Landbouwers Boven-Suriname ontvangen equipment  

3
Landbouwers Boven-Suriname ontvangen equipment

Landbouwers van het Boven-Surinamegebied hebben ter ondersteuning van hun agrarische activiteiten equipment ontvangen. Het gaat om agrariërs uit veertien dorpen gelegen tussen Pokigron en Lespansi 2, die van de landbouwmachines en ander materiaal gebruik zullen kunnen maken.

De overhandiging heeft op woensdag 22 maart plaatsgevonden als onderdeel van het project ‘Capacity Building Bataliba en Boven-Suriname’. Dit project wordt uitgevoerd door Tropenbos Suriname en wordt gefinancierd door het Bureau Gemeenschapsprojecten dat valt onder het ministerie van Financiën en Planning.

De formele overdracht heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van districtscommissaris Frits Dinge. De landbouwers kregen daarbij een demonstratie in het gebruik van de machines. Het gaat om 4 stuks Deltapower 6.5 pk benzine shredders, om compost te produceren uit organisch materiaal en het mulchen van planten; 4 stuks Trapp 7.0 benzine cassavemolens voor de productie van pomtayer en 2 stuks Deltapower 11 pk 2 wheel grondbewerkers met ploeg.

In totaal worden veertien dorpen, samengevoegd in 4 clusters, begunstigd. Het gaat om de clustergebieden: het Batalibagebied, Pokigron, Abenaston en Kajapaati. Elk cluster wordt voorzien van een shredder en een cassavemolen. De ploegmachines worden verdeeld in de dorpen ten noorden en zuiden van Atjoni. Lokale bewoners zullen getraind worden in het gebruik van de machines en vier personen zullen belast worden met het onderhoud en beheer

Directeur Rudi van Kanten van Tropenbos Suriname is ervan overtuigd dat de machines zullen bijdragen aan de kwaliteit van de landbouw en agrobosbouw in het gebied. De organisatie zal ook op deze gebieden trainingen geven.

Jaswant Doekharan, projectmanager van het Bureau Gemeenschapsprojecten, zegt dat de overheid voor de komende vier jaar middelen beschikbaar heeft gesteld om microprojecten die een grote impact hebben, uit te voeren. Men zal de gebieden na drie maanden weer aandoen om te evalueren.


3 REACTIES

 1. Jerrel Harderwijk, mr. “dus dan” lees dit artikel eerst, voordat je peppie wederom gaat interviewen.
  gemodereerd

 2. Niet zo slim natuurlijk. De landbouwers zijn niet geschoold en dus kunnen ze ook geen machines bedienen. Wie gaat het onderhoud uitvoeren of reparaties verrichten. Dure monteurs uit Paramaribo laten komen die duurder zijn dan de machines zelf.
  Voordeel van de twijfel; nu kijken hoe lang ze het kunnen volhouden. Ben benieuwd of later briefing komt omtrent de vooruitgang.
  gemodereerd

 3. die mensen daar zien de ontvangen equipment als een duivel broer van de duivel ddb , werken ho maar,
  de mannen doen niets en de vrouwen daar die moeten het werk doen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.