zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAKMOS roept ondernemers op deuren open te houden op 24 maart

AKMOS roept ondernemers op deuren open te houden op 24 maart

-

Does Travel - naar Suriname

De Associatie voor Klein- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS) heeft alle ondernemers in het bijzonder de kleine ondernemers, opgeroepen om haar bedrijfshuishouding op 24 maart te draaien zoals het hoort op een normale werkdag. De AKMOS verzoekt haar leden om geen gehoor te geven aan de oproep van de actievoerders om de winkeldeuren gesloten te houden die dag.

De kleine bedrijven die arbeiders in dienst hebben, hebben het inderdaad moeilijk onder de huidige sociaal- economische situatie maar sluiting van hun zaak is het allerminst wat ze zich nu kunnen veroorloven”, aldus de organisatie in een schrijven dat verder luidt:

“Net zoals de andere werkgevers organisaties hebben aangegeven voorzichtigheid te betrachten en vooral alert te blijven, adviseert de AKMOS om ook hetzelfde te doen. De veiligheid van het personeel en klanten staat voorop.

Het KMO heeft het al moeilijk om het hoofd boven water te houden en ziet daarom geen heil in het sluiten van haar deuren. De huur van bedrijfsruimten, de bankrente, de lonen van personeel en andere onkosten blijven doortikken en kan het mislopen van een dagje business niet hebben. De vele nationale vrije dagen, zorgen al voor veel ongemakken. De landbouw- en de toerismesector zullen o.a. hard worden getroffen.

De komende acties zijn niet bemoedigend voor het schrale aantal ondernemers in Suriname en zal het ze ook niet motiveren om te investeren in de toekomst met alle gevolgen voor de economie en werkgelegenheid!

Ondernemerschap moet gekoesterd worden en niet worden gedompeld in onzekerheid, daarom doet de AKMOS een oproep aan de leiders van de acties op 24 maart hun bang makende slogan “alles plat” te herzien. Deze bedoening heeft niets van een normale protestactie.
Net als alle Surinamers hebben ook de ondernemers belang bij voorspelbaarheid en geen angst!

De AKMOS heeft in alle stilte een aantal geplunderde winkels bezocht en sympathie en medeleven betuigt en zal zich blijven inzetten voor verbetering van het lot van de kleine ondernemers.

AKMOS blijft zich inzetten voor de belangen van haar leden en is zich bewust van de uitdagingen en risico’s waarmee bedrijven worden geconfronteerd tijdens deze protestactie. We staan open voor advies & assistentie. Blijf veilig en neem voorzorgsmaatregelen”, aldus het bestuur en leden van de AKMOS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Advocaten verzamel de klachten van de middenstand en span een forse zaak aan tegen de actievoerders. Omzetderving


    gemodereerd
  2. Dus jullie nemen het op je als het mis gaat????? Dan moeten ze naar jullie luisteren


    gemodereerd
  3. Heel goed dat de sur gemeenschap geen gehoor geeft aan de ‘bevelen’ wat dat is het v de activisten.

    Applaus!


    gemodereerd
  4. Zorg voor veiligheidscameras zodat elke demonstrant en vernieler-demonstrant goed te herkennen is.


    gemodereerd
  5. Ik persoonlijk zou sluiten en investeren in de duurste anti inbraak rolluiken. Omzetderving is minder erg als totale vernieling plundering roof en letsel. De schade is enorm. Van de staat weet je al dat ze niet voor je veiligheid kunnen zorgen. En dat zelfs paarse politiekakkerlakken meeplunderen.


    gemodereerd
  6. Ondernemers sluit je deuren zet ze ook op electriciteit stuur personeel naar huis zonder salaris en ga bidden dat je ook niet wordt beroofd. Alle risico is voor jullie. Zelfs de politie steelt mee. Als aktievoerders niet kunnen plunderen is de lol ook af voor ze.


    gemodereerd
  7. De ondernemers mogen wat mij betreft de plunderaars uitschakelen en laat ze maar voelen dat de vrijheid van demonstratie niet betekent dat je naar harteloos mag plunderen en roven.


    gemodereerd
  8. bijlmer man(debby) , veel ondernemers zijn nu bewapend , en als dat tuig de lef heeft om weer te gaan plunderen nou dan krijgen de begrafenis ondernemers het druk
    jou vrienden zijn nu zeker al bang geworden , maar buiten het centrum zijn de ondernemers ook bewapend en extra beveiligging , mochten jou vrienden daar toeslaan


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES