OM trekt dagvaarding Stephano ‘Pakittow’ Biervliet in

8
Pakittow brengt verklaring uit en gaat live

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft ‘vanwege haar moverende redenen’ de dagvaarding van Stephano ‘Pakkito’ Biervliet ingetrokken.

De zaaksofficier mr. Ramdajal gaf vóór het afroepen van de zaak door de deurwaarder aan, dat het OM inderdaad de verdachte had gedagvaard voor de zitting van heden. De vervolgingsambtenaar wijdde niet uit over de moverende redenen van het OM, om ter elfder ure over te gaan tot het intrekken van de dagvaarding.

Het is niet duidelijk of de verdachte alsnog op een ander moment gedagvaard zal worden of als deze zaak geseponeerd wordt.

Vandaag was de tweede zittingsdag waarbij plunderaars van 17 februari zich moeten verantwoorden bij de strafrechter. Oud inspecteur E.R. die zich ook schuldig heeft gemaakt aan de plunderingen is ook voor de zitting van vandaag gedagvaard.


8 REACTIES

 1. een fikse schadevergoeding eisen Pakkito voor aantasting goede naam en eer en fysieke opsluiting,
  gemodereerd

 2. Het opportuniteitsbeginsel zal toepast zijn.Beter zou zijn toch repressie toe te passen.Al was het maar als voorbeeld.
  gemodereerd

 3. Om “moverende redenen” kan van alles inhouden en het is dus te vroeg om daarover een uitspraak te doen.
  Het kan zijn omdat de aanklacht niet met voldoende bewijsmateriaal onderbouwt is.
  Maar het kan ook zijn omdat er nog meer te onderzoeken zaken aan het licht gekomen zijn.
  Kortom het kn van alles betekenen van een sepot tot een verzwaarde aanklacht.
  gemodereerd

 4. Ze waren bang want weten dat ze idioten zij. OM is gewoon een bende. Bij de volgende regering moeten deze rotte appels ook op de schopstoel
  gemodereerd

 5. klopt debby net als jij moeten ze alle paarse rotte appels er uit flikkeren , nou debby man , het paarse OM moeten ze per direct ontbinden , of hoor jij liever ze moeten de paarse OM er uit schoppen
  debby man , het zal eventjes duren , maar wij de echte Surinamers worden snel verlost van paars , en kunnen dan beginnen met de wederopbouw van Suriname
  gemodereerd

 6. Zijn volgelingen die de opdracht hadden begrepen en uitgevoerd zullen zich nu achter de oren gaan krabben als zij wel vervolgd worden. Dit lijkt wel die torie van Trump op 6 januari. Hij had opgeroepen en er vielen doden en gewonden. Trump zegt onschuldig te zijn. Wat zijn de moverende redenen in beide zaken?
  gemodereerd

 7. Het OM kennende zal dit weer een ‘slepende’ kwestie gaan worden. Komt jouw zaak op de plank, dan is (je) mijn naam haas. Moverende redenen, kan van alles zijn, maar bij onze OM wil dit altijd zeggen, de zaak heeft afgedaan, doei.
  Iemand wilde dat het OM een voorbeeld moest stellen, maar dan moet het O M een andere gedaagde voor gebruiken en niet een onschuldige, Pakittow heeft zich aan niks schuldig gemaakt.
  gemodereerd

 8. pony dan hebt jij de beelden met geluid zeker niet gezien , jou vriend biervliet gaat straks flink brommen , dit soort gasten (ook die neus) denken dat ze iets goeds doen voor Suriname , maar het tegendeel , zij brengen Suriname juist naar de afgrond en stoken de bevolkingsgroepen tegen elkaar op , want ze zijn niet tegen de regering opzicht , maar om ze verklaren de regeringspartijen de oorlog , pony jou afgod ddb zei dat toch ook
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.