maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSilvano Tjong-Ahin en Marie Levens tot vrijdag minister

Silvano Tjong-Ahin en Marie Levens tot vrijdag minister

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Partij Suriname (NPS) is op 15 februari uit de coalitie getreden. De ministers Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die namens de NPS in de regering zaten, hebben hun medewerking verleend voor een gedegen overdracht. De voornoemde ministers hebben op dinsdag 14 maart een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi, die de ministers bedankte voor hun ondersteuning en inzet.

President Santokhi heeft aangegeven dat minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, belast zal worden met de waarneming op ROM en minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, wordt belast met de waarneming op het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.

De ministers Mac Andrew en Mathoera waren aanwezig bij dit gesprek, waarbij er afspraken gemaakt zijn met betrekking tot de officiële overdracht.

De uittredende bewindslieden hebben reeds hun brief voor eervolle uittreding ontvangen, waarin wordt aangegeven dat zij tot vrijdag 17 maart het ambt van minister bekleden. In de ministerraad vergadering van vandaag, 15 maart, zal officieel afscheid worden genomen van de uittredende functionarissen.

Op basis van de profiel beschrijving van de twee functies zulllen er met kandidaten gesprekken gevoerd worden. President Santokhi benadrukt dat hij een zo goed mogelijke invulling wil geven aan de opengevallen ministersposten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Hun partij kiest ervoor om halfweg uit te stappen en dat zij daardoor hun werk niet kunnen afmaken. En je ziet het aankomen de Surinaamse grootheid , je job niet afgemaakt en toch eervol ontslag krijgen om alle gunsten en beloningen je leven lang te behouden. Weer 2 werkeloze ambtenaren met bezoldiging erbij.


  gemodereerd
 2. Betekent dit dan een einde aan het tijdperk waarbij elk king overgaat of hij zijn best doet of niet?


  gemodereerd
 3. Ik hoop dat Chan wat wijzer is geworden van zijn gesprekken met diverse instanties over nationale dialoog. Zet op deze twee posten iemand die geschikt voor die post en niet weer family and friends uit de VHP.


  gemodereerd
 4. Beste Chan, wanneer ga je die ongeschoolde en incompetente ministers van de ABOP/PL naar huis sturen. Er zijn genoeg deskundigen in Suriname. Toon wat daadkracht een keertje.


  gemodereerd
 5. ai Famiri, Tip aan de regering: haal NPS terug, consensus politiek heet dat! En losoe abobie party. Want Bravo heeft zijn ziel al aan de NDP verkocht!


  gemodereerd
 6. Wat een bende. Mathoera gaat zg minister van onderwijs uithangen. Deugd voor geen meter. 24 mrt zal ze komen met” niemand mag protesteren”


  gemodereerd
 7. maar ze worden zeker doorbetaald tot mei 2025 , jammer van die ministers maar hun nps heeft de handdoek in de ring gegooid en de nps heeft zich zelf een dolksteek toegebracht , want wie heeft er nu nog geloof in de nps van rusland en die etnel en die plein


  gemodereerd
 8. WAT, Jij bent zeker op.Mars geboren; alle ex-minister die ministens een (1) jaar als zodanig gediend hebben, krijgen LEVENSLANG het salaris van een directeur van een ministerie uitbetaald en parlementariers krijgen het salaris van een onderdirecteur. De plunderaars tijdens de laatst gehouden protestdemonstraties zouden eigenlijk op les moeten gaan bij Surinaamse politici om te leren hoe te plunderen met das en jas, zonder je handen vuil te maken en het risico te lopen je naam te besmeuren of in Santo Boma te belanden


  gemodereerd
 9. De NPS heeft zijn kleine ballen getoond, zij hadden nooit in een coalitie moeten gaan zitten waarbij zij niks inzake het algemeen beleid hebben in te brengen. Twee ministers leveren kan nog net, maar verantwoordelijkheid dragen voor een beleid waar jij deel nog part aan hebt is verkeerd, je kunt er alleen verliezen. Wie gaat met drie DNA zetels in een regering zitten. Als het op aankomt heb jij niks te vertellen dan alleen maar ja en amen te knikken.

  De NPS krijgt nu de ruimte om krachtig en rechtvaardig oppositie te voeren. Zij kan nu een alternatief zijn voor mensen die tegen de regering zijn en niet op de NDP willen stemmen.

  WAT, let op, mevrouw Etnel gaat de “lente”in de politiek terugbrengen, 👊🏽 als jij goed hebt op gelet zul je zien dat zij haar naam al mee heeft.


  gemodereerd
 10. bijlmer man(debby), jij bent een schoft om vrouwen zo neer te zetten , de minister Marie Levens deugde niet en nu zit jij de minister Mathoera te kleineren , maar lul iedereen weet nu dat jij een travestiet bent , voor doen als vrouw , maar als man ben jij bang voor vrouwen , pas maar op , vrouwen kunnen ook hun mannetje staan , dus je moet dieper in het riool duiken , maar ze vinden jou verdomde vrouwenhater


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES