woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijCaricom jeugdambassadeur Zamuël stoort zich niet aan kritiek samenleving

Caricom jeugdambassadeur Zamuël stoort zich niet aan kritiek samenleving

-

Does Travel - naar Suriname

Het filmpje van Caricom jeugdambassadeur Matai Zamuël (17) dat vanaf gisteren viraal gaat in Suriname, waarbij hij in een ernstige discussie met een leraar is verwikkeld op het Lyceum 1, is vorige week vrijdag opgenomen.

Zamuël geeft aan dat hij om verduidelijking vroeg over het cijfer 9.4 dat hij heeft gehaald voor een aardrijkskunde repetitie. Naar zijn mening had hij hoger moet scoren.

Tijdens de discussie zou naar zeggen van de student de leraar met z’n kruis tegen zijn rug zijn aangekomen. De 17-jarige heeft dit niet als toeval ervaren maar als een bewuste handeling. “Ik kon meneer zijn adem in mijn nek voelen.”

De Surinaamse jeugdambassadeur spreekt van een slepende kwestie die zich vanaf november vorig jaar afspeelt, waarbij hij eerder seksueel molest van de leraar heeft ervaren tijdens surveillances.

Op social media is met enorme afschuw gereageerd over de houding van de student naar de leraar toe. Zamuël zegt dat hij zich niet eraan stoort wat de samenleving denkt, want hij voelt zich aangetast in zijn souvereiniteit.

De student wordt door anderen ervaren als iemand met een uitgesproken mening die vaker met docenten in discussie gaat.

Naar aanleiding van het voorval heeft de student een schrijven gericht naar het ministerie van Onderwijs waarin hij een schets geeft van de situatie, zoals dat zich zou hebben voorgedaan. Ook heeft hij de schoolleiding geinformeerd.

Zamuël laat weten dat toen hij naar de politie van het station Nieuwe Haven ging om aangifte te doen, hij niet serieus is genomen. De commandant die zijn naam ook niet wenste noemen, nam volgens de jeugdambassadeur een kladje en schreef er iets op. De zaak is in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Wat een etterbak. Ver kom je niet met je gedrag.
    Jerrel je hebt gelijk. Klein onbeschoft varken is hij.
    Wat een voorbeeld voor de jeugd


    gemodereerd
  2. Ik heb ergens gelezen dat deze Hoge Meneer LAK heeft aan wat de samenleving van hem denkt.

    Deze jongeman schijnt STERALLURES te hebben.

    Jammer dat zo een intelligente jongen zulk gedrag vertoont.


    gemodereerd
  3. Meneer hoge hollands ben jij echt jeugambassadeur ?
    Na takki mang joe éh prey.
    Jerrel je hebt t intervieuw mooi afgesloten.


    gemodereerd
  4. Dat Zamuël zegt dat “hij zich niet eraan stoort wat de samenleving denkt,….” geeft al aan dat hij totaal niet geschikt is om Caricom jeugdambassadeur te zijn.

    Het spreekt voor zich dat de student door anderen wordt ervaren als iemand met een uitgesproken mening die vaker met docenten in discussie gaat.


    gemodereerd
  5. Zo aan z’n zijïge stem te horen, heeft hij die ruggenprik van die leraar niet echt als onaangenaam ervaren.


    gemodereerd
  6. In de dagblad … de Ware Tijd … is opgenomen een Ingezonden stuk van Livio Aminta. De kop van het artikel: “Jeugdambassadeur moet der eer aan zichzelf houden “.

    Ik wil dit van zeggen: Livio Aminta, wil jij graag Jeugdambassadeur worden i.p.v
    Z.Matai. Eh … ga gauw fietsen!!! Zo jong en je gunt elkaar niets.

    Matai vertelt wat hem overkomen is … lastig gevallen door een …… leraar.
    Livio, ben je soms ook soortgenoot van die leraar?

    Leraren moeten met hun tengels afblijven van kinderen, leerlingen en studenten.

    Is wat Matai overkomen/meegemaakt heeft niet waar … verzint die jongeman zomaar iets??

    Moet je ondanks alles .. wat zijn/haar gedrag is t.o.v. kinderen/leerlingen… respect hebben voor een …… leraar, ….. lerares of ….. docent ???

    Livio … ik denk dat je een product bent van de Norm- en Zeden vervaging in Suriname. Ik hoop van harte dat je met specialistische hulp tot inkeer zal komen.

    Mocht alles wat Matai meegemaakt en vertelt heeft op onwaarheid berust … een verzinsel is …. dan bied ik hierbij mij welgemeende verontschuldiging.


    gemodereerd
  7. Dit mannetje komt bij mij over als een zeer verwend en arrogant mannetje.Het lijkt alsof de hele wereld om hem draait en dat hij snakt naar aandacht. Wat hebben zijn ouders verkeerd gedaan in de opvoeding?


    gemodereerd
  8. @ Henkes
    haha, man o man, ik heb genoten van je reactie. Dat het jochie hansje pansje ouwe hoe r oh
    geen humor heeft, tja daar zit hij dan mee. 🤣🤣🤣
    dat jochie kan niets naders doen dan schrijven over meneer Wat. Het moet hem zeker veel heel veel pijn doen. Helemaal geobsedeerd door meneer Wat.
    Doe niet zo dom hansje , je laat je kennen jong


    gemodereerd
  9. @ Stadsgerillia
    30 maart 2023 Bij 11:24

    U beschuldigt mij toch ook dat ik met twee nicknames op Waterkant verschijn, te weten WAT en PJUL. Laat ik u dit vertellen: ik ben een vrijgevochten man die hard gewerkt heeft om vooruit te komen. Nooit zal ik de dagelijkse voettocht vanuit Dijkveld richting stad SurMac vergeten. De blaren op zool, billen en hoofd zijn nog wel te zien.
    Ik ben wie ik ben en het is niet nodig dat ik hier met twee verschillende nicknames verschijn. Dat u behoorlijk wantrouwend bent is mij wel opgevallen en ik sluit niet uit dat juist u degene bent met verschillende nicknames. Boeit het mij? Nee totaal niet!
    Terug te komen op het artikel van Matai; deze jongeman moet nog leren dat hij als ambassadeur een voorbeeldfunctie heeft en dat hij kritiek niet als een aanval moet ervaren.
    Hij mag welbespraakt zijn maar moet nog even verder doorstuderen. Man man een discussie over een cijfer die in zijn ogen laag is terwijl een 9,4 toch al een mooi resultaat is. Aardrijkskunde….


    gemodereerd
  10. Deze persoon heeft groot gelijk dat hij voor tegen het molest ageert. Hij heeft het recht om zich te verweren tegen ongepast gedrag van een docent.


    gemodereerd
  11. Een leerling die 9.4 (van de 10.0) voor een repetitie krijgt, kan toch moeilijk beweren dat de leraar hem wil pesten of benadelen? Zulke leerlingen zijn gewoon hinderlijk. Als je zo geweldig bent als je denkt dat je bent, haal je voor de volgende repetitie toch gewoon 9.6, dan wordt je rapport cijfer afgerond op een 10 en heb je dat gelul toch niet met je leraar? Boven is elke ambassadeur (jeugd of hoogbejaard als Herrenberg), die denkt lak te hebben aan wat de samenleving over hem denkt, is niet diplomatisch en is daarmee ongeschikt om ambassadeur te zijn.


    gemodereerd
  12. Deze overigens zeer intelligent baas is niets anders dan een over het paard getilde klungel. Echter, indien zijn aantijging ten aanzien van “het schenden van zijn soevereiniteit” op waarheid berust, moet deze zaak tot de bottom worden uitgezocht.
    Wist overigens niet dat een man meerdere teelballen heeft. Wist altijd van een teelbal en een bijbal. Maar ja,nooit te oud om iets te leren


    gemodereerd
  13. W’o wat een negatieve reacties allemaal hier.
    Stel je voor dat deze jongu boi wel gelijk heeft , wat dan ??
    Stel je je zelf voor je ben 17 jaar praat als Brugmans.
    En de volwassenen kunnen je niet volgen, stel je ben 17 jaar en je bent veel verder met je intelligentie dan de meeste volwassenen die je moeten begeleiden.
    Stel je ben 17 jaar en niemand begrijpt je.
    Stel je bent 17 jaar en de volwassenen negeren je en willen je alleen maar klein houden.
    Wat als er wel iemand was die deze jongeman wel kon begeleiden zo als in ontwikkelde landen.
    Stel dat er wel iemand was die hem snapte en hem zou motiveren om het hoogst haalbare te halen.
    En voor dat jullie in de gordijnen schieten . Wil ik me haasten om te zeggen dat ik deze jongeman niet ken en ook niet weet als hij de waarheid spreken. Maar dat weet ik ook niet van de anderen.
    Wat ik wel weet is dat deze jonge man wordt afgeslacht door al de zogenaamde volwassenen .
    Wat ik wel weet is dat deze jongen superintelligent is .
    Gaan we hem met z’n allen kapotmaken of gaan we hen stimuleren om beter te worden.
    Er zijn mensen zo als Debby die hebben deze slimme intelligent jonge al afgemaakt en begraven.
    Zo wordt er in Suriname met slimme mensen omgegaan.
    Dus nog naald deze jongeman heeft mensen nodig die hen begrijpen en verder kunnen helpen.


    gemodereerd
  14. Broeia, een normale man heeft 1 balzak met twee teelballen erin. Van Hitler wordt beweerd dat hij maar 1 teelbal had en kijk wat de gevolgen daarvan zijn geweest.
    Ik denk dat Zamuel zijn leraar er nooit van beschuldigd zou hebben, door hem aangerand te zijn, als die leraar hem meteen de 1/10 of 2/10 punt, waarom hij kwam zeuren, gegeven had. Vooral studenten, die van zichzelf denken dat ze bijzonder zijn, vertonen dit hinderlijke gedrag, omdat ze constant denken dat leraren erop uit zijn ze te pesten.


    gemodereerd
  15. Dèjà vu, als Zamuel echt zo intelligent waa als jij denkt, dan had hij geweten dat het eigenlijk geen ene moer uitmaakt of hij voor een repetitie 9.4 of 10.0 krijgt. 6/10 punt is het niet waard om een leraar, waar hij nog les van moet krijgen en die hem straks nog moet examineren, tegen zich in het harnas te jagen. Denk je dat het straks, wanneer Zamuel op de Universiteit zit, nog belangrijk is dat hij een 9 i.p.v een 10 kreeg voor een AK repetitie op het Lyceum? Als hij zo door blijft gaan en hij straks de grote ‘sabi man’ blijft spelen op de Universiteit, ben ik bang dat hij de eindstreep op de universiteit, met zijn hoge IQ, niet haalt omdat zijn Emotionele Intelligentie te veel te wensen laat.


    gemodereerd
  16. @Dre Dit is het Suinaams gedrag. Victim blaiming, daar zijn ze echt heel goed in. Altijd de schuld bij de slachtoffer neerzetten en het maakt hun ook niet uit als het om een meisje van 12 jaar gaat. Zij hebben het verkeerd gedaan en niet de zogenaamde volwassenen.


    gemodereerd
  17. @Henkes mi mati,sorry maar het gaat echt niet om de 6/10 punt.
    Het gaat dat deze jongen van 17 jaar in debat gaat met zijn leraar.
    En zijn leraar gaat met hem in discussie.
    Een debat is geen discussie, en daar botste het.
    Beste Henkes ik adviseer je om deze film aandachtig te volgen.The Great Debaters uit 2007 van Denzel washington.
    Heel veel kijk plezier.


    gemodereerd
  18. Debby hou kkbek nou eens dicht want die lelijke jerrel is de slechtste interviewer van Suriname.. het grappige is dat hij denkt dat hij goed is maar heeft bij die zaak van die kappers laten zien dat hij zelf totaal niet deugd als interviewer. Dus.. smoel!


    gemodereerd
  19. Hey WAT, ben je nu een BOT ineens?? Ja jij moet aangepakt worden gab, want je bent een verstoring voor Suriname en het volk. Geobsedeerde bouta gek dat je bent.. 😂


    gemodereerd
  20. Deja Vu, ik ken de film The Great Debaters’ al.
    Kijk, bij mij gaat het er niet om of Matai of de leraar gelijk heeft. De hele discussie (waarom denk je Matai in debat moest gaan met zijn leraar over een stom cijfer, er valt daarover niets te debateren) tussen deze twee acteurs is begonnen toen Matai vond dat zijn 9.4 voor een AK repetitie te laag was. Het kan best zijn dat deze intelligente Matai gelijk heeft, maar als Matai mijn zoon was geweest, had ik hem geadviseerd om over zo iets onbelangrijk, met zijn leraar NIET in discussie te gaan en als hij het toch zou willen doen, dan moest hij niet van tevoren gaan eisen dat zijn cijfer hoger moest zijn. Nu is de sfeer/ verstandhouding tussen Matai en zijn leraar verpest, omdat Matai persé wilde dat zijn cijfer ietsje hoger moest zijn. Toen ik jaren geleden nog leraar was kwam een student van een andere school midden in het jaar bij mij in de klas. Die jongen hield ervan vragen te stellen in de klas, vragen waarop zijn vorige leraar geen Antwoord had en daar had die leraar de pest in, daardoor werd de verhouding tussen die twee verpest. Zelf vond ik die weetgierige leerling een verademing en als ik de antwoorden op zijn vragen niet voor de hand had, zei ik dat meteen. LEERLINGEN en LEERKRACHTEN moeten zich in de klas niet als een alwetende god opstellen, ze mogen best met elkaar in discussie gaan, dat komt het onderwijs alleen maar ten goede. Maar ik weet zeker dat zelfs Einstein het geen schande gevonden zou hebben als hij een Antwoord op een vraag niet wist, omdat hij wist dat hij, met al zijn wijsheid, niet alwetend was en het ook bij het verkeerde eind kon hebben.


    gemodereerd
  21. Het interview is terecht afgebroken. Deze “jongen” zoekt gewoon aandacht op een verkeerde manier, lijkt media geil en komt bloed irritant over. Heel veel respect voor de leerkracht die hem nog te woord heeft gestaan en zeer correct gehandeld heeft. Dat dit Suriname als jeugd Ambassadeur moet vertegenwoordigen zegt boekdelen over het moreel verval dus hoop ik dat hij onmiddellijk vervangen wordt want dit is niks. Hij moet echt aan zijn gedrag gaan werken en heeft daarbij hulp nodig, maar ik twijfel of deze eigenwijze poepvlieg dat gaat accepteren.


    gemodereerd
  22. Het interview is terecht afgebroken. Deze “jongen” zoekt gewoon aandacht op een verkeerde manier, lijkt media geil en komt bloed irritant over. Heel veel respect voor de leerkracht die hem nog te woord heeft gestaan en zeer correct gehandeld heeft. Dat dit Suriname als jeugd Ambassadeur moet vertegenwoordigen zegt boekdelen over het moreel verval dus hoop ik dat hij onmiddellijk vervangen wordt want dit is niks. Hij moet echt aan zijn gedrag gaan werken en heeft daarbij hulp nodig, maar ik twijfel of deze eigenwijze etter dat gaat accepteren.


    gemodereerd
  23. Een kind met narcistische trekken laat een spoor van verwoesting achter zich..Narcisme is niet te genezen! Deze jongen vertoont alle kenmerken..


    gemodereerd
  24. Jerrel Harderwijk, het lukt je niet deze welbespraakte jongeman onder de tafel te lullen. Hij reageert absoluut niet op de bedeesde Surinaamse manier. Hij kijkt je aan, hij kijkt niet naar beneden en hij stelt zich niet op als een slachtoffer tegenover jou. Als een leerling het lef heeft iets terug te zeggen tegen zijn leerkracht is hij per Surinaamse definitie vrijpostig. Ik heb eerder ook nog intervieuws van jou gezien en als de geintervieuwden iets zeggen wat jou niet bevalt ga je verder naar een volgend slachtoffer. Dat is waardeloze journalistiek. Ga een beetje aan jezelf werken en leer hoe je iemand hoort te intervieuwen. Leer om niet met je rug naar de camera ergens verslag van te doen. Basic regels. En omdat je deze jonge man niet klein kan krijgen stop je het intervieuw. Je stelt geen vragen maar bent continu bezig deze jonge man een bepaalde hoek in te drukken. Ik hoop van harte dat de jeugd van Suriname zich meer zoals deze jongeman zal gaan gedragen. En ik hoop dat Surinaamse journalisten zich beter gaan ontwikkelen zodat ze een behoorlijk intervieuw kunnen afnemen. Het zou misschien een ander licht op dit gesprek laten schijnen als de relatie tussen de leerkracht en Jerrel Harderwijk eens tegen het licht gehouden wordt.


    gemodereerd
  25. Jerrel Harderwijk, je bent een ontiegelijke oetlul! Je kan deze jongeman verbaal niet aan. Je kan hem niet manipuleren zodat hij dingen zegt die jij wilt horen. Hij laat zich niet door jou onder de tafel lullen. Dat kan je niet hebben en maakt misbruik van het feit dat jij op dat moment de mike bedient en breekt het intervieuw af. Wie is de onbeschofte figuur hier? Wat een stukje waardeloze journalistiek, tekenend voor een Surinaamse journalist. Ga naar school en ga het vak leren.


    gemodereerd
  26. Niemand kan beweren dat die jongen gelijk of ongelijk heeft in zijn beschuldigingen naar de leraar / docent. Ik denk ook niet dat iemand aan zo’n uitspraak moet wagen. Dat is zijn verhaal tegenover die van de leraar die verder door justitie onderzocht moet worden. Wat wel het geval is, is zijn media presentatie. Hij is ogenschijnlijk slim / intelligent, maar ik moet helaas constateren dat zijn optreden (waar hij met de docent in conclaaf gaat) en zijn optreden in het interview met Jerrel, toch als zeer negatief is ervaren. Als de docent moest winnen op de beelden die we zagen dan zou ik de docent 9,4 geven en Matai 0.6. Tijdens het interview ging het ook 2 keer mis. Ten eerste weigerde hij te luisteren terwijl Jerrel hem een vraag stelde, hij sprak gewoon verder en wilde het hoogste woord hebben. Tot slot nam hij de telefoon op midden in een interview, en zijn antwoord tegenover de persoon aan de telefoon liet zien dat het nergens op sloeg en dat hij niet hoefde op te nemen. Dat was echt een afgang. Hij is intelligent en ik geef hem een tweede kans maar hij moet wel werken aan zijn media presentatie.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES