dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederland levert schilden en speciale kleding voor Surinaamse politie

Nederland levert schilden en speciale kleding voor Surinaamse politie

-

Does Travel - naar Suriname

Nederland zal op korte termijn speciale beschermende kleding en schilden sturen naar Suriname, bestemd voor de politie. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra afgelopen week aan de Tweede Kamer laten weten.

Het kabinet reageert daarmee op een verzoek van de Surinaamse regering van president Santokhi, om te helpen met een betere uitrusting voor de handhavingsdiensten. Dit verzoek deed de regering kort na de hevige rellen en plunderingen op 17 februari jongstleden.

De Nationale Politie, de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Koninklijke Marechaussee , de brandweer en het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Defensie hebben een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd met betrekking tot de acute materiële behoeften van Suriname, zo informeert Hoekstra de Tweede Kamer.

Daaruit blijkt dat Nederland, in aanvulling op hetgeen eerder is gedoneerd, op korte termijn beschermende kleding en schilden ter beschikking kan stellen. Daarnaast vraagt Suriname om technische assistentie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Is dit geen vorm van zich bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van Suriname?


  gemodereerd
 2. Bedankt bedankt Nederland. Helaas is het hard nodig dat de politiemacht zichzelf in bescherming moet nemen tegen de terroristen en plunderaars. Zij hebben het er zelf naar gemaakt.
  Blijf deze president steunen want hij waakt over de democratie in dit land.


  gemodereerd
 3. Nodig 1 container traangas

  1 container rubber kogels

  waterkanonnen

  kan nederland aub alle militaire materiaal wat nu in suriname is in bruikleen geven aan suriname tot en met 31 december 2025????????????

  rijdend equipment


  gemodereerd
 4. Die, plunderaar, laag geletterden, paarse poep criminelen van ddb, ndp, mensen met kroeshaar mogen komen de Surinaamse politie, M.E., militairen, geheime diensten/ dala scowtu de wakti den.

  A ka san den ben meki tapu 17 Februari 2023 wo pur in gi den. Jullie zijn gewaarschuwd

  Demonstreren mag, bevelen vd politie, M.E. militairen moeten strikt worden opgevolgd en wie / degenen de bevelen/ regels, wetten overtreedt/ overtreden zullen wel merken waar de grens eindigt en het recht van orde, veiligheid, rust, gezag begint.

  A ka san ben de na den (h)e(a)de wo pur in gi den.

  Wo broko den mars gi den.

  Demonstreren mag, maar wie de regels, wetten overtreedt en de bevelen vd politie, M.E., militairen niet opvolgt en de openbare orde, rust en veiligheid verstoort en anderen in de samenleving in gevaar brengt zal het merken.

  U bent gewaarschuwd, ook de organisatoren vd actie.

  If a mus bos make/ mik a bos. Dame Gambiet wordt in de gaten gehouden.


  gemodereerd
 5. Ipv te bedelen om medicamenten en voor ondersteuning van de ziekenhuizen, bedelen deze zeikers om attributen voor de politie.
  Blijft dit volk maar uitpersen je zal zien als die attributen je zullen helpen om je termijn uit te zitten.
  De tijd rekken met je lul praatjes gaat niet helpen, organisaties die jouw al door hebben weten dat het maar waist of time is…


  gemodereerd
 6. De Nederlandse regering helpt mee om de Surinaamse bevolking te onderdrukken. Zij sluiten de ogen voor de ongekende corruptie en vriendjespolitiek van de regering Santokhi. Aan de Noordzee hebben de autoriteiten alleen niet door dat de haat tegen de Nederlandse regering mede door het wrede koloniale verleden bij grote delen van de bevolking alleen maar zal toenemen. De Nederlandse regering ontpopt zich als een vijand van de Surinaamse bevolking.


  gemodereerd
 7. Ik zie geen reactie,s van de mensen, dat niks van Nederland willen weten. Monden dicht gesnoerd, of zitten jullie met een
  bek vol met rotte tanden ???

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Als wederzijdse dienst mag Nederland in de jungle van Suriname gratis oefenen.


  gemodereerd
 9. wat zal die speciale kleding zijn , echt wij en anderen zijn benieuwd , zit daar bepaalde wapens in verborgen , om raddraaiers , plunderaars en vernielers direct uit te schakelen
  al die nietsnutters zijn nu gewaarschuwd die 24 maart alles weer gaan verzieken


  gemodereerd
 10. lol , ben jij soms de lul op 24 maart , kom naar Suriname , want dan kan jij lol beleven hier , maar jij bent net als al die andere paarse schijtlaarsen daar in Holland die niet durven te komen he omdat jullie in jullie broek plassen van angst , stelletje zeikers


  gemodereerd
 11. Alle landen bemoeien met andere landen als het om veiligheid, orde, rust gaat.

  Nationaal zijn landen zelf hiervoor verantwoordelijk, maar als het uit de hand loopt mag er een beroep op internationale hulp geroepen worden.

  In Haiti zijn ook militairen van USA, Canada aanwezig en ook landen van de Caricom zal als het daar erger wordt ook meedoen. Op Suriname is er al een verzoek gedaan.


  gemodereerd
 12. robg , wat een lul ben jij , jij woont daar in Nederland en durft niet naar Suriname te komen , en jij zit die Nederlanders vals te beschuldigen , pas maar op , die mensen daar zijn het zat met die Surinamers , en nu die boerenpartij BBB deze week de meeste stemmen hebben gehaald , zullen de boeren de Surinamers daar links laten liggen robg want de boeren zullen nooit iets betalen aan die nazaten , en de omgekeerde vlag , blauw-wit-rood is weer terug gebracht naar de Nederlandse vlag rood-wit-blauw , en zij gaan voor Nederlanders eerst


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES