Parlement Suriname bespreekt wijziging kiesstelsel met activisten

5
Parlement Suriname bespreekt wijziging kiesstelsel met activisten
Foto (c) De Nationale Assemblée

Binnen één week ‘de wijziging van het kiesstelsel’ in een openbare vergadering te behandelen is haast onmogelijk. Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B bekend gemaakt aan de activisten, Marge Getrouw en Marcel Oostburg. De twee activisten zijn ontvangen door de parlementsvoorzitter en ondervoorzitter, drs. Dew Sharman.

Oostburg zegt dat het hem is opgevallen dat de politieke partijen niet op één lijn zijn. Dit is van belang, gezien er twee derde meerderheid nodig is om de wet aan te nemen. Getrouw constateert dat er vanuit de overheid geen goede communicatie plaatsvindt naar de samenleving toe. Dit zorgt voor steeds meer wantrouwen in de burgerij.

“We kunnen niets behandelen als we geen conceptwet binnen hebben. De regering is aan zet, maar het parlement heeft niet stil gezeten. We hebben een commissie ingesteld en de juristen gevraagd de wet te analyseren en met wetgevingsvoorstellen te komen”, houdt voorzitter Bee, de aanwezigen voor.

Hij vraagt de activisten hun ultimatum, dat het parlement, de wet binnen één week moet behandelen, in overweging te nemen.

Sharman zegt dat er altijd ruimte bestaat voor een betere communicatie. Hij geeft aan dat het traject dat is ingezet bekend is bij alle politieke partijen. Aan de twee activisten is er een presentatie verzorgd over het tot stand komen van een wet.(Bron: De Nationale Assemblée)


5 REACTIES

 1. . Aan de twee activisten is er een presentatie verzorgd over het tot stand komen van een wet.(Bron: De Nationale Assemblée)…HOEZO???? Kom op tv en leg het uit aan het volk. Houd een presentatie voor t volk…communiceer!!! En kom niet met hoge woorden maar vertel het volk in lien en wim taal zodat iedereen het begrijpt. Maar een presentatie geven aan 2 activisten, die het op hun beurt weer zullen geven, om hin manier en met hun woorden, aan derden, zorgt alleen maar voor meer onduidelijkheid.
  BTW….kunnen mensen met een NL nationaliteit, activist zijn in Suriname??? Of is Marge Getrouw Surinamer geworden???
  gemodereerd

 2. wat is dit nou meneer bee , u laat zich chanteren door die twee paarse activisten , die ook nog een ultimatum aangeven dat hun eis binnen een week in orde moet komen , nou meneer bee dit wat die activisten eisen is geen democratie maar puur dictatoriaal gedrag , zeker in opdracht van bouterse
  meneer bee , waarom heeft u die twee uitgenodigd , die twee zijn niet het volk , dus opdonderen met die gasten , en zorg dat u vrijdag vele veiligheidsdiensten daar hebt , want nu gaan ze het dna gebouw plat gooien of plat branden
  gemodereerd

 3. Dus iedere idioot, die roept, dat hij of zij activist is, wordt ontvangen in DNA?
  Debieus, dit is je kans, paarse heks!
  gemodereerd

 4. Is een activist een titel of een beroep? In welke branche werken activisten eigenlijk?
  Wie vertegenwoordigen deze activisten?
  Waar kan ik mij inschrijven om deze opleiding te volgen? Is het bij de ADEK?
  gemodereerd

 5. Wanneer komen er nu eindelijk parlementsleden die hun eigen ego opzij zetten en er daadwerkelijk werk van gaan maken om Suriname er weer bovenop te helpen.
  Iedereen wil zijn tekie njang hebben, maar niemand boeit het of Suriname er baat bij heeft, als hun persoonlijke ego en portemonnee er maar genoeg aan overhoud.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.