Peppie ziet activisten als criminelen die het arme volk misbruiken

45
'Ghettoleider'

Ghettoleider Raynold van Els, meer bekend als Peppie, vindt dat de activisten in Suriname slechts uit zijn op het maken van geld. Vandaar dat zij tal van protestacties tegen het regeerbeleid organiseren, om zodoende ondersteuning van sponsoren te kunnen krijgen voor het zogenaamd bekostigen van deze activiteiten.

“Ik zie activisten als criminelen. Om geld nu in Suriname te kunnen verdienen, moet je een activist zijn. Je kondigt een actie aan en hierdoor kan je gemakkelijk geld via sponsoren binnenkrijgen. Want je weet dat je niets gaat kunnen veranderen”, zei de ghettoleider in onderstaand gesprek met DTV-Express.

Volgens hem wordt het arme volk misbruikt door deze activisten. “De activisten weten heel goed wat de reden is dat de economie van het land momenteel in zo een crisissituatie verkeert. Als je houdt van het land, dan werk je niet mee aan vernietiging van het land. Deze mannen voeren hun eigen agenda uit om zichzelf te verrijken. Dat is hun missie. Het zijn een stelletje criminelen die hun criminelen handelingen uitvoeren”, aldus Peppie.

Hij stelt reeds voor de protestactie van 17 februari ook gewaarschuwd te hebben dat zaken mis zouden lopen op die bewuste dag. Nu zijn veel personen brodeloos gemaakt, doordat hun zaken of werkplaatsen zijn leeggeplunderd. De ghettoleider vindt dat de aangekondigde ‘Alles Plat’ protestactie van 24 maart op niets slaat, omdat het logisch is dat subsidies afgeschaft moeten worden om de economie weer gezond te maken.

“Een ieder heeft het moeilijk, maar het ligt niet aan de president of vicepresident. Het ligt aan het economisch probleem. De leiders die voorheen zaten moesten het anders aangepakt hebben”, aldus Van Els:


45 REACTIES

 1. “R.van Elst” Heeft groot gelijk: het domme massa, laat zich weer manipuleren.
  Het economische crisis is veroorzaakt door de vorige ”Regering” maar, dat wil en kan
  het domme volk maar niet begrijpen! Ik weet zeker dat velen nog geen eens weten,
  wat een demonstratie inhoud. Omdat ze geen ene flikker te doen hebben, lopen ze gewoon mee. ”De gladharigen blijven thuis,of ze zijn aan het werk” zoals het hoort.
  Alléén de (brave ) nazaten van de slaven lopen mee, dat doen ze liever ipv werken.
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt.

  De organisatoren zijn over het algemeen mensen die populistisch bezig zijn. Hun leven gaat van een leien dakje (rijden onder andere ook onder invloed van alcohol, of komen uit Nederland om ons te leren hoe het moet)
  En proberen de massa te misleiden.
  Als Mevr Neus zegt dat het goed is dat het huis van het volk vernietigd is, vraag ik me of ze liefde heeft voor ons volk.
  gemodereerd

 3. “Om geld nu in Suriname te kunnen verdienen, moet je een activist zijn.”
  En om nóg meer geld nu in Suriname te kunnen verdienen, moet je vooral loyaal zijn aan de huidige machthebbers en zoveel onzin uitkramen die precies binnen hun straatje past.
  Peppie we hebben je door.
  gemodereerd

 4. Er zijn altijd hier en daar wat idioten die nooit gaan snappen dat het het land kapot is en alleen door bezuinigingen het land weer hersteld kan worden.
  Peppie zo is dat.
  gemodereerd

 5. “Een ieder heeft het moeilijk, maar het ligt niet aan de president of vicepresident.”
  wie voert het beleid?
  waarom wordt er zoveel geld nodeloos uitgegeven?
  waarom produceert het land nog steeds niet?

  deze man laat zien gewoon te stom voor woorden te zijn
  het zijn juist die 2 genoemde die de verantwoordelijkheid hebben
  maar wat gebeurd er??? totaal niets
  2 opvreters van staatsgelden, meer zijn ze niet
  gemodereerd

 6. Deze man weet niet wat hij zegt, dan ben je tegen de regering en na een tijdje vindt je weer alles goed. Wat hebben ze hem dit keer gegeven of beloond om goed te praten wat scheef is zeker een ander kleur Ford Ranger of nog een perceel. Echt een idioot van een Redi musu. Is logisch Subsidies moeten afgeschaft worden maar niet 1,2,3 als wat de regering doet want uiteindelijk kan je van een kale kip (de bevolking) geen veren plukken!!! Deze Regering denkt dat de bevolking een miljoen verdiend. Die so called Koopkracht versterking geven ze om het dubbel uit het salaris weer te halen. Water naar Zee dragen, Vene bou taki. Chan met zijn 200 dagen verhalen. zelf een kind van de lagere school houdt je niet meer zo voor de gek met deze beunhaas verhaaltjes😑😑
  gemodereerd

 7. Klopt!

  Een crowdfunding is transparant, dwz, je kunt op het crowdfundingplatform zien hoeveel geld er is gestort en door wie. (kan alleen in ned, net als bij die journalist).

  In dit specifieke geval wordt je rechtstreeks geleid naar de privérekeningen v noso en getrouw.
  Das geen crowdfunding!
  gemodereerd

 8. Eigenaren van ondernemingen beschermt u uw have en goed, lijf met alles wat u kan doen en wettelijk is toegestaan en over beschikt.

  Als u orde verstoorders, verdachten, mensen met criminelen uit uw winkel wil houden, bent u vrij om te zeggen, dat ze niet in uw winkel moeten komen en ze de toegang te ontzeggen. Als de daar geen gehoor aan geven, bent u vrij om met een wettige gedekte wapen, waarover u beschikt te handelen, eerst een waarschuwingsschot te geven en als die persoon niet vertrekt, maar u gericht schieten.

  Het gaat om uw veiligheid, uw goederen, orde, rust en lijf. Laat u het kaas niet van uw boterham eten en laat zien dat het uw goederen, eigendommen zijn en dat u met alle u ter zijnde middelen dit beschermt.
  gemodereerd

 9. WTF zijn er toch mensen met verstand in Suriname of anders gezegd mensen die niet alleen aan hun eigen portemonnee denken, maar aan het volk???
  gemodereerd

 10. Het goedkeuren dat een parlementsgebouw aangevallen wordt, zou strafbaar moeten worden. In sommige landen zou dit zelfs als een terroristische daad bestempeld worden.
  gemodereerd

 11. Jij bent een verrader. Omdat je vreet van de pot.
  Je weet dat jij geld krijgt en dat jij ervan genoten hebt en nog steeds. Houd je bek laten de mensen die pinaren opkomen voor zichzelf.
  gemodereerd

 12. Hij heeft zeker een paar stukken grond gekregen van de huidige regering, vandaar dat geslijm.
  gemodereerd

 13. Peppie: “het ligt niet aan de president of vicepresident. Het ligt aan het economisch probleem”. wil Peppie ons ook vertellen waar we het economisch probleem kunnen vinden, zodat wij daar kunnen gaan protesteren en het economisch probleem.voor roet kunnen uitschelden? Moet het economisch probleem zichzelf uit de wereld helpen of misschien moeten we de zwervers in de binnenstad gaan vragen om het economisch probleem op.te lossen, terwijl de president en de vicepresident zich met het accomoderen van hun vrienden en familieleden bezig houden?
  Ik zou gek zijn om met de aangekondigde protestacties mee te doen, maar als onze president en vicepresident niet willen dat mensen kritiek op hen hebben of tegen hen protesteren, hadden ze een andere baan moeten zoeken.
  gemodereerd

 14. Heee….. Waterkant .net die gast is noch vlees noch vis deze man moeten jullie geen aandacht geven. een bullebak gelijk.
  gemodereerd

 15. Dat het protest zinloos is, niet oplevert en alleen maar schade en ongemak veroorzaken zal is duidelijk.
  Of het een verdienmodel is? Daarvoor zouden journalisten en OM meer onderzoek moeten doen maar het heeft er wel erg veel van weg.
  We weten allemaal dat er veel mensen in Suriname rondlopen die niets willen veranderen, die gebaat zijn bij de instandhouding van “slecht bestuur”.
  gemodereerd

 16. @henkes het economisch probleem is niet moeilijk te vinden, die woont in Leonsberg en als alles goed gaat vanaf 31 maart in Santa Boma
  gemodereerd

 17. Van welke Getto is Piepie { lichaamsdeel } de leider? Getto Oranje Movement misschien ???

  Piepie een paar hindoestanen hebben je het één en ander { betaald } gedicteerd en dat verkondig je als jou mening. Klootzak … je hebt dat Nivo niet, je bent als Brunswijk een ongeschoolde patsjakker.

  Morgen gaan deze zelfde “weldoeners” je belachelijk en voor een leba uitmaken, mark my words …. joe dong boerikie !!!!!!!

  Piepie … laat je maar rustig door je hindoestaanse collega drugsdealers gebruiken.
  Te a vroedoe tron les’ watra … zal je anders piepen … maatschappelijk ONBENUL !!!!!!
  gemodereerd

 18. POWER PEPPIE ! De WAARHEID zal hard aankomen bij de criminelen,maar neks no fout ; DE VLOEK VAN SURINAME : Ronnie Brunswijk: van rebellenleider tot parlementsvoorzitter en vicepresident Het Surinaamse parlement heeft een nieuwe president en vicepresident gekozen. Dat verkiezingswinnaar Chan Santokhi het staatshoofd zou worden was al wel duidelijk. Opmerkelijker is zijn nieuwe tweede man: dat wordt oudgediende Ronnie Brunswijk, die kandidaat was namens de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Er waren geen tegenkandidaten. Beide mannen worden donderdag beëdigd. Brunswijk is niet onomstreden vanwege zijn bewogen carrière in Suriname. “Critici zijn argwanend over de benoeming van Brunswijk. Dat heeft te maken met zijn verleden, zoals zijn drugsveroordeling, maar ook omdat hij zoveel macht naar zich toe probeert te trekken”, zegt correspondent Nina Jurna. Maar Santhoki heeft de steun van de ABOP nodig om gekozen te worden als president. Brunswijk is van Aukaans-Surinaamse komaf. Hij stamt af van de marrons, de ontsnapte Afrikaanse plantageslaven die in het oerwoud leven. Bloedbad in Moiwana Brunswijk was de persoonlijke lijfwacht van Desi Bouterse, die in de jaren 80 bevelhebber was van het leger. Maar Brunswijk nam ontslag en keerde zich tegen Bouterse. Hij werd de leider van de rebellenbeweging Junglecommando en voerde in de Binnenlandse Oorlog (1986-1992) een bloedige strijd tegen zijn voormalige baas. Het werd een jarenlange strijd om de macht in Oost-Suriname, met veel vergeldingsacties. Telkens wanneer Brunswijk ergens had toegeslagen, nam Bouterse wraak op de bevolking uit de geboortestreek van Brunswijk. Brunswijk brandde op zijn beurt dorpen plat van Bouterse-aanhangers. En zo werd de bevolking de dupe van twee machtsbeluste mannen. Dieptepunt van de oorlog was het bloedbad dat de troepen van Bouterse aanrichtten in het dorp Moiwana. Brunswijk zou zich daar schuilhouden, maar toen hij niet werd gevonden door het leger werden tientallen vrouwen en kinderen vermoord.
  gemodereerd

 19. “Het is vaak niet degene die het hardst schreeuwt, die ook per definitie gelijk heeft!”

  Als er ergens brand woedt, wie is dan de schuldige?
  Zijn het de vlammen of is het de aanstichter?

  Hieronder enkele betekenissen van gebezigde woorden volgens het, Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden):
  ACTIEVOERDER:
  Zelfstandignaamwoord 1, Iemand die deelneemt aan een actie (vaak gaat het om een politieke actie), activist. Iemand die actievoert. iemand die, doorgaans in een groep, actievoert om iets bereiken; iemand die actievoert; lid van een actiegroep.
  *
  1) schuldig aan een misdrijf: wegens een misdrijf vervolgd of veroordeeld; schuldig aan een misdrijf; misdadig. 2) een misdaad zijnde.3) door misdaad verkregen. 4) gekenmerkt door misdaad of misdadigheid. 5) strafrechtelijk.van, voor of betrekking hebbend op misdrijven of misdadigers; strafrechtelijk. 6) ongehoord.vreselijk; ongehoord; heel erg; verschrikkelijk. 7) buitengewoon; geweldig; heel erg; verschrikkelijk. 8) helemaal gek of door en door dronken.
  9) misdadiger. iemand die een misdrijf heeft gepleegd of die geregeld misdrijven pleegt; misdadiger; delinquent.
  *
  GHETTO:
  Een ghetto of getto is de benaming voor een deel van een stad waar mensen met dezelfde afkomst of geloofsovertuiging wonen. Mensen worden vaak gedwongen om in deze wijken te wonen. Het woord ghetto komt oorspronkelijk uit Venetië. Sinds 1516 werden alle Joden daar namelijk gedwongen om in de wijk ‘Ghetto Nuevo’ te gaan wonen…Tegenwoordig wordt het woord ghetto voornamelijk gebruikt als woord voor een achterstandswijk. Een van de bekendste hedendaagse ghetto’s is ‘The Bronx’ in New York. Dit stadsdeel wordt voornamelijk bewoond door Afro-Amerikanen en Hispanics (en bendeleden).
  *
  OPRUIER:
  1. iemand die anderen aanspoort strafbare feiten te plegen.
  “Toen die opruier was opgepakt, werd het heel rustig.”

  Kortom: “Een goed verstaander, heeft slechts een half woord nodig.”

  Tan bun
  gemodereerd

 20. IEDEREEN VAN DE GHETTO KRIJGT 1800 SRD VANAF 18 JAAR.

  KOM MASSAAL REGISTREREN OF ONLINE.

  WORDT WAKKER.

  BIG UP CHAN.

  FIX THE JOB.

  FIX THE DIRTY JOB 31 MAART ALSO.

  LAAT NIKS AAN HET TOEVAL OVER

  JE BENT DE INTELLIGENSTE PRESIDENT NA DE PERIODE VENETIAAN. DUS DOE JE DING .

  WE ZIEN WEL WAT HET VOLK ZEGT OP 2025. BIG UP CHAN. POWER.
  gemodereerd

 21. Deze soort retoriek wordt ook gebruikt door o.a., populistische en extreemrechtse Trump-aanhangers, om actievoerders van Black Lives Matter de mond te snoeren!
  gemodereerd

 22. Hoe noemen ze nou die hindu/moslims bij de ndp.
  Blackamang bij de vhp zijn redimoesoes of verraders.

  Asking for a friend 🤔
  gemodereerd

 23. De man heeft gelijk, maar hoe dom moet je zijn om dit niet in te zien.
  Wat een armoede in Su! Je gaat je afvragen hoe dit land, waarvan het grootste deel onderontwikkeld is, ooit tot ontwikkeling zal komen….
  Ik ga het niet meer meemaken. En aan die ontwikkeling zal ik nooit een bijdrage kunnen leveren want, met de kennis die ik in 47 jaar (in ballingschap) heb opgebouwd word ik als ik in su ben, met de nek aangekeken en wel door mijn eigen broeders en zusters en het zijn altijd weer die zelfde stadscreolen! A sarie foe troe….
  gemodereerd

 24. Deze peppie is bepaald niet mijn favoriet, maar hij heeft deels gelijk. Welk doel heeft deze actie? Wat bereik je met deze actie? Is het bij al die zogenaamde activisten niet bekend dat er momenteel overal ter wereld problemen zijn die je niet een twee drie kan oplossen hoe graag je dat zou willen. Welke oplossingsmodellen geven deze activisten aan, vooral waar de nodige financiën vandaan moeten komen anders dan voorlopig bij het IMF. Velen brabbelen maar wat wanneer ze het woord productie in de mond nemen. Productie vergt investeringen, grondstoffen en afzetmogelijkheden. Daarnaast is su een klein landje dat moeilijk kan concurreren met andere naties. Vanwaar moeten de dollars/euro’s komen???
  Hoeveel harde werkers hebben we in su? Iedereen wil ambtenaar worden en we weten allemaal wat die presteren.
  gemodereerd

 25. En de journalis, sorry presentator wilde het interview weer een andere wending geven door telkens zijn mening te geven. Maar dat krijg je wanneer ondeskundigen pretenderen alles beter te weten. Alleen maar personen die afgeven op de regering interviewen is geen kunst, maar geeft duidelijk je inborst weer.
  gemodereerd

 26. Deze activisten zijn precies dezelfde mensen die opstonden en protesteerden tegen Bouterse.
  Toen werden deze activisten bejubeld en van alle zijde gesteund. Ook door de huidige coalitie.
  Deze Peppie was er een van. Een aantal maanden geleden wilde deze Peppie de president nog voor het gerecht dagen omdat hij het volk had misleid en er economisch er niks van bakte.
  Kennelijk is er daarna een achterkamergesprek geweest tussen peppie en Chan waarbij peppie er hoogstwaarschijnlijk financieel er op vooruit is gegaan. We moeten deze peppie daarom plaatsen onder de noemer; ‘zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten’. Deze peppie is van het kaliber peppie en kokkie. En we weten allemaal wie peppie en kokkie zijn; ze werken op onze lachspieren en moeten we ze niet al te serieus nemen. Suriname zat met Bouterse in een financiele put maar deze regering heeft de put nog dieper gegraven. en kennelijk mag niemand hiertegen protesteren of in opstand komen want dan ben je plotseling anti Suriname en om geld te verdienen. Dit is eigenlijk zeer lachwekkend want zonder dat peppie het zelf door heeft geeft hij de oplossing voor de arme sloebers in Suriname. Wil je geld verdienen?; WORD ACTIVIST! ha, ha, ha ha,ha,…..
  gemodereerd

 27. Suriname heeft soortgelijke situaties als de huidige eerder overleefd. Daarom begrijp ik ook waaraan deze economische situatie ligt en dat het goed zal worden. Met bezuinigingen en hard werken door iedereen die dat kan. Misschien moet er in de toekomst “3 nullen weg weer” of 2 nullen. Het kan!
  gemodereerd

 28. Van deze fanatieke VHP-er had ik ook geen andere mening verwacht. Jammergenoeg is het dat hij nog niet tot inkeer is gekomen. Maar dat heb je met dit soort figuren die stevig worden betaald om het VHP lied te zingen. Mensen hebben het recht om te protesteren omdat Chan en zijn regering het land in een beerput hebben laten veranderen.
  gemodereerd

 29. Ghettoleider….is er geen andere naam gebruikt worden? Dit is zo negatief beladen. En los daarvan…suriname heeft geen ghetto! If oen sjie ghetto weet ik niet hoe jullie het gaan noemen.
  gemodereerd

 30. Het zijn Surinamers zelf die het land vernietigen, kapot maken, plunderen, verkopen aan buitenlandse multinationals, dicatuur van ddb, ndp, die aan zelf verrijking hebben hebben gedaan.

  ddb houdt niet van Suriname, vrouw ddb houdt niet van Suriname. Zie waar ze vakantie gaat houden in het Caribischgebied, Dubai enz.

  Er is een groep kapitalisten die aan de ndp gelinieerd zijn die Suriname met hem vernietigd hebben.

  Ook politieke partijen als paluloe jongens, ea linkse jongens. Partijen die nooit kans kregen om 1 zetel in Suriname te behalen. Ook partijen als abop, bep, pl, enz. deugen niet.
  Zie de leiders van deze partijen, wat hebben ze voor Suriname hebben gedaan?

  Waarom gaat men niet bij:
  – ddb thuis protesteren en stenen gooien,brand stichten,
  – jenny simons thuis protesteren en stenen gooien, brand stichten
  – bouva/ schoolmaaltijden, wetvoorstel indiende voor de gewijzigde amnestiewet van 2012, thuis protesteren en stenen gooien, brand maken,
  – abrahams thuis gaan protesteren en stenen gooien, brand maken,
  – alle ndp-ers
  – jules wijdenbosch ( smeergelden van Ballast Nedam, idem ddb kreeg smeergelden van Ballast Nedam,)
  – aloebaba/ computers en bestanden, stoelen verdwenen,

  De hele ndp zijn zware criminelen en gezinnen, friends en familie.

  De grote schulden met hoge renten, enz is gewoon door ddb, gezin, familie en friends geconsumeerd en in hun eigen zaken gestopt.
  – boefdraad gevuld nadat hij zijn zakken gevuld heeft met valuta,

  zie hun scalians, goudvelden in de domeingronden, verdwenen valuta uit de kluis vd CBvS,

  Suriname kan de schulden met de crediteuren niet betalen. De renten van deze leningen zijn moorden en worden alleen maar groter. Suriname zit in een zeer moeilijke financiele, economische, sociale situatie,

  Zie hoe welke Suriname na de verkiezingen van 25 Mei 2010 kreeg. Zie welke coalitieregering er was en zie hoe de schulden en renten kwamen.

  Zie we de veroorzakers van de zeer slechte financiele, economische en sociale situatue in Suriname is ontstaan.

  Let op!

  Weet u het nog dat de huidige president toen hij tijdens de regering van ddb in de oppositie zat hij Oppenheimer een brief gestuurd had om ddb de lening van $ 550.000.000 niet te lenen met de heel hoge renten. Waar was u toen. Wat is er met het geld/valuta gebeurd?

  Dus zie waar de schuld ligt. Zie de oorzaak en het gevolg.

  Zie wat er met Suriname sinds 25 Februari 1980 is gebeurd en zie wie hiervoor verantwoordelijk is. Deze man en maatjes, friends en familie zijn schat rijk en zie hoe ze allemaal wonen. Vraag ze hoe hun leven er uitzag en hoe ze aan al dat valuta, goud, villa’s scalians, vergunningen vd domeingronden met hout ze ze voor laten omkappen en al het rondhout aan te Chinezen verkopen zijn gekomen.

  Zie wie het volk uitlacht en weer aan de macht gaat komen, om Suriname en de Surinamers te onderdrukken, in nog grotere armoede en grotere ellende zal laten leven en zich zelf, familie en vrienden nog meer gaat laten verrijken.

  Sluiten jullie je ogen voor de echte waarheid.

  De waarheid is wel hard om te horen.
  gemodereerd

 31. @Moeder 22 maart 2023 Bij 10:23
  Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt.
  De organisatoren zijn over het algemeen mensen die populistisch bezig zijn…
  …of komen uit Nederland om ons te leren hoe het moet.

  Beste Moeder,
  Is het zinnig om mensen, die gebruik maken van hun fundamenteel burgerrecht om actie te voeren – wat bij een democratische rechtstaat hoort – te bestempelen als criminelen en een vice-president die zich verrijkt heeft met o.a., drugshandel op te hemelen?

  En wat Nederland betreft: D. Bouterse, was Nederlands staatsburger toen hij door kolonel Valk (van de Ned. militaire missie), aangespoord om tot een coup over te gaan. Deze zelfde meneer Bouterse, is door een aanzienlijk deel van de Surinaamse bevolking, tot twee keer toe gekozen als president van Suriname, ondanks zijn gruweldaden! En zo wordt een hoop onzin – als het ons uitkomt – iets zinnigs.

  Ik ben het niet eens met de standpunten van mevrouw Neus, maar in mij ogen is zij een Surinaamse-Nederlander, net als Aaron Winter. Als een burger criminele activiteten ontplooit, dan is het aan het wettelijk gezag om daar een vonnis over te vellen.

  Men kan hoog van de toren blijven blazen, maar op het wereldtoneel is Suriname nauwelijks een factor van betekenis, Nederland wèl. Één van de weinige standpunten van ghettoleider Raynold van Els, waar ik mee eens ben is, dat wij niet voldoende produceren. Met name, een aanzienlijk deel van de creoolse bevolking. Zij zijn nog teveel, consumenten in plaats van producenten en dat is vooral een mentaliteitskwestie. Waar anderen jarenlang voor werken, willen zij het binnen een paar dagen bij elkaar ‘hosselen.’ Zolang wij niet bereidt zijn voor elkaar, ‘de kolen uit het vuur te halen’, blijven we aanmodderen.

  Tan bun

  PS.
  “Populisme is een manier van communiceren en van politiek bedrijven waarin de centrale tegenstelling, die tussen het vermeende volk en de vermeende elite is en waarbij de populist de kant van het volk kiest.” Bron: Wikipedia
  gemodereerd

 32. hoor die bijlmer man(debby) en die eigen+mening en die sneesie eens van uit Holland, ja jullie en al jullie vrienden hier willen niets anders dat er vrijdag weer rellen , plunderingen en molesteren plaats vind , maar Hollandse koekenbakkers , dit keer zullen ze ter plaatse boeten als ze die dingen uithalen , de ondernemers hebben zich bewapend , als bouterse dat mag mogen hen dat ook he amoksie
  gemodereerd

 33. U vertelt het juiste verhaal meneer Peppie, helemaal mee eens met u!

  Maar 70% van de bevolking, is zo vreselijk dom. Die verkiezen straks een nog grotere gek als president, namelijk Drs. Lonny Bravo Brunsie, nou dan kan je alles opdoeken.

  Als de bevolking slim is en het straks echt goed wil hebben, moet je Santhoki opnieuw herkiezen. Dan heb je kans dat je straks uit de ellende komt.

  Lang leve de VHP
  gemodereerd

 34. Dit soort figuren kan je niet serieus nemen. Sowieso de term “ghetto” en leider niet.

  De grootste criminelen zitten in en rondom het machtscentrum.
  Daarom wordt CORRUPTIE en NEPOTISME nooit aangepakt.
  gemodereerd

 35. Mooi staaltje “krabdagoe”-mentaliteit hierboven!

  Je kunt er een hele wetenschappelijke studie op loslaten. De traditionele suri gedragscodes voor individuen op de operatietafel.
  O, wee als je daarvan afwijkt, pffff. Das nou verboden, hoe durf je.

  Terug in de ton!
  gemodereerd

 36. @Broeia 22 maart 2023 Bij 17:27
  Deze peppie is bepaald niet mijn favoriet, maar hij heeft deels gelijk. Welk doel heeft deze actie? Wat bereik je met deze actie? Is het bij al die zogenaamde activisten niet bekend dat er momenteel overal ter wereld problemen zijn…

  Beste Broeia,
  Overal op de wereld zijn er inderdaad problemen en overal op de wereld gaat men de straat op, om hun ongenoegen te uiten in de vorm van acties en demonstraties, omdat het een fundamenteel burgerrecht is en hoort bij een democratische rechtstaat! Wen er maar aan! (tenzij u liever een dictatuur heeft, waar alles van hogerhand opgelegd of onderdrukt wordt!).

  Zwijgen is toestemmen! (en berusten in je toegedane ellende)
  *
  By the way…
  Volgens Europees onderzoek is een paar jaar geleden geconstateerd, dat bepaalde Surinamers, miljarden op Zwitserse bankrekeningen hebben!
  Mijn vraag is nu: “Wie zijn deze Surinamers?” En wordt het niet hoog tijd deze Surinamers te achterhalen, zodat de belastingdienst ze eventueel een flinke naheffing kan presenteren? Uiteindelijk zullen de (nodige) financiële middelen van de vermogenden moeten komen, want ‘van kale kippen kan men geen veren plukken!’
  *
  Tan bun
  gemodereerd

 37. EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT

  Allen, die hier tesamen zijn,
  de levenden, de doden,
  de handbreed, die ons scheidt, is klein,
  wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …

  Gedenk de liefste, die hier ligt,
  de broeder, vrind of vader,
  maar gun Uw ogen wijder zicht,
  aanzie het land en alle mens tegader,
  hoor dit bericht:

  “Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.”

  (Schrijver: Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
  dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)
  gemodereerd

 38. Kan iemand mij vertellen in welk deel van Suriname er ghetto’s zijn?

  Dit gegeven is volledig nieuw voor mij en is in ieder geval geen goede reclame voor het land! Volgens mij zouden mensen, die echt van Suriname houden geen ghetto’s creëren, laat staan er leider van zijn.

  Tan bun
  gemodereerd

 39. @Dèjà vu 24 maart 2023 Bij 17:45
  @toussaint alles wat je zeg kan ook tegen jouw gebruikt worden.

  Indien ik aangeklaagd wordt/ben, dan wacht ik de dagvaarding af.

  Zo niet, dan zal ik mijn recht op vrijheid van meningsuiting blijven uitoefenen (zonder geschreeuw of gescheld, zoals de meesten op dit forum). Als mijn argumenten tegen mij gebruikt zouden worden, dan is het een feit, dat er individuen zijn die moeite hebben met de waarheid en heeft het toch nut gehad!”Anything I say or do, can only be used against me in a court of law! That is, if my human rights are respected, as it should in a democratic state!”
  *
  “In the end we will rememder not
  the words of our enemies, but the
  silence of our Friends.”

  Dr. MARTIN LUTHER KING jr.

  Tan bun
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.