Tjin Liep Shie: “Op 24 maart voor het eerst in de geschiedenis zoveel politie en militairen over straat”

21
Suriname zet militairen in om politie te ondersteunen bij criminaliteitsbestrijding
(Archiefbeeld) Zichtbaarheid militairen op straat moet veiligheidsgevoel vergroten. Foto (c) Defensie Suriname

Veiligheidsadviseur van de Surinaamse president, Humphrey Tjin Liep Shie, zegt dat het voor het eerst in de geschiedenis van Suriname zal zijn dat er zoveel politieagenten en militairen samen over straat zullen zijn op vrijdag 24 maart.

“If a de fanowdu, dan wo opo eng en pot’ wan moro hey aantal. (Als het nodig is, zetten we meer erbij). Als je kijkt naar de bewegingen binnen de samenleving en het veld, dan zijn er nog steeds elementen die loeren op de gelegenheid van een grote demonstratie om misbruik te maken daarvan. De strategie is nu heel anders. Er zal gefocust en gericht opgetreden worden. De eerste persoon die denkt te gooien met stenen of brand te stichten, gaat het merken”, stelde Tjin Liep Shie in een radio-interview.

De massale inzet is nodig om de veiligheid te kunnen garanderen. Volgens de oud-politiebaas zullen de veiligheidsdiensten ook personen plaatsen met speciale instructies. Voor de ‘Alles Plat’ actie zijn er veiligheidszones ingesteld.

“Een veiligheidszone groot en veiligheidszone klein. Veiligheidszone klein is het gebied rondom het Onafhankelijkheidsplein. Daar gelden dus speciale maatregelen. Mocht het zijn dat de indicaties zodanig zijn dat de zaak beheersbaar gehouden moet worden door een grotere veiligheidszone in te stellen, dan zal dat gedaan worden. Dus als je kwade bedoelingen hebt en je als een leguaan wordt aangehouden en weggebracht, dan heb je het zelf gezocht”, aldus Tjin Liep Shie.

De beperkingen zijn volgens hem geplaatst, omdat de activisten geweigerd hebben om een vergunning voor deze actie aan te vragen.


21 REACTIES

 1. Heel goed om van te voren aan te geven dat de demonstranten zich dienen te gedragen en als dit niet zo is gewoon keihard optreden. Deze zogenaamde werkeloos en waardeloze activisten moeten hun grenzen kennen. Laat de balettas vooral neerdalen op die extremist Maisha Neus. Zij verdient een corrigerende tik op haar neus.
  gemodereerd

 2. goed verwoord , maar als het misgaat , schroom niet , hard aanpakken dat tuig dan,

  zorg dat er ook veel politie en militairen op straat zijn op vrijdag 31 maart , want dan gaat bouterse het gevang in , en zijn schaapjes worden dan duiveltjes
  gemodereerd

 3. Tjin Liep Shie … vandaag … de sterke, toffe Veiligheids Adviseur spelen …. morgen ben
  je gepensioneerd en gewoon burger. Ga je het land uitvluchten? Voor de rest van je leven Watchout, you are the next target !!!

  De next-government zal niet voor je veiligheid kunnen zorgen. Je zult dat zelf moeten doen,
  voor de gemeenschap ben je dan vogelvrij verklaard.

  De gewapende macht zal in het Tigrigebied nodig zijn voor de grensbewaking.

  Laat je niet door de “baas” van de Oranje Movement gebruiken … mi e bar’ joe !!!!!!!
  No mek’ don kori joe !!!!!!!!!
  gemodereerd

 4. schiet ze allemaal plat.

  laat geen enkele winkel of gebouw schade leiden.

  de dag van 31 maart lijkt ver. maar we geloven in berechting en de sterke armen van suriname.

  laat niks aan het toeval over.

  soet panja san no boeng
  gemodereerd

 5. GEEN VERGUNNING = JE BENT BRUTAAL EN JE ZOEKT PAKSLAAG.

  TERWIJL JE BIJ DC BHOLA ZAT. IE BEN KAN AKSI VERGUNNING.

  MAAR NEE. TRANGAMANG SPELEN EN VRIJPOSTIG SPELEN.

  IS SOLLICITEREN NAAR STEVIGE KOTI GO MET ALLES TOT GEVOLG.

  WIE ZOEKT ZAL VINDEN DIT KEER

  TRAANGAS IS UITVERKOCHT. WE HEBBEN NU ALLEEN LOOD ALS JE WIL.
  gemodereerd

 6. Zo moet het zijn, een ieder oppakken die rotzooit, staken mag maar mensen in gevaar brengen no no!
  gemodereerd

 7. Die idioot, die zichzelf stadsgorilla ( want dat ben je) noemt, kent tjin niet. Hij s al gepensioneerd. Maar nog steeds tof. Dient man is vanaf januari 1982 politie agent en altijd tof geweest. Dus bang voor paarse criminele abangies, zoals jij, is hij niet bang . Dus losse flodders zoals bedreigingen ….vogelvrij, etc. Stadsgorilla, ga naar Paramaribo Zoo en gedraag je.
  Inspek, pak ze keihard aan. Vastberaden zonder vrees.
  gemodereerd

 8. Deze actievoerders, zijn diep gemanipuleerd, om in de slachtofferrol te zijn en te blijven.

  Voor hun beloofde, bordje met gebakken aardappelen en gefruiteerde uien proberen ze er voordeel uit hun slachtofferrol te halen.

  Deze malloten, weten niet dat hun leven, beheerst wordt door andere malloten.

  Zij zijn niet opgevoed om een goede factor te vinden, die invloed kan hebben op een goed leven.

  JAMMER, HEEL JAMMER.
  EIGEN LEVEN, DE VERNIELING IN LATEN DIRIGEREN !
  gemodereerd

 9. Jullie worden betaald om te werken. Jij denk dat iedereen jouw vet salaris krijgt als slaaf van de pres. Mooi niet. Het volk levert maar in, niets gratis voor hun.
  gemodereerd

 10. Jongens dit duurt mij erg lang want Bouta moest allang al jaren de gevangenis in.
  ik hoop dat 31 Maart eindelijk zover is en daar wacht bijna Heel Su en Ned mensen op :((
  gemodereerd

 11. @Allen,
  Op 31 maart aanstaande dient meester in de rechter Kanhai zijn pleidooi te houden op de eis van de Officier mevrouw Rasam. Dat de fascistische leider al op 31 maart gevangen genomen wordt is derhalve uitgesloten want de rechters zullen op 31 maart nog geen uitspraak kunnen doen. Maar misschien ben ik niet goed op de hoogte wat al deze geleerde mensen gaan doen.
  gemodereerd

 12. Een goede opmaat om ddb & de gang te laten zien dat de Jongens van Wees Van Wees Paraat zijn. Geofende politieagenten, militairen, ME, Brandweerkorps, Douane, Penitentiaire Ambtenaren, Beveilingmensen en beschikken over de juiste equipment ter land, ter water, in de Lucht, ITC, Camera’s enz, die ze ook kennen en weten te gebruiken om de veiligheid, orde en rust te handhaven.

  De plunderaars, criminelen, geteisem, enz die chaos willen creëren in de winkels in Paramaribo, in het land de maatschappij, straten, plaatsen enz. zullen van een sibi busi thuis komen en die mogen van geluk spreken. De anderen is tussen 6 planken en in een oven.

  Wat op 17 Februari 2023 is gebeurd, was eens, maar nooit weer.

  Laat ddb en de gang/sters weten dat waar ze mee bezig zijn, keihard zal terug kaatsen naar hem toe.

  De democratische rechtsstaat, de grondwet en Internationale Verdragen, Trias Politica; Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht en Rechterlijke Macht, OM zullen in Suriname recht over eind stand en het zal handhaven.

  Het speelkwartier van ddb & Gang/sters is afgelopen.

  Einde Oefening en richting SB, Gevangenis aan de Noordzee of gevangenis USA.
  gemodereerd

 13. @( Domme) Debby

  Eigenlijk is dit dubbelzinnig, je zit weer dom te lullen.
  Iederéén moet inleveren, niet alléén het volk, die
  man is geen slaaf. Eigenlijk op jou commentaar reageren
  is las ting, maar goed!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Is niet goed te praten van er gebeurd is.Tjin…dezelfde woorden moest je ook op 17 febr gebruiken.Dus no pré echte mang.
  gemodereerd

 15. De hypocrieten willen het recht op demonstratie beperken, zelf verbieden, om dezelfde redenen die de hypocrieten van de regering Bouterse aanvoerden. Waar zijn wij in hemelsnaam beland, wat zal er overblijven van onze switi Sranan als wij op voet van oorlog moeten samenleven. Wat is er overgebleven van onze tolerantie naar elkaar toe.
  Een veiligheidsadviseur die loopt te pochen dat er zoveel gewapende ambtenaren op straat zullen zijn. De regering die met een vingertje wijst, demonstratie is een recht, jullie mogen gebruik van maken, maaaaaaar luister goed, één foutje, wang mistake, dan wi ô priet ung skin, en dan timmeren wij er op los. Is dit een democratische maatsachappij???????
  De prietpraat van de Surineds ben ik al gewend, die hebben maling met wat er in Sranan gebeurt, ze zijn op polarisatie belust, maar dat onze eigen Sranansma die zich zo laat gaan, dat gewapende instanties het volk loopt te intimideren via alle soorten van praatjes, zoals, wij zullen hard en streng optreden bij het geringste tegen iedereen, ook de niet relschopper, immers je aanwezigheid wordt niet getolereerd.

  Als organisatie had ik deze demonstratie afgeblazen na zoveel intimidatie van de overheid. Onder deze omstandigheden kun je geen demonstratie gaan houden, immers de veiligheid is niet gegarandeerd. De gewapende macht zit op een vonkje te wachten om hard op te treden. De spanning loopt op naar een kookpunt en dan “BAM”💥met alle gevolgen van dien. Ik zou brief schrijven naar de OAS met de klachten en vragen voor ingrijpen á la oppositieleider Santokhi.

  In Sranan moeten wij leren om te gaan met de democratische regels en toepassing daarvan, niet alleen met de mond.
  “Het is de taak van de politie om vreedzame protestmanifestaties mogelijk te maken. Als er spanningen ontstaan, moet de politie proberen om die te doen afnemen. Tijdens haar optreden moet zij niet buiten haar rol treden.”
  Vreedzaam blijven dat is enige optie.
  “Als sommige betogers geweld gebruiken, betekent dat niet dat de hele betoging een niet-vreedzame bijeenkomst is geworden. De politie moet ervoor zorgen dat die vreedzaam blijft en de protestactie kan worden voortgezet.”

  De oranje helden zien achter elke boom de “duivel” (vijand). Vroeger streden zij tegen de ander duivel (ddb Bouterse), nu zijn zijzelf de duivel, het kan verkeren.

  Deze hele situatie doet mij denken aan de periode Hecnk Arron. Toen werd er ook geapplaudisseerd als de politie/militair met de bullepees te keer ging. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 16. Voor deze protest (demonstratie ) plaats vond, had K@ Amoksi Alesie al
  opdracht moeten uitvaardigen, om bepaalde z. g.activisten moeten laten
  oppakken. Mensen zoals ” Makoe Neus Pique en de andere loser”. Huis arrest
  op dat tijdstip, indien het verbod wordt genegeerd een flinke geld boete opleggen.
  Je moet deze soort imbecielen financieel uitkleden, en niet anders. Mochten ze
  geen geld hebben, dan ding sréfie é go firie tak do fas na wroko! Kunnen ze niet
  betalen, dan gaan ze voor een lange tijd zitten, tussen al die moordenaars en boelers op Boma! ”Dan komen ze uitgewoond terug in de maatschappij” en dan heb
  geen kind meer aan ze.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. Dat is zuiver intimidatie vanuit de regering. Iedere burger heeft het democratische recht om te protesteren. De onruststokers moeten ze hard aanpakken, dat is de taak van de veiligheidsdiensten. Gewoon uit je hangmat komen en je werk naar behoren doen. Wel goed opletten dat de politiek (in deze de coalitie) geen misbruik maakt van de situatie en deze protest laat met opzet escaleren.
  gemodereerd

 18. @@ Pjul … je bent babadragende saka saka koelie !!!!!!

  @ Lesley ( ” schiet ze allemaal plat “) … verkondigt Volkerenmoord …. je reageert hier niet op. Je vindt het natuurlijk prachtig … want @ Lesley … is één imbiciel … die op je lijkt.

  Misschien reageer jij zelf onder @ Lesly !!!

  Wanneer een burgeroorlog uitbreekt … dan zul je zien wie plat geschoten wordt.
  gemodereerd

 19. Goed zo politie en militairen,
  het is jullie taak om Suriname te beschermen tegen een handvol plunderaars en onruststokers.
  gemodereerd

 20. JZwartmans 24 maart 2023 Bij 14:18
  Voor deze protest (demonstratie ) plaats vond, had K@ Amoksi Alesie al
  opdracht moeten uitvaardigen, om bepaalde z. g.activisten moeten laten
  oppakken. Mensen zoals ” Makoe Neus Pique en de andere loser”. Huis arrest
  op dat tijdstip.

  *******************************************
  @@ JZwartmans …. je lult maar wat in de ruimte … je vervuilt ons schoon atmosfeer.
  Je wilt actievoerders huisarrest laten opleggen. Wie moet zorgen dat het huisarrest nageleefd wordt.

  De gewapende machten ?? van/in Su. zijn de meest waardeloze bendes van heel het Westelijk Halfrond. Het zijn slecht getrainde, ondervoede, bange nietsnutters.

  Je kunt misschien een handje helpen … de actievoerders zullen een rode loper voor uitspreiden … je kunt je een beetje president voelen …. a la leugenaar Santokhi.

  De gewapende machten moeten zich niet willen zelfbevredigen op vreedzame protesters/ actievoerders.

  Ze moeten naar het Tirgigebied, daar moeten ze tonen wat ze waard zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.