zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelfort over ambitie Brunswijk: "Elke dorpsgek kan zeggen dat hij president gaat...

Belfort over ambitie Brunswijk: “Elke dorpsgek kan zeggen dat hij president gaat worden”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Edward Belfort stelde onlangs dat zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk geen visie heeft om Suriname tot ontwikkeling te brengen, indien hij tot president wordt gekozen in 2025.

Volgens de volksvertegenwoordiger zijn momenteel twee assembleeleden, waaronder ook de parlementsvoorzitter en de vicepresident afkomstig uit Marowijne, maar de ontwikkeling in het district is nergens te zien. Hij noemde als voorbeeld Moengo, Albina en het stafdorp.

“Yu o krey! (je gaat huilen). Het moment je bij Stolkertsijver uitstapt en verder gaat, is het alleen bos. Geen enkele ontwikkeling daar. De jeugd uit Albina duwt een kruiwagen. Zielig, het lijkt erop alsof je in de jungle bent. Dan komen bepaalde mensen (Brunswijk, red.) zeggen dat ze president willen worden. Dan is het einde zoek, want dan kan elke dorpsgek komen zeggen dat die president gaat worden”, aldus Belfort in een interview met D-TV Express.

Volgens belfort maakt de geel-zwarte partij geen enkel kans op een zetel in Paramaribo zonder hem. Ook in Brokopondo heeft de partij geen enkele kans op een zetel zonder Diana Pokie. “Het is jaloezie die ervoor heeft gezorgd dat bepaalde personen (Brunswijk, red.) naar Paramaribo zijn verhuisd om hier mee te doen aan de verkiezingen. Vanaf 2015 heb ik ervoor gezorgd dat de ABOP een zetel in Paramaribo heeft gehaald. Daarvoor kreeg de partij nooit een zetel. Ze denken dat die zetels te rapen zijn in Paramaribo. Wel, de stad zal ze leren”, aldus Belfort.

De politicus vindt het ook geen sterk argument wanneer door de ABOP-leiding gesteld wordt dat de partij na 2025 nog steeds een belangrijke factor zal zijn bij de formatie van een nieuwe regering. Volgens hem is er ook in 2015 door de NDP van Desi Bouterse een sterke regering zonder de ABOP gevormd.

“Die mannen hebben geen visie en geen enkele plan”, aldus de ABOP-parlementariër die Brunswijk in het interview afkraakte:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Het enige waar het Brunswijk om gaat is ABSOLUTE MACHT: Deze man is MACHTSGEIL.

  SURINAME WORDT GEGARANDEERD HAÏTI OF ERGER!!


  gemodereerd
 2. belfort nou jij zegt het zoals het is , dus jij zal ook nooit president worden , maar wat hebt jij bereikt dan , ook totaal niets , van 2012 -2015 was jij minister van justitie en politie , en hebt jij er ook een potje van gemaakt , en vanaf juli 2020 tot nu maart 2023 ben jij een persoon dat niet voor het volk opkomt , maar om alles af te kraken wat jou partij de abop en de vhp doet , dus duidelijk , jij bent niet geschikt als politicus , je kunt beter de aarde bewerken om groenten en fruit te planten , maar jij hebt paarse handen , nou die gaan niet werken


  gemodereerd
 3. trouwens belfort hebt jij ook gelezen dat de vogel ( airbus a340-300) van de slm nog niet kan vliegen in mei , want de slm heeft vanaf 2019 tot heden de Casas niet betaald voor de veiligheidsvergoeding van 6 US$ per passagier , dus totaal meer dan een miljoen US$ , wat zegt u hier van
  mensen de Casas gaat nu het zelfde doen wat ze deden met de b 777 die bouterse toch aanschafte , deze airbus vogel zal misschien wel nooit vliegen net als die b 777


  gemodereerd
 4. FF famiri, lees ik het goed? De pot verwijt de ketel,….?

  God bless & ik hoop dat Suriname de leider krijgt, die het woord DIENEN werkwoord toepast in zijn /dagelijks leven


  gemodereerd
 5. Ndp en abop weren uit de regering.Deze zijn 2 stelende en rovende partijen die Suriname naar de afgrond hebben gebracht.


  gemodereerd
 6. Van je vrienden moet je het hebben, zeggen de “Hollanders”.
  R.Brunsie heeft geen ”Visie” zegt Belfort: maar Brunsie
  houdt van Visie, ik heb hem eens bij een interview horen
  zeggen, dat hij geen visie had op een bepaalde Item.
  Maar hij houdt wel van ”Koebi en Anjoemara” zegt hij !
  En dat wil ”President van Su worden” mijn kleinzoon van
  13 jaar VWO,er: en zit al in derde klas. Hij heeft meer kijk in
  de politiek dan Brunsie, met zijn hele kliek!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet!

  Je zit zomaar in de coalitie oppositie te voeren, ook zo een waste of money van de belasting betalers, heb je daar ooit over nagedacht. Je denkt dat je owh zo intelligent bent omdat je jurist bent, maar je bent wel de domste politicus die ik ooit meemaak.

  Ik zal niet zeggen dat je nooit president wordt, want in Suriname is alles mogelijk.


  gemodereerd
 8. In een land der DORPSGEKKEN is een veroordeelde moordenaar / drugsdealer //bankrover PRESIDENT // VP.


  gemodereerd
 9. Beste Harm je hoopt dat Suriname een leider krijgt die het werkwoord DIENEN toepast in zijn dagelijkse leven.
  Harm bij het woord “dienen” gelezen werd, toe vielen er al 50% van de Surinamers uit hun hangmat.
  De rest bleef doodstil liggen , ze dachten waarschijnlijk dat ze
  bediend werden.


  gemodereerd
 10. De laatste strohalm van Suriname zal moeten zijn : Een combinatie van de NPS / DA 91 en de VHP ,maar dan wel onder voorzitterschap van K. Mathoera…Elk andere regeringsvorm zal koersen richting de HUTU,s / TUTSI,s


  gemodereerd
 11. Brunswijk zal nooit president worden ongeacht de steun die hij van de Marrons zal krijgen. Waarom wil Brunswijk zo graag president worden? Wat heeft hij tot op heden voor Suriname gedaan? Geen ne kaa! Alleen maar de zakken van hem en zijn broer Leo Brunswijk gevuld. Trouwens, die was onder despoot Bouterse ook al het geval dat Brunswijk geen strohalm in de weg gelegd werd. Als deze man ooit president van Suriname wordt dan wordt dit land het lachertje van de wereld.


  gemodereerd
 12. SU people word wakker AUB we leven in 2023 mang en we hebben nog niks kunnen bakken qua economisch gezien voor dit land.
  Doe jullie ogen open want deze regering is gewoon goed bezig om het land te redden maar jullie doel is alleen maar geld in jullie zak te steken alleen meer niet.

  Nogmaals als deze regering weg valt komt NEVER NOOIT MEER GOED MET SURINAME gelooft me dan is het weer vrijspel om CORRUPTIE te plegen dus dat word nog meer schandalen en diep in de grond geduwd voor SU mensen.
  en wat betreft BELFORT die konte likker die niks kan bakken,en dan met alle protest actie`s mee doen zelfs op 17 Feb deed hij mee met een mond masker en de andere Dagoe`s van politicus ze zijn vanaf begin 2020 al tegen met deze regering met alles tegen werken.
  dat zie ik als een racist uitdrukking.

  Maar SU people het lot lig puur in jullie handen om het LAND te hertstellen of kapot te maken.

  jullie zijn wijs en oud genoeg.

  alvast een goed weekend brada`s en Siesha`s
  hou je goed


  gemodereerd
 13. @Dèjà vu 17 maart 2023 Bij 13:06

  Inderdaad Deja Vu helaas is de Surinaamse mentaliteit te veel gericht op bedelen en afhankelijk zijn van derden. Men beweert een trots volk te zijn maar ik weet niet waarop de trots gebaseerd is. Wij hebben nooit voor onze onafhankelijkheid hoeven te vechten en of hebben nooit met geweld de onafhankelijkheid moeten afdwingen. We zijn ook een verschrikkelijk lui volk dat nooit het initiatief zal nemen om iets op te bouwen. We denken dat we rijk zijn om wie gaat al die rijkdommen uit de grond naar boven halen ? Geen een Surinamer die het gaat doen maar wel kwebbelen als anderen het voor ons doen.


  gemodereerd
 14. De heer Brielle ex- lid van de Jungle Comando heeft een jaar geleden in een interview gedetailleerde informatie verstrekt over criminele handelingen van Belfort en hem nota bene uitgedaagd om het tegendeel te bewijzen. Brielle zou daarna meer naar buiten brengen. Belfort was daarna opvallend stil. Belfort is geen haar beter dan Brunswijk.


  gemodereerd
 15. De hoogste tijd dat men in Suriname op moet houden met poppenkast.

  Schoenmaker, hou je bij je leest!

  De juiste man/vrouw moet op de juiste plek geplaatst worden.

  Het kan onmogelijk zo zijn dat men een opa met een lagere school 4 de klas de functie van president van de republiek Suriname kan krijgen.

  bravo en vele poppenkastspelers moeten dat worden bij gebracht.

  De republiek Suriname is sinds 25 Februari 1980 door soldaat ddb en 15 andere soldaten, linkse jongens, paluluboois, bravo, el somo, pl bep, abrahams, jenny simons, bouva, abdul, misikaba, aloebaba, gezin- ddb, paarse poep aanhang met een lagere schoolniveau, enz tot de bodem vernietigd.

  De hoogste tijd dat nu technocraten met het bestuur en beleid vh land gaan bemoeien. De uitdagingen zijn (inter)nationaal zeer groot, er moet een plan zijn die met de crises van het land momenteel te maken hebben, maar ook naar de toekomst gekeken worden en er moet tegelijker tijd de juiste doelen worden gesteld, korte, middellange en lange termijn.

  Het Surinaamse Volk moet nu overleven, grote schulden met hoge renten (inter)nationaal moeten worden afgelost met de crediteuren en ook naar de toekomst worden gekeken.

  ddb, ndp, was, eens, maar nooit weer.

  ddb, dd-gezin, friends & familie, palulujongens, (ex-)ndp- DNA-leden, combemarkt, chottelal, cambio’s, casino’s, domeingronden terug vorderen van personen die erin speculeren, boefdraad, enz. Al deze gasten moeten worden opgesloten, nadat de rechter een vonnis heeft geslagen.


  gemodereerd
 16. Ik dek dat er inderdaad een paar sterke vrouwen dit land kunnen redden.
  Één er van is Diana Marilva Pokie.
  Één goede tweede is Krishnakoemati mathoera.
  Enz.


  gemodereerd
 17. Heel mooi Brunsie president van de boslandbewoners. Niemand kent de jungel zo goed als hij. Laat hij maar lekker in de jungel blijven en visie eten. Het is ook een vak om medicijnman te worden.


  gemodereerd
 18. WAT …. je bent het meest … ACHTERLIJK DING …. die op twee benen … de AARDBOL …. vervuilt met de ONZIN die je verkondigt.

  Je zegt dat Belfort niets bereikt heeft, als minister niet en als lid van het parlement niet.
  Wat heb jij in je leven bereikt …. ik denk sinds mensenheugenis …. Santokhies Gat … schoonlikken … viesrik jij.

  De SLM is staats eigendom. Casa is geen particuliere onderneming, wat dan wel …..!!!!!!!!

  Je geniet er stellig van als Casas, de SLM gaat “tegenwerken” en meneer poepejantje, Wat, noemt zich nationalist.

  Wat je moet doen: Bosjebrug, Manjabomen en Balcons zijn ter uwer beschikking !!!!!!!!!!


  gemodereerd
 19. Ach ja ronnie,hij gebruikt geld bling bling om president niet zijn dikke viese paal. Veel mannen van een bepaald etnische gebruiken stiekem hun dikke paal om te paaien, maar ergens is hij eerlijk hij gebruikt bling bling.


  gemodereerd
 20. In Suriname heeft iedereen zonder diploma’s hoge ambities. De een wordt vice-president, de ander directeur of beleidsadviseur. De vraag die gesteld moet worden is, welke ontwikkeling zulke eencelligen kunnen brengen,….niets, nada, noti!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES