]En hij alleen in het donker was,werkt zijn hoofd niet goed meer.Ook op klaarlichte dag ziet hij spoken.
  gemodereerd

 2. Ik heb de heer Kalloe horen zeggen bij Lim FM horen zeggen dat Suriname met haar monetaire reserves de schulden aan China en Oppenheimer slechts moet betalen met dien verstande zonder de rente.

  Ik moest met wenkbrauwen fronsen toen ik dit hoorde: Oppenheimer en China moeten dan eerst akkoord gaan met zo een regeling.

  De monetaire reserves van Suriname bedragen slechts 1,4 miljard Usd. Hoe gaat Suriname dan de resterende schulden dan betalen vraag ik mij af?

  Belfor hoeft mij echt niet komen vertellen dat Santhoki geen potten gaat kunnen breken en dat de kans heel groot is dat de koers alsmaar gaat blijven stijgen.

  Santhoki heeft dit alles aan zichzelf te danken met zijn Friends en Family beleid, LEUGENS en Etnische benoemingen.

  Hoe kun je meer uitgeven dan dat je ontvangt?
  Op den duur yu o go KLEM FINANCIEEL.

  Santhoki gaat niet in staat zijn om de koers te stabiliseren en dat in geen honderd jaar met dit WANBELEID.

  SANTHOKI: JE GAAT SURINAME ALLEEN IN JE DROMEN KUNNEN REDDEN ZOALS JE BELOOFT HAD IN 2020.

  @WAT: BLIJF LEKKER SAMEN DROMEN MET JE ORANJE GODHEID SANTHOKI DIE SRANAN VERDER DE AFGROND INTRAPT.

  @WAT: JIJ DOET MIJ DENKEN AAN LAUWPIE ALIAS RobG
  gemodereerd

 3. domme belfort , als minister van justitie in bouterse 1 was je al niks , en nu nog minder , blaaskalk als jij nu alles beter weet , waarom zit jij dan van de zijlijn te schreeuwen jij zit daar namens de abop en dat is een regeringspartij , echt jou fratsen brengt ons land nog verder in het ravijn
  gemodereerd

 4. Wanneer je denkt zowat alles te hebben meegemaakt in de Surinaamse politiek, doet die er weer een schepje bovenop. Minister Edward Belfort (Abop) van Justitie & Politie is in Interpol-pakje verschenen op een politieke bijeenkomst. Niets aan de hand, zegt hij. Moord en brand, heet het aan de andere kant.

  In 2014 verscheen Belfort op een bijeenkomst van Brunswijk in een interpol uitrusting terwijl Brunswijk al door Frankrijk veroordeeld was wegens drugshandel. Als jij Belfort zo een integere man bent had je Brunswijk destijds aan de Fransen uitgeleverd. Jij Belfort bent de zoveelste valse profeet der Farizeers!
  gemodereerd

 5. Bellie, tap joe mofo. Wat is jouw bijdrage om uit deze crisis, veroorzaakt door je voormalige baas opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, te komen . Jouw negatieve wensen zullen niet uitkomen , sebrefata.
  En wie ben jij om te bepalen, wie wel en niet in Suriname kan wonen? Zelfs opa D kon dat niet in de jaren 80. Dus soema na joe? Tigri barba srefie e brong…..
  gemodereerd

 6. @ grote bek belfort,

  Heb je wel eens afgevraagd hoe het komt dat Suriname in deze shit zit ?????
  Is het de schuld van Santokhi ?????
  Wat heb jij gepresteerd toen je in de coalitie zat met de NDPleeee?
  Ben je nu rancuneus omdat je graag “vieze” president wilde worden maar het is je niet gelukt !!!!!!
  Wil je mij zeggen dat als er een nieuwe regering komt in 2025, zullen de schulden van bijkans 5 miljard us dollar kwijtgescholden worden, mongool ??????
  gemodereerd

 7. IS BELFORT DE PRESIDENT OPENLIJK AAN HET BEDREIGEN????????

  WIE DENKT DEZE KNUL DAT HIJ IS??? MISSCHIEN GAAT HET NIET GOED MET ZIJN KIPPENBEDRIJF.

  BELFORT IS KWART ZWANGER.
  HIJ IS OP PAPIER LID VAN ABOP MAAR ZWERFT ALS EEN HOND ROND
  HIJ ZIT IN COALITIE MAR VOERT SINDS DAG 1 OPPOSITIE.

  BELFORT DONDER TOCH OP.

  GEBOREN RACIST

  BRUNSIE MOET JE LATEN SCHOPPEN EN TRAPPEN NET ALS DOEKHIE INDERTIJD.

  JE HEBT JE TIJD GEHAD. UITGEVOERD 0.0. GO TO THE JUNGLE MAN!!!
  gemodereerd

 8. Sinds wanneer is deze ezel ook econoom geworden…

  Toen hij met zijn kop in de reet van bouta vastzat was er niets aan de hand…toen vrat hij ook mee….nu hij geen positie heeft verkregen legt hij de schuld bij een ander….

  bellie je hebt destijds meegevreten …jij bent dus ook een onderdeel van het ontstane probleem
  gemodereerd

 9. Deze goeie man zegt gewoon de waarheid. De huidige regering is de kluts totaal kwijt. Het gaat met de dag slechter in Suriname. Santokhi blijkt uiteindelijk een goeie politieman geweest te zijn en thans een heel slechte bestuurder met te veel gebabbel, commissies en family and friends. Santokhi geeft leiding aan een incompetente kabinet met vooral incompetente ABOP en PL ministers. Over de VP zal ik maar zwijgen, die is alleen met verkiezingscampagne bezig.
  gemodereerd

 10. Welke economische plan heeft Belfort om de crisis op te lossen? Daar ben ik in geïnteresseerd, niet in beschuldigingen.
  gemodereerd

 11. Tigri Barba mag misschien wel gelijk hebben wat Sheriff, Bravo en de valuta koers betreft. Maar we zitten echt niet op hem te wachten, want met hem aan het roer mag je het ook vergeten dat er een verbetering zal komen en in Suriname. Deze Tigri Barba is geen enkel lichaamshaar beter dan Bravo…
  gemodereerd

 12. Deze zelfde belfort toen hij minister was, moest ht verkeer stoppen op de Coesewijnestraat brug in d tegengestelde richting zodat hij en d veiligheids mannen konden inhalen op d brug om plaats vn bestemming te bereiken. Waar hij d perceel gekraakt heeft vn Rahemal
  gemodereerd

 13. Roy, als Jij Bel(k)fort een ezel vindt (ex politie agent, ex minister Juspol) dan is onze president Santokhi ook een ezel (ex politie agent, ex minister Juspol).
  Beiden hebben geen benul van economie, maar de de schade van Belfort voor Sranan is vele malen kleiner dan die door Santokhi en co wordt veroorzaakt.
  Trouwens je hoeft geen econoom te zijn om te gokken als Belfort: “Eind van het jaar koers en benzineprijs boven SRD 50”.

  Belfort was één van de helden van de oranje oppositie, hij werd bewierookt voor zijn luidruchtig kritiek op president Bouterse. Zonder deze kritiek was het misschien niet zover gekomen dat Bouterse het stokje moest overgeven aan Santokhi, wat een hypocrieten zijn jullie geworden, de grootste hypocriet zou zich mogen afvragen; waar blijft de zelfreflectie.
  Verder, waarom geven jullie af op Belfort, hij is niet de kwaaie genius in het spel, dat is onze President en zijn VP, Santokhi en Brunswijk. Hebben jullie klachten dan moeten jullie bij deze twee heren zijn, zij maken het te bont, hij geeft Belfort reden tot klagen.

  Ik voorspel dat de oranje helden nog vóórdat de termijn van deze regering ten einde is, zij ziende blind zijn geworden, welke deskundige ben ik dan niet als leek zijnde.
  gemodereerd

 14. Yep, dit is overduidelijk een bedreiging!

  Puinzooi gemaakt van Justitie!
  Van douane, penitentiaire inrichting tot het OM en de verkeersveiligheid.
  Drugsdelicten verbloemen, ravage achtergelaten, kapot meubilair, kapot wagenpark, jaren geen kleding en schoenen en nooit een behoorlijke training aan rekruten. Gewoon uit dorpen geplukt. En daarop stemmen jullie!

  Boeiiiije hoe hoog de koers wordt. Die stijgt altijd na een bouta-bewind. Dat wisten jullie van te voren!
  gemodereerd

 15. Die belfort deugt niet. Een gefrustreerde man.

  Veel geschreeuw, maar weinig wol.

  Met zo’n man kan je geen enkele oorlog winnen. Bij de eerste schot, rent hij al weg.
  gemodereerd

 16. Belfort heeft zo te zien een glazen bol. Of heeft hij de koersontwikkeling in een droom gehad, zoals hij in 2020 gedroomd had dat hij president zou worden bij de verkiezingen in dat jaar. Hij is toen al op zijn bek gegaan en nu gaat hij in herhaling.
  gemodereerd

 17. Aan het eind van 2023 kan de koers zelfs 1 op 200 zijn.

  Dan zullen de rijken thuisblijven in hun villa’s met tralies en bewaking. Want zodra je buiten bent zonder security, dan ga je niet meer veilig zijn…
  gemodereerd

 18. Deze bos ezel had zijn achterban belooft om geen invoerrechten te hoeven te betalen op auto, s.dEZE MAN IS DOMMER DAN 2 EZELS ZAMEN.
  gemodereerd

 19. henry , jij leest niet alle reacties van ons , we hebben dikwijls aangegeven dat we geen oranje , geen geel-zwart en geen rood zijn , wij bestrijden de ndp met een gewone pen , en zeker die massamoordenaar ddb en zijn onderdanen en natuurlijk de paarse schaapjes
  gemodereerd

 20. eigen+mening , jij bent zeker vergeten toen jou afgod plesident was tijdens bouta1 en bouta2 van 2010—-2020 , hij ook alle mooie en goedbetaalde functies aan zijn familie en vrienden gaf , en toen hoorden we jou niet he
  gemodereerd

 21. pony , die belfort was geen vhp-er , maar gewoon een vriend van jou afgod , maar de vriendschap zal over zijn , en dat gebeurt ook met de ndp , als straks jou afgod ddb in de bak zit , dan zal de ndp uit een vallen , want iedereen van de ndp top wil baasje zijn , en wapens zijn voor het grijpen want die heeft jou afgod genoeg en heeft ze zelf niet meer nodig
  gemodereerd

 22. De corona pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben vooral de Derde wereld landen op hun kop gezet. Al deze landen hebben het momenteel erg zwaar vanwege de enorme stijging van de voedselprijzen. Belfort wekt de indruk dat het alleen slecht gaat met Suriname. Met een andere president was de koers al lang de 50 gepasseerd. De 40 % van de bevolking van Suriname die niet heeft doorgeleerd kan Belfort misschien weer voor de gek houden, maar op de weldenkende mensen in Suriname maakt hij totaal geen indruk. Niemand van de oppositie komt met een alternatief hoe de schulden van bijkans 4 miljard US$ moet worden afgelost. Ze zijn 24 uur per dag bezig met fake nieuws en polarisatie.
  gemodereerd

 23. Las ten, mede veroorzaker van alle chaos en ellende in het land.
  Het is altijd makkelijk om een andere, die z’n uiterste best doet om het land economisch weer gezond te maken, de schuld te geven. Veel te kortzichtig, Rome is niet op één dag gebouwd.
  Lieden die dit nog steeds niet willen erkennen zijn te dom en moeten lekker in een hoekje gaan zitten huilen, en niet het volk lastig vallen met dit soort ongenuanceerde berichtgevingen.
  Ik wil zien welke kapitein aan wal met een grote bek die dit land in 3 jaar weer gezond kan maken. Die DDB en zijn kornuiten hebben het volk voor een decennia naar de Filistijnen geholpen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.