Rachied Doekhie: “Bouterse wordt vrijgesproken”

26
Doekhie
Archieffoto Doekhie

Gewezen NDP-parlementariër Rachied Doekhie zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partijvoorzitter Desi Bouterse, die hoofdverdachte is in het 8 decemberstrafproces, vrijgesproken zal worden door de rechters bij het Hof van Justitie in Suriname.

“Ik denk dat het vrijspraak zal worden, omdat onze rechtspraak gebaseerd is op getuigenissen en bewijsvoering. In deze zaak tegen Bouterse hebben getuigen nooit kunnen bewijzen dat Bouterse de moorden heeft gepleegd. Het enige dat men heeft gezegd, is dat men Bouterse in Fort Zeelandia heeft gezien. Maar mijn god, Bouterse werkte daar, want daar was zijn kantoor. Dus als je hem daar hebt gezien, is er niets vreemd daaraan”, zegt Doekhie in gesprek met de redactie van Waterkant.Net.

De politicus voert aan dat de rechters bij het Hof ook een plaatselijke schouw (ook descente genoemd) hebben gepleegd bij het Fort Zeelandia, waarbij uitdrukkelijk de vraag aan een getuige is gesteld of die op de bewuste avond van de moorden schoten heeft gehoord. De getuige verklaarde hierbij dat die inderdaad schoten heeft gehoord, maar niet te hebben gezien wie de schieter was. Deze getuige benadrukte ook dat hij Bouterse op dat moment ook niet heeft gezien.

“Dan zegt mijn rechtsgevoel mij dat de kous af is. Want op grond waarvan ga je iemand vonnissen als niemand heeft gezien, kan verklaren of hard kan maken met bewijzen?”, aldus de NDP’er.

Doekhie stelt verder dat bepaalde verklaringen bij het Openbaar Ministerie en de rechters mogelijk door echte aardsvijanden van Bouterse zijn afgelegd. De zaak tegen de ex-legerleider en overige verdachten staat voor vrijdag 31 maart weer op de rol bij het Hof van Justitie. Dan zullen de raadslieden moeten pleiten tegen het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie.

Waarnemend procureur-generaal Carmen Rasam heeft in januari in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen Bouterse voor moord. Zij vorderde ook gevangenneming van hem. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, is er 100% zeker van dat er dit jaar nog vonnis zal worden gewezen door de rechters bij het Hof van Justitie. Dat verwacht hij medio tot eind 2023. Recent heeft Humphrey Tjin Liep Shie, de veiligheidsadviseur van president, ook aangegeven dat veiligheidsdiensten in Suriname in staat zijn om Bouterse op te pakken indien de rechters in hoger beroep hem veroordelen.


26 REACTIES

 1. Zielige Doekhi: Je ziet ze echt vliegen yere. De bewijzen liggen voor het oprapen.
  De verdediging onder leiding van advocaat Erwin Kanhai is nog nooit met steekhoudende argumenten op de proppen kunnen komen.

  Doekhi no njang kasie fu a RECHT
  gemodereerd

 2. De trappen die Bravo en Somo hem hebben gegeven tijdens een “onenigheid” in het DNA hebben zodanig hersenschade aangericht dat die duidelijk wartaal uitspreekt…
  DDB zou zeggen “ye tak wan lo franchepane…”
  gemodereerd

 3. Volgende keer wordt naasten, op de vlucht neergeschoten. De almachtige bepaald ziet alles en hoort alles. Als u deze uitspraak doet alleen voor eigen belang kan je erop rekenen dat jouw hele generatie door de almachtige een voor wordt vernietig. KARMA SLAAPT NIET
  gemodereerd

 4. Zo werkt het in een democratische rechtsstaat en de fascisten van de NDP die beweren dat Suriname één politiestaat is, moeten zich de ogen uit hun kop schamen. Natuurlijk is de mogelijkheid op vrijspraak mogelijk maar Doekhi zoekt als onderbouwing van zijn standpunt steun bij de verklaring van een getuige die niet gezien heeft wie de schutter was ( schieter heb ik niet vaak gehoord) maar hoe zit het dan met de verklaring van wijlen Rozendaal die wel zag dat Bouterse schoot en dat anderen opdroeg om ook te schieten?
  Doekhi moet niet voor zijn beurt praten want deze gewezen politicus is vaker op het dwaalspoor gezet.
  gemodereerd

 5. Doekhip, val dood jongoe . Je hersens zijn nooit dezelfde geweest , nadat Brunswijk en somo jou als voetbal hebben gebruikt in DNA in december 2007…….trouwens je hersencapaciteit is nooit hoger geweest dan buschauffeur op PN lijn. Samen met je broer reden jullie Haroen Line bus van paramaribo naar nickerie en terug……
  Jeanet smoelwerk beeft niet om te zeggen, dat de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D vrijspraak gaat krijgen…..
  Dank bestaat de rechtsstaat Suriname idd niet, jo paarse djamoe ede, paturia, koeta!!!
  gemodereerd

 6. Poetin heeft geen mensen in Oekraïne doodgeschoten, maar hij is als bevelhebber SCHULDIG. coca bouta was ook destijds bevelhebber en dus schuldig. Santo boma heeft al een cel voor hem schoongemaakt
  gemodereerd

 7. Sinds pet Gajadien zijn vrouw heeft verwend.en de zevende hemel heeft laten beleven.
  Is deze paarse awari de de kluts kwijt geraakt.
  Hij heeft ook een aandeel in het laten verdwijnen van boefdraad.
  En nu wil hij paniek zaaien, alleen maar om zijn grote criminele halfgod didibri te helpen om te vluchten.
  gemodereerd

 8. Tjin Liep Shie gaat Bouta oppakken? Ik hoop dat ze deze vent aan kunnen, hopelijk laat Chan die Nederlandse militairen blijven tot eind 2023.
  gemodereerd

 9. Als dat gebeurt, hoe zou de republiek Suriname zich dan nog in de wereld een demicratische rechtsstaat kunnen noemen die een grondwet heeft, Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen, cq Mensenrechten?

  Hoe zouden rechtstaten naar Suriname aankijken en hoe geloofwaardig zou men Suriname/rs vinden? Zouden buitenlanders die voor een rechtbank hier komen het vonnis serieus nemen?

  Asshole denk toch na, voordat je weer inzin uit je nek lult.

  Suriname kan (inter)nationaal het niet maken, omdat ze de wereld moeten bewijzen dat wij beschaafde mensen zijn, die weten wat regels en wetten en plichten zijn, waaraan een ieder zch moet houden en doen. Weten wat normen, waarden, goed gedrag, principes, hoe het eigenlijk hoort, normen en waarden kennen, met twee woorden praten, beleefd zijn, respect hebben voor het leven, ook van een andere, goede zeden en gewoonten, enz.

  ddb is een moordenaar die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd en voor moord op (een) andere/n kan volgens de grondwet geen vrijspraak komen. Zie op grond hiervan dat je uit je nekt lult.

  Want als dat zou gebeuren dan wordt een precedent geschapen dat een ieder die een andere vermoord in Suriname niet wordt veroordeeld.

  Jouw domme …

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?
  gemodereerd

 10. Ach die man is nog nooit gestikt in zijn onzin en leugens. Ik begrijp niet goed dat de media-aandacht besteden aan deze onzin!
  gemodereerd

 11. EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT

  Allen, die hier tesamen zijn,
  de levenden, de doden,
  de handbreed, die ons scheidt, is klein,
  wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …

  Gedenk de liefste, die hier ligt,
  de broeder, vrind of vader,
  maar gun Uw ogen wijder zicht,
  aanzie het land en alle mens tegader,
  hoor dit bericht:

  Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  (Schrijver: Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
  dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)
  gemodereerd

 12. doekhie , hebt jij soms in het weekend dienst gehad om ddb te verschonen , en gelijk was je weer dronken , zoals iedere dag , en jou uitspraken over vrijspraken , weet jij wel het verschil domme , iemand zegt hier al dat al degenen die een massamoordenaar aanbidden ook gestraft worden , maar jij zal dat wel niet begrijpen oen
  gemodereerd

 13. doekhie , jou ddb is een grote leugenaar , en dat kwam duidelijk naar voren tijdens de getuigen verklaringen van getuigen die hij zelf opgeroepen had , hij hoorde schoten maar dacht het zijn intimidatie schoten waren , dus hij was daar wel en zijn vrouw hoorde veel schoten en die ene getuig nu , moest haar wegbrengen toen omdat ze niet tegen het geluid van schoten en gegil kon
  doekhie jij was toen al dronken zeker
  gemodereerd

 14. Oooh mogen we tegenwoordig gedichtjes en memes doen?

  Oké, hier komt ie dan!

  “It takes a great deal of courage to stand up to your enemies, but a great deal more to stand up to your friends.”
  J.k. Rowling

  Wie ore heeft om te hore….
  gemodereerd

 15. @T. de la Sperma (de valse priester op wtk)
  Ga over onderstaande passages nadenken en beleid je zonde en wie weet zal je het licht zien:

  (Mattheüs 22:37-39)
  “U zult uw naaste liefhebben als uzelf”
  (Leviticus 19:18)
  U mag geen wraak nemen of een wrok koesteren tegen uw volksgenoten, maar u moet uw naaste liefhebben als uzelf.
  gemodereerd

 16. Jii bedoelt opperbevelhebber, rechter, pleger van moord op enkelen, opdrachtgever om de moorden te plegen, mede bedenker vd plan om onschuldige aandenkers denkenden die de rechtstaat wilden op te pakken en te executeren.

  Zich een valse alibi geven, dat hij tijdens het excecuteren vd moorden op 7, 8 December 1982 niet aanwezig was in Fort Zeelandia, maar bij dokter Ruben Lie Pauw Sam met zijn schatje in een gasten kamer was aan de Swalembergstraat in Paramaribo. Dit was echter op 9 December 1982. Voor 22.00 uur op 7 December op 8 December 1982 waren 15 opgepakte onschuldige en veroordeelde andersdenkenden vd 16 mensen al dood.

  Fred Derby die ook 1 vd opgepakte vd 16 andersdenkenden was en ook in Devel was opgesloten in Fort Zeelandia werd ook op 7 December 1982 op 8 December 1982 in Fort Zeelandia naar ddb gebracht, hij mocht zijn kleding gaan ophalen. Hij heeft de lijken in Bastilion Vere gezien. Hij heeft met ddb in de kamer waar zo op bastion Vere door het raam waar de excecutie had plaats gevonden voor zijn bureau met ddb gesproken.

  Ook el somo was een opgepakte slachtoffer die ook in Devel in Fort Zeelandia was opgesloten, mocht enkele dagen voor de 7 December 1982 op 8 Devember 1982 moorden zijn vader of moeder in Commewijne gaan begraven en daarna keerde hij niet naar Devil in Fort Zeelandia terug maar vluchtte hij naar Frans- Guyana naar Parijs/ Frankrijk naar een veilig heen komen in Nederland en kon hierdoor zijn vege lijf redden.

  ddb is een leugenaar, vernietiger van Suriname en de Surinsmers, vertrappen vd grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, oa Mensenrechten vd VN. Hij is een moordenaar, heeft de Surinsmers in grote armoede en grote ellende gebracht, van Suriname een dictatuur gemaakt in de jaren dat hij de dictator was na de staatsgreep van 25 Februari 1980, heeft zich zelf, gezin en vrienden schatriik gemaakt, de valuta en kluis van Lips vd CBvS leeg geroofd, van Suriname een drugsdoorvoerland gemaakt, Suriname internationaal tot een paria gemaakt, grote schulden met hoge renten bij (inter)nationale crediteuren dis niet kunnen worden afgelost. Zie Oppenheimer $ 550.000.000,-. met een zeer hoge rente. Verder China, India, enz.

  Toen de huidige president tijdens de regering van het 2 de kabinet ddb 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 in de oppositie was had hij Oppenheimer een brief geschreven dat deze ddb deze lening niet moest geven, omdat Suriname en de Surinamers dat niet met de inkomstem die wij hadden zouden kunnen betalen.Oppenheimer deed het wel en het geld wel geconsumeerd en zie nu de schuld met hoge renten waar Surinsmers en zelf baby’s die nog geboren moeten worden mee zitten.

  Zie in dat deze man van geen kanten deugt en wat van de republiek Suriname en Surinamers sinds 25 Februari 1980 tot heden is terecht gekomen. Het land is nu armer dan Haiti.

  Zie de schulden die Surinamers hebben en doeki lult dat die misdadiger, moordenaar, crimineel ddb vrij komt.

  Een Volk dat voor tirannen zwicht zal
  meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  Gelukkig dat er zeer zeer geleerde en deskundige vrouwen en mannen bij de rechterlijke macht zijn en op grond van bewijzen, feiten, enz het dossier ddb kennen en de juiste vonnis hebbrn gegeven en ook dit jaar nog dit hoger beroep het definitieve uitspraak vh vonnis van 20 jaar gaan handhaven.

  Triest dat er nog gelukszoekers, laag bij de grond hielenlikkers, laag geletterden, 40 % volwassenen met het denkniveau ve kind ve 4 de klad lagere school zijn, die je niet kwalijk kan nemen in hem hun boven God zien. Heb medelijden met zulke Surinamers, oa doeki, ze weten het niet, vandaar de uitspraak. Vergeef het hem en die arme zielen.
  gemodereerd

 17. Passant geloof me, jij bent nog erger geflipt dan WAt, waardoor ik soms denk dat jullie familie zijn. Jij snapt niks van trias politica en hoe dat werkt en hebt t zeker afgelezen van Hans oh in een van de commentaren. Jij schrijft emotionele troep wat de wereld gaat denken blabla. Het proces is verlopen zoals het hoort tot nu toe en de rechter zal uitspraak doen. Mensen die op de stoel van de rechter willen zitten respecteren het recht niet. En jij lijkt me zo eentje passantje. Ga veel lezen ipv veel schrijven, want je maakt je zelf belachelijk. Conclusie jij bent zeker niet zo slim en misschien wel echt zo dom!
  gemodereerd

 18. Doekhi (bahut daru pile) was nog niet uitgesproken ,Bouterse wordt inderdaad vrijgesproken ,NA 20 JAAR SANTO BOMA.
  gemodereerd

 19. hans oo ooo ooo oo!
  Ik lees jouw poep dingen niet. Wie denk je wel dat je bent om mij de les te lezen.
  kruip maar lekker onder je Hunebed en blijf daar in het vervolg liggen.

  Opzouten jij. Eens, maar nooit weer.
  gemodereerd

 20. Doekhie is een parasiet die onderr Bouta zijn huid was gekropen. Hij heeft ook voor eigen gewin zich achter Bouta geschaard. Eigenlijk zouden ze hem samen met Bouta op moeten sluiten, dan heeft Bouta nog iemand om zich heen die in zijn kont kan kruipen🦠
  gemodereerd

 21. hans oh , oh oh , jij gaat af als een gieter he , jij ongeschoolde geeft nu aan dat jij gewoon niets bent en dat is die doekhie ook , dus anderen hier zeggen het ook
  gemodereerd

 22. “Ik denk dat het vrijspraak zal worden, omdat onze rechtspraak gebaseerd is op getuigenissen en bewijsvoering.”

  Ik snap die Doekhie niet. Hij vergeet gemakshalve er bij te vertellen dat er al een rechterlijke vonnis ligt van 20 jaar met ingevangen neming. Het moet echt verkeerd lopen wil deze rechtbank het vonnis omzetten in vrijspraak.
  De enige dwaling in dit proces is dat DDB blij mag zijn dat hij geen 15x 20 jaar heeft gehad.
  gemodereerd

 23. Ja Toch meneer Doekhie a boef disie heeft niks te klagen want zijn zakken zijn door de vorige regering goed gevuld.
  en daarom komt hij voor hem op al wetende wat hij op zijn kerfstok heeft staan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.