Stichting Brasa Brada ana Sisa voelt zich in de steek gelaten door ministerie

5
Bianca van Leeuwaarde, bestuurder van de stichting, heeft de organisatie opgericht in 2014.

De stichting Brasa Brada ana Sisa is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die kwetsbare, kansarme jongeren in Suriname een leer- en werktraject wil aanbieden door hen van pedagogische activiteiten te voorzien, op te vangen en professionele begeleiding te bieden.

Op 17 januari 2023 vond er in het kader van het opendeurbeleid van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, een gesprek plaats tussen de bewindsman en mevrouw Bianca Van Leeuwaarde (foto) van de stichting. Naar aanleiding van dit gesprek heeft het ministerie dit persbericht uitgebracht dat door diverse Surinaamse media is overgenomen en gepubliceerd.

Volgens de stichting klopt de informatie die toen vanuit het ministerie naar de bevolking toe werd gecommuniceerd, niet. In het persbericht werd verteld dat de stichting al volop actief is met educatieve activiteiten, zorgverlening en opvang. Dat is echter niet het geval.

Om deze activiteiten op te starten en de doelstellingen te kunnen bereiken werd juist een beroep gedaan op de overheid. “Zonder deze steun, die meermaals beloofd werd, kan de organisatie haar doelstellingen niet waarmaken. Er werd meteen contact opgenomen met het ministerie en zij gingen deze fouten rechtzetten, maar dit is tot op het heden nog niet gebeurd”, meldt de stichting.

“Daarnaast wil Brasa Brada ana Sisa dringend opvang voorzien voor kansarme jongeren. Hiervoor moest de organisatie een gemeenschapsproject aanvraag indienen, samen met een begroting. Het ministerie beloofde dat ze dit zo snel mogelijk ging goedkeuren, maar tot op het heden is dit nog niet gebeurd.

Hierdoor kan de organisatie niet verder met het organiseren van activiteiten, opvang en begeleiding. Haar doelstellingen kunnen niet gerealiseerd worden.

Zoals hierboven genoemd, voelt de organisatie zich enorm hard in de steek gelaten door het ministerie. De stichting hoopt dat de overheid zich aan de afspraken kan houden, zodat ze zo snel mogelijk operationeel kunnen gaan en iets gaan kunnen betekenen voor de kansarme jongeren.”


5 REACTIES

 1. Ze vergeten allemaal te vermelden dat hun problemen en geen gehoor en hulp van de overheid maar alleen beloften zojn gedaan ten tijde van de vorige regeringen, Niemand durfde toen een grote mond op te zetten en nu komen ze allemaal met hun hebies bij deze regering.
  gemodereerd

 2. Waarom start je een stichting als je financieel niet zelfstandig bent? Dit ding moet stoppen.
  Pure ego, kijk mij nou ik doe iets voor ‘zielige kindjes’.

  Opdoeken en op die-eet!
  gemodereerd

 3. Geweldig initiatief! De jongeren zijn de toekomst van Suriname en verdienen zeker en vast alle steun. Hopelijk draagt de overheid ook zo snel mogelijk haar steentje bij!
  gemodereerd

 4. Men mag zoveel stichtingen oprichten als men wilt, maar als die zijn opgericht wil nog niet zeggen dat de overheid met geld over de brug moet komen.

  Zo werkt het niet. Bovendien er is geen geld, de schulden van Suriname zijn 4 miljard US-$.
  Suriname kan deze niet aflossen, waar moet het geld dat jij wil dan vandaan komen?

  Van een kale kip kan je geen veren plukken, is dat dan niet te snappen?
  gemodereerd

 5. Veel mensen in de reacties begrijpen het artikel niet vrees ik, nergens in het artikel vraagt de stichting naar geld van de overheid. Er werd de organisatie in een vorig artikel enkele zaken belooft die niet zijn waargemaakt, het is het goede recht van de ngo om aan te kaarten dat deze steun niet is gegeven. Ik steun Brada Brasa ana Sisa volledig, het draait om de jongeren en niet om geld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.