dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson: "Mensen willen politieke invloed laten gelden zonder electoraat achter zich...

Van Samson: “Mensen willen politieke invloed laten gelden zonder electoraat achter zich te hebben”

-

Does Travel - naar Suriname

“Deze mensen verraden zich. Ze willen invloed hebben op het land zonder de democratische weg te bewandelen. Ze willen hun wil kunnen doordrukken en hun kennis aanwenden. Dit alles moet dan gebeuren zonder het electoraat. Dat vind ik op zijn zachtst gezegd heel hypocriet.”

Aan het woord is het VHP-assembleelid Cedric van Samson over de proclamatie van de nieuwe beweging ‘Passie voor Suriname‘. De organisatie gaat middels debatten en social media campagnes de samenleving tonen hoe zaken anders aangepakt kunnen worden en haar bewuster maken dat de macht werkelijk bij het volk zit.

Eén van de trekkers van deze beweging is de jurist Jennifer van Dijk-Silos. Volgens Van Samson had hij in de periode van de straatacties van de Organic Movement al duidelijk gemaakt dat er bepaalde personen achter Organic stonden om de touwtjes te trekken.

“Toen Dave van Aerde in een interview aangaf dat het niet de bedoeling is dat Organic Movement komt om het over te nemen, maar dat Organic slechts zou vragen om awareness. En wanneer die awareness er was, dan zouden die deskundigen naar voren komen en zou Organic zich dan terugtrekken. Daaruit had ik al kunnen concluderen dat Organic Movement bezig was als futuboi van bepaalde mensen die hun politieke invloed wilden laten gelden in dit land, zonder het electoraat achter zich te hebben”, benadrukt de VHP’er.

De politicus vervolgt verder door te stellen dat toen Organic Movement de eerste keer aangaf dat zij geen mensen uit de politiek wilden hebben en het toen niet resulteerde in een massale opkomst, was het dezelfde persoon (Van Dijk-Silos, red.) die in een interview aangaf dat Organic het anders zou moeten doen. Dat Organic ook zou moeten aangeven dat wat in Coronie gebeurd, ook goed is. Dus je ziet dat bepaalde mensen zo laf zijn dat ze anderen sturen om de kastanjes voor ze uit het vuur te halen. Je stelt je op alsof je beter bent dan andere mensen, terwijl zwarte mensen worden uitgemaakt voor marron geboefte”, aldus Van Samson.

Hij vraagt zich tot slot ook af waarom een concept Kiesregeling van Van Dijk-Silos door een groep ‘futubois’ wordt ingediend in het parlement, terwijl dezelfde jurist stelt dat zij Surinaamse parlementariërs waardeloos vindt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Goed gezien Cedric!

  Graag meer artikelen over slim suri!
  Ben een beetje moe van al die schreeuwers.

  Als je zelf door bouta, of all people, bent ontslagen, dan is er iets goed mis met je.
  De beelden v deze vrouw shoppend en her-kauwend in een usa supermarkt, zijn blijven hangen. Toen was ze denk ik mini-ster van Justitie en dat was letterlijk en figuurlijk een snoepreis.
  Toppunt van hoogmoedswaanzin; je ontwaakt op een zonnige dag en besluit om een concept kieswet in elkaar te flansen 🙄.
  Ongeschikt en gecancelled!

  Daarom, ja daarom is ze nu bigie mattie met mahawat-bv. Iets met soort zoekt soort.
  De surined met een flitsende carrière (1 april) en die allerlei rommel schrijft. Jonghu ga naar suri, ze wachten op je brada.
  Ongeschikt en gecancelled!

  Dit geldt ook voor de oppositie die nu een scala aan zogenaamde verbeterpunten wil inzetten. Op alles hebben ze een antwoord behalve op de grote vraag, hoe wil je de schulden aflossen?
  Gaat niet gebeuren paars en bep.
  Zelfs in een democratie moet je rustig wachten op je (politieke) beurt.

  Passie voor suri?
  Mijn neus!


  gemodereerd
 2. Die Van Dijk-Silos is totaal van generlei waarde voor Suriname. Ze heeft haar kansen gehad tijdens het NDP bewind, zie maar de gelegenheids wetten toen, dus de prullenbak in met dit soort lieden.
  Ik kan mij niet voorstellen dat het volk nog achter zulke figuren aan zou lopen.


  gemodereerd
 3. Deze idioot zit gewoon in de ruimte te kletsen. Nooit hoor je iets nuttigs over de ontwikkelingen in het land, maar steeds commentaar op andere politieke partijen. Kijk eerst in je eigen huis en hou verder je kop dicht. Jij steunt de family and friends beleid van de VHP en de ABOP toch, dus hou je mond. Kijk wie grond rooft, collega,s van jou, Jogi de beer.


  gemodereerd
 4. Het is burgerinitiatief jij bent hypocriet bezig je hebt mandaat van het volk gekregen door valse belofte die je niet kan nakomen. Valse profeet!!


  gemodereerd
 5. Van samson, je komt niet meer als dna lid, want je hebt je buurt blind gemaakt en verraden door dagelijks op de radio dingen te vertellen die niet gerealiseerd zijn. Let op mn woorden, sukkel.


  gemodereerd
 6. Cedric, je hebt gelijk. Weer een scenario uit de paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D ter ondermijning van de rechtsstaat Suriname en de huidige regering.
  Fat todo kolos moet haar smoelwerk dichthouden .want toen zij daar zat, heeft zelf NIKS veranderd. Ga maar verder kwaken, samen met je dikke todo dochter, nijlpaard.
  Cedric, blijf ze ontmaskeren. Die paarse ratten!


  gemodereerd
 7. Deze vetnek vrouw met haar 4 kinnen is zelf de meest waardeloze persoon in Suriname, daarom herkent ze het gedrag van de parlementariërs.


  gemodereerd
 8. Van Samson, je klets weer. Heb jij als enkeling electoraat dan. Nu dat jij gekozen bent met hulp van een partij electoraat, krijgt meneer praatjes. Als je toch praatjes wil houden doe het dan in DNA als de regering op de bezoek is. Bevraagt en controleer de regering zoals het een echte parlementariër betaamt, dan pas mag jij je mond opentrekken.
  De buurt sessies met enkele buurtgenten die jij houdt brengen moesje niet naar Parijs, ze dienen alleen maar om stemmen te ronselen, voor de buurt zelf betekent het niks. De buurten blijven nog steeds ‘pôti’. Zelfs de pres heeft dat recent aangegeven.

  Waar was je laatst toen men moest vergaderen in DNA. De vergadering ging niet door mede vanwege jouw afwezigheid of heb ik het mis.
  Wat vindt jij van de grondroof van de Aboppers, je loopt sinds 25 mei 2020 met oogkleppen rond. Mooie praatjes vullen nog steeds geen gaten. Dagu bitre moro libisma, b’ka dagu n’e gagu. Jip en Janneke.


  gemodereerd
 9. Het steekt van Samson dat de actievoerders de vloer hebben aangeveegd met de VHP en met de regering van president Sandopie. Het is een blamage voor de VHP en haar vermeende kader dat de buitenparlementaire oppositie het initiatief heeft genomen om alvast een concept wet te maken. Uiteindelijk zal de VHP regering moeten toegeven dat zij de inzichten ontbeert om met een nieuwe wet te komen. Ze gaan moeten doorborduren op dit voorstel van de buitenparlementaire oppositie. Andere smaken zijn er niet. Maar ook de politieke carrière van Cedric van Samsom loopt ten einde. Deze blootvoetse overloper zal na zijn VHP periode als parlementariër in een afvalbak gedumpt worden.


  gemodereerd
 10. Bounty … Cedric van Samson … voor de rest van je leven zal je bij je hindoestaanse “schoonmoeder ” blijven inwonen. Pas op dat ze je opdonderen. Je bent en blijft voor hen een Kafrie.

  Door de politiek heb je een drie-delig costuums leren dragen. De politiek maakt dat jij je vandaag “mooiste jongen van klas ” verbeeld !!!!!!!

  De poppenkast gedrag van je in het parlement gaat stoppen. Na 25 Mei 2023 of eerder … ben jij één van de velen uit de Oranje Movement Fraudeurs beweging, die het aan de lijve zullen voelen.

  Misschien denk je dat je voor de rest van je leven door de Staat, door ons belastingsgeld, verzorgd zal worden. No way !!!!!!!!!!

  Ga rustig weer je taxi rijden … dan kun je je zelf met recht …”ondernemer”noemen.


  gemodereerd
 11. ” …
  Dus je ziet dat bepaalde mensen zo laf zijn dat ze anderen sturen om de kastanjes voor ze uit het vuur te halen.
  … ”

  Eerder gebeurde dat middels zogenaamde stichtingen.

  Opvallend is wel weer dat dit soort “geleerden” wel een specifieke doelgroep weten te vinden die hun achterbakse ideeën kunnen uitkramen.
  Hetzelfde is ook te zien bij Pakkitow die de stem is van laffe afgestuurden.

  Naast pakezel, trekezel, geldezel, etc. kent Suriname nu ook de stemezel !

  Power to Slim-Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 12. “Passie voor Suriname” heeft iets heel bekends…mmm.. ja!! ik weet het weer: “Trots op Nederland” TON ! van Rita verdonk!
  No spang! Gedoemd te mislukken!!


  gemodereerd
 13. “Passie voor Suriname”..hmmm. Komt mij een beetje bekend voor. Doet mij denken aan “Trots op Nederland” v Rita Verdonck.
  Is ook gedoemd te mislukken met Van Dijk Silos als aanvoerder.


  gemodereerd
 14. inderdaad , die van dijk silos is gewoon een volgevreten paarse nietsnutter he robg en pony , en robg en pony waar is jullie commentaar op wat die kanhaai zei dat er maar 15 doden zijn gevallen op 8 december 1982 , had bouterse niet ingegrepen dan waren er meer dan 800 doden gevallen , jullie vinden dit prachtig he
  Cedric van Samson zegt het goed , al die paarse vrienden van jullie zijn er alleen maar op uit om weer aan de macht te komen , bouterse laten ze vallen als een baksteen , maar jullie vrienden zal het niet lukken om weer aan de macht te komen , het gewone volk wil de ndp niet weer , en dat zullen ze zien


  gemodereerd
 15. Ach mevrouw Siellos moet goed nadenken waarom zij door despoot Bouterse eruit geschopt werd. Ze blijft een viswijf zonder respect waarden en normen en dat ze achterbaks is, blijkt weer.


  gemodereerd
 16. Negeer alle leden van de krabben-ton Cedric!

  Niet luisteren naar negatieve boomers aan de Noordzee en die onafhankelijkheids-remigranten, puur gif!
  Die gasten zijn blijven steken in de koloniale tijd en die snappen millenniums niet.
  Bij sommigen verdwijnt wijsheid met de jaren 🤭😂.

  Focus en groei!


  gemodereerd
 17. Expressezel en ponyezel, enzovoort, zo kan ie weer😜😜😜😜
  Zo te zien zijn wij allemaal ezels, de vraag is alleen wie van ons is de grootste, die zijn hoofd steeds stoot aan ………….mag je zelf invullen.


  gemodereerd
 18. Zover ik uit het concept kiesstelsel van Van Dijk – Silos kan halen, houden ook deze voorstellen het niet in stand bij evalluatie/beooordeling van het CHof.
  Dus alle prietpraat ten spijt…..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES