Zwaar mishandelde man gevallen op wegdek en overreden door auto

2
BBS'er en broer aangehouden na mishandeling koppel door groep

De politie van het bureau Jarikaba kreeg zondag omstreeks 23.00 uur een melding van een geval van openlijke geweldpleging aan de Jarikabaweg voor een Suribetshop. De wetsdienaren koersten naar de plek en troffen een man die niet aanspreekbaar was op het wegdek aan, meldt het Korps Politie Suriname.

Het slachtoffer had zwaar lichamelijk letsels aan zijn gehele lichaam en hoofd opgelopen en bloedde hevig. Met de ambulance is hij voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij in de ziekeninrichting is opgenomen.

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een heftige woordenwisseling heeft gehad met enkele mannen. Bij die gelegenheid werd hij behoorlijk door de mannen afgetakeld met een eind hout.

Door de mishandeling viel het slachtoffer op het wegdek en werd hij overreden door een auto die op dat moment vanuit de Lakantaweg kwam en richting de Padiweg ging. Na de man te hebben overreden, is de automobilist doorgereden. De mishandelaars zijn gevlucht.

Aan de opsporing en aanhouding van de verdachten van de openlijke geweldpleging wordt gewerkt.

De politie doet hierbij een beroep op de Surinaamse gemeenschap om alle informatie die kunnen leiden tot het achterhalen van bedoelde bestuurder en het voertuig door te spelen aan de politie van Jarikaba op de telefoonnummers 324002/328080, het Command Center op het nummer 115 en via de gratis tiplijn 179.

UPDATE: Na intensief speurwerk is het de politie van het bureau Jarikaba in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) gelukt één van de verdachten aan te houden.

Deze verdachte is ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en heeft toegegeven het strafbare feit met twee andere manspersonen te hebben gepleegd. Aan de aanhouding van de twee kompanen wordt gewerkt.


2 REACTIES

 1. Als ‘rasechte’ Surinamer heb ik ook de slechte gewoonte om meteen te willen weten tot welke etnische groep misdadigers en criminelen gerekend moeten worden. Eigenlijk zou dit geen automatisme moeten zijn, we zouden b.v. niet zonder gegronde redenen mogen vermelden tot welke etnische groep slachtoffers en verdachten gerekend moeten worden. Alleen wanneer de politie niet weet wie de betrokken personen zijn, kan zij de hulp van het publiek inroepen, door het verspreiden van het signalement van daders en slachtoffers. In dat geval is het pas nodig en relevant om ras, ethniciteit en eventueel nationaliteit van dader en slachtoffer te vermelden.
  gemodereerd

 2. @Henkes 21 maart 2023 Bij 11:31
  Als ‘rasechte’ Surinamer heb ik ook de slechte gewoonte om meteen te willen weten tot welke etnische groep misdadigers en criminelen gerekend moeten worden. Eigenlijk zou dit geen automatisme moeten zijn…

  Beste Henkes,
  Als alle Surinamers dezelfde mate van ‘zelfreinigend vermogen’ zouden hebben als u, dan zijn morgen al onze problemen opgelost, want het zijn vaak de grootste racisten, die: “Dat is racisme!” brullen.

  Tan bun
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.