Surzwam-directeur: “Geen enkele machine van Surzwam in binnenland om goud te zoeken”

9
Surzwam-directeur:

De recente uitspraken van ondernemer Jairadj ‘Pets’ Gajadien, over het reilen en zeilen binnen het staatsbedrijf NV Suriname Zwaar Materieel (Surzwam), kloppen niet. Dat zegt Ruben Durga, directeur van het staatsbedrijf. Hij benadrukt dat geen enkele machine van Surzwam NV ergens in het binnenland is ingezet om goud te zoeken, zoals Pets eerder beweerde.

Volgens Durga heeft Gajadien in het verleden ook soortgelijke ‘verhaaltjes’ verteld over twee graafmachines van de Surinaamse overheid die door een schoonzoon van de vicepresident zouden zijn ingezet in de goudconcessies. Ook die beweringen bleken niet te kloppen.

“Nu heeft u uw heil daar niet gehaald, dus probeert u Surzwam in een kwaad daglicht te brengen. Als je niet weet hoe het reilt en zeilt binnen Surzwam, wil ik u beleefd vragen om liever niets over Surzwam te zeggen. Als u iets persoonlijks hebt tegen Pretab Bissumbhar, dan denk ik dat u het liever met hem moet opnemen”, stelt Durga.

Volgens de Surzwam-directeur heeft Bissumbhar als president-commissaris van het staatsbedrijf slechts een uitvoerende taak als toezichthouder.

Durga zegt ook video’s op sociale media te hebben gezien waarin personen beweren dat Surzwam NV privéwerkzaamheden verricht. “Dat klopt. Surzwam is een NV, waarvan de aandelen van de Staat zijn. Wij als Surzwam NV mogen overal werken, zowel voor de Staat, particulieren en dergelijken. Wij moeten particulier werken, zodat wij geld kunnen genereren om onze machines te kunnen onderhouden”, aldus Durga.

Verder is de Surinaamse artiest, Giorno Tolud alias Bucaman, ondervoorzitter van de Werkgroep Ontwikkeling Winti Wai en Pontbuiten, niet te spreken over de bewering van Pets dat er SRD 33 miljoen (Ongeveer USD 1 miljoen) is uitgetrokken om projecten in voornoemde gebieden uit te voeren. Bucaman noemt deze bewering een leugen en stelt dat er een begroting voor deze projecten is gemaakt die niet eens op SRD 5 miljoen komt.

Indien Gajadien bewijzen wil, kan hij deze bezichtigen bij de artiest. “Saide yu e wraak? Omdat yu no man nyan ooktu. (waarom wordt je kwaad? Omdat jij niet mee kunt eten?)”, stelt Bucaman. Hij vindt dat Gajadien er een gewoonte van heeft gemaakt om mensen via de media te bekladden, wanneer hij zijn zin niet krijgt.

Het zou volgens Bucaman daarom goed zijn als vicepresident Ronnie Brunswijk, voor wie Gajadien als veldadviseur werkt, voorzichtig zou zijn en extra zou letten op Gajadien.

De reactie van deze twee personen is in onderstaande video vastgelegd:


9 REACTIES

 1. WATje jij snapt niks van hoe corruptie werkt. Als je denkt dat surzwam zuivere koffie is laat al zien dat je de hersenen van een garnaal hebt. Net als dat hoger beroep van die pakitow waar je dacht dat het maanden zou duren voor die jongen eruit zou komen, zat je er zoals gewoonlijk ver naast vanwege je onwetendheid! Jij begrijpt letterlijk niks van wet en recht en begrijpt niks van economie gezien jou reacties. Het enige wat je weet is de kleur paars neer te halen en die koppel je met je vriend bouta. Maar niemand in de wereld koppelt de kleur paars aan de ndp, want niemand kent de ndp in de wereld. Ik wed dat jij niet eens paars durft te dragen omdat je denkt dat het een kleur van bouterse is. Je bent een ongeschoolde ex ndp rat die geen grond heeft gekregen destijds en nu je gal zit te spuwen op zielige mensen als Debby die ook echt denkt dat de ndp beter was als regering. Je verspilt je tijd aan hersenloze mensen omdat je zelf ook niks in je kop heb zitten. Met je bewijzen…
  gemodereerd

 2. Deze crimineel en verrader Pet Gajadien moet je gewoon keihard op zijn smoelwerk slaan. In het verleden heeft hij mensen ten onrechte van alles en nog wat beschuldigd maar zoals het een lafaard betaamt nooit heeft hij zijn beschuldigingen hard kunnen maken. Liever gaat hij schuil achter de rok van zijn vrouw. Bah wat een ordinaire leugenaar is Gajadien.
  gemodereerd

 3. “Saide yu e wraak? Omdat yu no man nyan ooktu. (waarom wordt je kwaad? Omdat jij niet mee kunt eten?)”, stelt Bucaman. ” Nou nou nou …waarom zo een uitspraak?? Hiermee wordt de indruk gewekt dat jullie “eten”. Ai baja….wat een ongelukkige uitspraak.
  Anyway…Bucaman je hoeft niets aan pet te bewijzen aps ie weet dat je gelijk hebt. Als pet vindt dat er 33miljoen uitgetrokken is, laat HIJ met bewijs komen. We weten allemaal dat pet vaak een hoop kletst uit zn nek.
  gemodereerd

 4. Goedzo, onmiddellijk terugslaan.

  Justitie heeft middelen beschikbaar gesteld om anoniem ongeregeldheden te melden.

  En bucaman, stop met dat gedoe van “eten waar je werkt”, is old school.

  Aanklagen voor smaad en laster is het beste.
  Tref ze in de portemonnee.
  gemodereerd

 5. Die Ruben Durga zijn manier van spreken bevalt me helemaal niet.
  Die 🧢 Gajadien vertrouw ik ook niet .
  Al zou de helft van wat hij beweert toch waar is. Dan is die Durga een grote oplichter.
  En die andere oplichter met zijn “ a man wani njang tu” . “ die man wil mee eten.”dan heb jij toch gegeten brada?
  gemodereerd

 6. Sri Lanka kon ik goed volgen.Stap voor stad namen de Chinezen al hun bedrijven die wat opbrachten af.Het volk die ook niet veel geschoold is,begonnen te schreeuwen dat de president alle inkomsten stal.Is niet zo.De inkomsten gingen naar China.
  Nu heeft Sri Lanka een lening van de IMF gekregen van 2,9 miljard US.
  gemodereerd

 7. Surzwam, maak korte metten met deze lelijke lijkvlieg (blauwe bril). Klaag hem aan! Laat hij met bewijzen komen.
  gemodereerd

 8. Kijk hoe “broederlijk” ze met elkaar omgaan. Wanneer het gaat om geld en macht dan vermoorden ze hun eigen vader en moeder om over te nemen. Dit soort gasten zijn reeds jaren actief binnen en rondom het machtscentrum.
  Reeds lang voor de onafhankelijkheid, reeds lang voor WO I en WO II. Hele generaties zijn al corrupt sinds de koloniale tijd kregen ze carte blanche. Zij zijn de zogenaamde elite van het land. Me mars!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.