vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTsang: "Iedere Chinese ondernemer betaalde 1.000 USD voor BAVP-opleiding"

Tsang: “Iedere Chinese ondernemer betaalde 1.000 USD voor BAVP-opleiding”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Stephen Tsang stelt begrepen te hebben dat de 24 ondernemers van Chinese afkomst, die begin maart zijn gestart met de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP), elk 1.000 US dollars hebben betaald om deze opleiding te kunnen volgen. Tsang stelt nog niet tevreden te zijn over de manier van aanpak van de stijgende criminaliteit in het land.

“De surveillance moet worden opgevoerd, want we zien nog steeds niet dagelijks politieagenten op straat. ’s Avonds zie je ze nauwelijks. Dus er moeten veel meer patrouilles komen. Ik ben benieuwd naar de BAVP’ers die hij gaat opleiden onder de ondernemers. Ik heb van de minister begrepen dat alle winkeliers en ondernemers een BAVP opleiding mogen volgen. Ik wil dan wel vragen wat het kost voor de ondernemer, want ik heb begrepen dat iedere ondernemer een 1.000 US dollar heeft betaald bij de laatste BAVP-opleiding. Ik wil weten of dat klopt”, zegt de volksvertegenwoordiger, die zelf ook bestuurslid is geweest van Chinese belangenorganisaties.

Aan de andere kant stelt Tsang dat de veiligheidsadviseur van de president, Humphrey Tjin Liep Shie, in een radio-interview gezegd heeft dat de functie van BAVP traditioneel altijd gereserveerd is voor bijzondere opsporingsambtenaren. Volgens Tjin Liep Shie zou de ontwikkeling om burgers te stimuleren om BAVP’er te worden, juist ontmoedigd moeten worden om zo misbruik te voorkomen.

“Ik vraag me dan af wat het beleid is, want als een minister en veiligheidsadviseur zover van elkaar staan dan getuigd dat niet van eenduidig beleid”, aldus Tsang.

Hij voert aan dat voor wat de eigen veiligheid betreft, dat in handen is van de ondernemers zelf, omdat nu niet gerekend kan worden op de overheid. Hij stelt voor om met voorlichting naar deze ondernemers te komen om ze erop te wijzen hoe ze kunnen werken aan de verbetering van de eigen veiligheid.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
  1. Buju Banton said it best,
    country for sale, apply within.

    Alles is te koop in suriname.
    Chan & Tjin e set eng.

    Beiden zijn ex-politieagenten.
    Meer gericht op het verdienen van geld aan criminaliteit en criminelen in plaats van te werken aan het verlichten van armoede, de BELANGRIJKSTE oorzaak van criminaliteit.

    Het wordt hoog tijd dat we echt een mindshift gaan doorvoeren en stoppen als leiders op overheidsposities te plaatsen, degenen die meer gericht zijn op hun ambities als eigenaren van beveiligingsbedrijven, svb-voorzitters etc. etc.


    gemodereerd
  2. Vijf arrestaties, invallen bij geldtransactiekantoor op verdenking van witwassen

    Gepubliceerd op: 27-03-2023 | 10:54

    Rotterdam, Barendrecht, Rhoon – De politie heeft op maandag 27 maart 2023 vijf personen in Rotterdam, Barendrecht, en Rhoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld. Er zijn doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden.


    gemodereerd
  3. 1000 us dollar oftewel 38000 srd op dit moment. Indien dit waar is, vraag ik me af waarom dit zoveel geld moet kosten. Kan de organisatie die dit verzorgd, dit bedrag onderbouwen?


    gemodereerd
  4. Deze ndp er heeft miljoenen usd leningen genomen om alle winkels van chinezen van meervoudige cameras te voorzien. De huidige regering is die lening nu aan het aflossen.


    gemodereerd
  5. Ik begrijp er helemaal geen zak van, deze gasten worden
    opgeleid als ”BOA”,s en waarom moeten ze dit zelf bekostigen??
    Indien geslaagd moeten ze dan voor de overheid werken ??
    Wat een kolder man, geeft alle zakenlui een wapen vergunning.
    En geeft ze de fiat, om de mensen dat komt roven, gelijk neer te knallen. ”Zonder aanziens des persoon” weg met dat k#nker gezwel allemaal.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  6. Tsja Naarendorp onder de fascistische partij NDP kon een wapenvergunning voor een x bedrag regelen. Door een Chinese ondernemer is heimelijk het gesprek opgenomen en is op Facebook geplaatst. Zonder opleiding kon men dus over een wapen beschikken.


    gemodereerd
  7. De Chinezen doen deze cursus allen om een wapen te mogen hebben.
    $1000 is nog een koopje.
    En deze paarse flying monkey van didibri heeft nooit wat gezegd over de criminele praktijken van de mensen die op hem lijken.
    Met al die hout roof ,vis roof ,goud roof en ook het roven van al onze normen en waarden.


    gemodereerd
  8. Tsang mus taki fu den miljoenen dalla san den snesi winkriman e verdien alla mung, san den en sen go na snesi kondre.


    gemodereerd
  9. mensen pas op voor die tsang , hij lult er om heen , maar door zijn toedoen worden we nog sneller een provincie van china
    die tsang zal dit zeker betalen met het geld dat hij gestolen heeft net als alle ndp kopstukken tijdens bouterse 2


    gemodereerd
  10. Paarse djamoe ede, hoe komt dat? Door jouw paarse rattenbende, die de mentaliteit van jouw criminele organisatie hebben gedemonstreerd op 17 februari. Niks is gratis.
    Waarom horen we jou niet over de hoge studiekosten voor SURINAAMSE studerenden? Omdat je géén njang meer kan maken op de mensen, die op jou lijken….meneer met een dubbele salaris…DNA lid en exminister.
    Dus hou op met mooiweer spelen, paarse djamoe ede.


    gemodereerd
  11. Tsang je hebt China gefaciliteerd in deze debt trap, kijk maar wat China in Afrika heeft gedaan.
    Landen geld lenen, met de achterliggende gedacht dat deze landen nooit in staat zijn om de leningen af te lossen, dus de natuurlijke hulpbronnen is voor China een onderpand.
    kennelijk slaap je ook overdag !!!!!!!!!!


    gemodereerd
  12. Het gaat over onze veiligheid, je kunt niet iedereen naar believen een wapen geven door eerst een verkapte vorm van opleiding te volgen, omdat onze overheid faalt in haar strijd tegen de criminaliteit.
    De Juspol minister moet beter zijn best gaan doen met de reguliere middelen die hij heeft. Met deze gang van zaken is het “de kat op het spek binden”.
    Surineds moeten niet komen vertellen dat er op los geschoten mag worden, laten zij dit maar in Nederland doen, dat elke Nederlandse politie agent mag schieten op een wegrennende zwartman(s). Leuk tôg, zou Wilders en kompanen erg leuk vinden, minder, minder, minder wordt er dan geroepen, uit volle borst 😜😜🤣


    gemodereerd
  13. Moeten deze gewapende winkeliers de zoveelste gewapende colonne van de VHP worden? Chan is de kluts helemaal kwijt. Hij heeft door zijn dagdromen een te grote broek aangetrokken.De kwaliteit van zijn kader blijkt niets te zijn.Het is allemaal bagger wat de klok slaat. Zowel VHP als Abop hebben het kader gewoon niet. Het volk heeft er spijt van dat ze kozrn voor Chan. Geef me daarom de NDP.


    gemodereerd
  14. Mi DATI
    Mi sab san yu é bedul, ma dat a no wan criminele activiteit.
    Din man na handelaar a no fufurumang, dat wan legale moni
    overdracht. ”Ding Torku nanga Mokkro é du na sref sani tu”.
    Na ptata kondré, en dat a no isdé tori brada/ sisa!

    Sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  15. China zo’n mooi land ook met tropishe tempraturen een groot gedeelte en ook een gedeelte met sneeuw en ijs. Ik begrijp niet waarom chinezen toch als ratten in andere landen willen leven. De ijsgletsers op de Himlaya smelten hoera en het gaat heel mooi groen tapijt met veel bloemen daar worden vlakbij india, ik zou daar graag willen wonen met de mooie dieren als jaks, maar de chinezen vluchten als ratten uit China waarom een groot raadsel.


    gemodereerd
  16. robg , lulletje die tsang is toch jou paarse vriend en die kan toch niets verkeerd doen toch , robg kan jij al chinees spreken en schrijven , wij denken van wel omdat jij alleen maar onzin schrijft
    hoelang is een chinees , wang snee wang
    中国人有多长 , 脸颊切脸颊 , robg dit kun jij toch wel lezen , tsang heeft je dat toch geleerd he


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES