Saya vraagt president om meer met de samenleving te communiceren

13
Saya vraagt president om meer met de samenleving te communiceren

Ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon heeft president Santokhi gevraagd meer met de Surinaamse samenleving te communiceren en zich ook fysiek te wenden tot het volk. Mixon is op zaterdag 18 maart door het staatshoofd van Suriname ontvangen in het kader van de nationale dialoog.

Hij maakte deel uit van een team dat verder bestond uit Gautam Mangnoesing. De laatstgenoemde legt uit dat het meer gaat om een groep als ondersteuning naar het staatshoofd toe. Volgens Mixon beseft de samenleving dat behalve de financieel-economische situatie waardoor Suriname gaat, er internationaal ook crises zijn en die van invloed zijn op het land. Hij vroeg de regeringsleider zich niet te storen aan kritiek, maar zijn verantwoordelijkheid te nemen.

“De mensen willen rust en communicatie”, aldus Mixon. Volgens hem mis men het contact met de president. “De mensen willen onder meer weten welke richting de koers opgaat, wanneer er sprake zal zijn van koersstabilisatie en of de gasprijzen aangepast zullen worden. U bent de verantwoordelijke, zij verwachten de oplossing van u”, aldus de ondernemer. Hij adviseerde de president om zich bij protesten persoonlijk te richten tot actievoerenden. Hoewel de situatie in het land bekend is, is het volgens Mixon niet wat de samenleving wil horen.

 “De mensen willen dingen in de praktijk zien en niet alleen maar theorie horen.” Hij meent dat acties de economie van het land niet ten goede komen en alleen maar tot instabiliteit leiden. Mixon somde enkele problemen op die zich in achterstandsbuurten voordoen. Hij vroeg actie van de regering onder meer wanneer het gaat op pakketten en zorgverzekeringen. De ondernemer erkent dat zaken niet binnen twee jaar veranderd kunnen worden. Mangnoesing, die onder meer advies biedt op agrarisch gebied, vroeg erkenning van de Haïtiaanse gemeenschap, vooral vanwege haar bijdrage in de agrarische sector, en brak ook een lans voor gezinshereniging.

President Santokhi informeerde de groep onder meer over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1800 sociale steun. Hij zal als staatshoofd wederom het fysieke contact oppakken. Verder zet de regering zich in voor training en begeleiding van jongeren. Zij staat ervoor open om via haar communicatiezenders met de Haïtiaanse gemeenschap te communiceren.

President Santokhi erkent dat de boodschap van de regering naar de totale samenleving overgebracht moet worden.


13 REACTIES

 1. Die man woont al 30 jr in suri.
  Is hij een Haïtiaan of een Surinamer?

  @surineds, ben je een Nederlander of een Surinamer. (uitzondering de in ‘hart & nieren’ individuen uit almere buiten en frippenstijn 26 hoog).

  Hij heeft een heel goed punt, het ontbreekt aan goede communicatie met geïnteresseerden. Dit gaf het bestuur vd vhp ook al aan.
  Daarnaast, als hij zijn landgenoten kan begeleiden, waarom niet.

  Waar zijn de communicatie-personen vh kabinet, de regering en het Korps gebleven.
  Daar moet je juist niet op bezuinigen. Fouten maken mag, daar leer je van.
  Investeren in (Overheids)-communicatie-trainingen.

  Continu pompen met nieuws, dan ben je, in hun ogen, transparant. Zou niet gehoeven, maar het is niet anders.

  Fakenews onmiddellijk in de kiem smoren en minder gelaten reageren. Dat doet de hele coalitie. Afdalen op hun niveau, voor nu!
  gemodereerd

 2. Wat een lachertje???in welke hoedanigheid doet saya mee aan Nationaal dialoog?? Chan maakt zich gewoon onsterfelijk belachelijk. Verbaasd ke niet dat zoveel instanties/ organisaties weigeren mee te doen aan deze poppenkast.
  Wie is saya?? Gewoon een ordinaire drugsdealer op handen wordt gedragen door Chan??? Wat weet hii van Chan wat wij niet weten????…ik hen een donkerblauw vermoeden maar ik ga thee drinken en houd verder mn mond dicht….time will tell…all that is in the Dark will cone to light sooner or late…..
  gemodereerd

 3. Saya alz jij met hem wilt zitten na zn verraad naar jou is dat jouw zaak. Wij willen geen enkele leugen van deze man meer aanhoren. We walgen van hem. Hij en zteam kunnen alleen zichzelf verrijken. Wegwezen.
  gemodereerd

 4. Ach ja, de Pres zal weer een werkgroep bestaande uit Familie
  en vrienden, in het leven roepen. Uiteraard tegen een fikse
  beloning(spreekt) salaris, want ze moeten immers ook eten!
  Wat de huidige economische crisis betreft, kan hij amper wat
  aan doen, want hij heeft dat geerfd van de vorige ”Bandieten”
  die het land, totaal naar hun moer hebben geholpen. Er is geen
  werk en behalve dat, sommigen gaan liever stelen en moorden
  want ze moeten ook eten. Dat soort moet hij flink laten oppak-
  ken. En waarom moet ‘Saya Mixon’ hem adviseren, waar blijven zijn dik betaalde Beleidsadviseurs dan ???? ”Stef Blok had gelijk”, het is gewoon klote in Su, en volgens mij slaapt de
  Pres net zo lekker, al is het land naar de klote. Dat heeft hij van zijn voorganger geleerd !!!!! Hij wordt toch beveiligd, dus niks
  kan hem overkomen als hij slaapt.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Ze zijn allebei christenen en Santokhi dient m.i. niet Suriname, maar de christelijke gemeenschappen.
  Zijn vrouw deelt presentjes uit, alleen aan christenen. Alsof er geen arme niet-christelijke Hindoestanen wonen in het land.
  Hij heeft de Hindoestaanse VHP uitgeleverd aan de christenen. Zelfs zijn christenmaster Harold zit in het bestuur van de VHP.
  Nochthans gaan de ogen van de inmiddels degenererende Hindoestanen niet open. Ze komen niet met hun eigen nieuwe politieke partij. Ipv samen te bundelen om een groter bereik te hebben, laten ze zich versplinteren over diverse politieke partijen die geen van allen ook oog heeft voor de belangen van de Hindoestanen.
  gemodereerd

 6. Santokhi is bezig de boel te belazeren in Suriname. Eerst met de honderden commissies, waarover je niets meer hoort wat deze opgeleverd hebben. Nu voert hij al weken lang een poppenkast show over nationale dialoog met onder andere criminelen als Saya. De belangrijkste groep, de VES wil niet mee doen aan die poppenkast. Na de gesprekken zal hij weer een commissie instellen en zijn we een paar maanden verder en daarna zal je niets meer horen. Intussen gaan partijleden van de VHP en ABOP door met grondroof en family and friends. Santokhi is de kluts kwijtgeraakt.
  gemodereerd

 7. Kijk ze zitten! Chan met zijn geldschieter Saya. Die zit respectloos met zijn donkere bril aan tafel.
  En Chan??? Die kan niks zeggen, want wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Hij ziet er verslagen uit.

  Volk van Suriname, afrekenen met deze joker Chan.
  Die zich met criminelen omringt.
  Ik heb mij zeer in hem vergist.
  Ik zie hem als Surinamer daarom, had ik hoop op Chan. Hij heeft ons in de steek gelaten. Zijn VP zegt gewoon dat hij zijn familie settled en Chan kan niets zeggen, want zijn kinderen zijn ook beleidsmedewerkers.
  Chan e sit ing srefi..
  Terwijl a volk e dede en criminaliteit om zich heen grijpt. Nergens ben je veilig. En onze voormalige crime fither, zit en kijkt ernaar.

  Ga naar huis Chan!!!!! Je hebt gehaald.
  gemodereerd

 8. @ Jaichand

  Dus als ik het goed heb gelezen en bergrepen, moet de Pres
  alléén maar de belangen van de Hindoestanen behartigen.
  Dus etnisch gericht, en de andere Surinamers met een
  andere etnische achtergrond, moet maar bij zijn/ haar kleurgenoot aankloppen. Onze binnenlandse bewoners bij
  R.Brunswijk, en de Javanen bij el Somo, en de Chinezen
  en de Indianen dan? Nee @ Jaichand je bent lekker met
  etnisch profileren bezig, de Pres is en voor alle Surie,s.
  Tenminste dat hoop ik. En wat het geloof betreft, het
  maakt niks uit hij of de First Lady, presentjes uitdeelt aan
  een Christen dat niet van Hindoestaanse afkomst is. Het
  maakt niks uit wat voor geloof men beleid, wij zijn allemaal mensen onder elkaar, kleur en sexuele geaardheid maakt niks
  uit.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. @debby i.o.v. walgen van chan moet je walgen van saya. Hij is een ordinaire drugsdealers rijk wordt op de ondergang van je mede surinamers die verslaafd raken. Laat saya oprotten. Maakt niet uit aps hij al 30jr in sut woont, het hoort noet dat de staat met hem om tael gaat zitten..rutte sit toch ook niets om de tafel met Taghi om te praten over de Marokkaans jeugd in NL? Biden zit toch ook noet on de tafel met criminelen om de problemen in zn land op te lossen. Geem enkele regering of regeringsleider die zelfrespect heeft, praat met criminelen.
  gemodereerd

 10. cornel gefaald zeker

  eigen+ mening zit jij vast op die paarse grond

  jaichand , jij volgt zeker het geloof van de duivel ddb

  bijlmer man(debby) wegwezen is juist voor de paarsen bedoelt , 24 maart roert zijn staart en het laatste protest van die luiwammesen , verdomd ga werken en verdien je geld i.p.v. van wachten op voedselpakketten van de ndp
  gemodereerd

 11. @JZwartmans,

  Nee, je hebt het niet goed begrepen.
  Wat ik zeg is dat Santokhi de Hindoestanen m.n. de Hindoes, bedot en achterstelt en de VHP als partij die voor Hindoestanen opkomt, kapot heeft gemaakt.
  Geen enkele partij kwam op voor de Hindoestanen behalve de VHP en nu dus geen enkele partij meer.
  De Hindoestanen zijn vogelvrij verklaard in Suriname, maar de anderen hebben diverse partijen die voor hun belangen op komt .
  Het is not done dat een belijdende christen voorzitter en de belangrijkste man wordt van een partij waarvan zeker de helft van de leden Hindoe is.
  gemodereerd

 12. Chan moet zich niet boven het volk stellen, daar krijg je alleen maar rotzooi van. Chan kan beginnen met iedere vrijdag op een vast tijdstip via radio en tv(alle zenders zelfde tijdstip) het volk te informeren wat hij met zijn ministers doet, en duidelijkheid van zaken geven in de financiën in hoe de kas er nu voor staat en wat zijn agenda of doelen voor de komende week zullen zijn. Hij moet het volk weer samenbrengen er is teveel onrust door onwetendheid en wantrouwen. Het is jammer dat hij boven het volk gaat staan i.p.v naast hun.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.