vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP zegt voorgesprekken nationale dialoog af: 'Waste of time' zegt Panka

NDP zegt voorgesprekken nationale dialoog af: ‘Waste of time’ zegt Panka

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) zal niet deelnemen aan de voorgesprekken om te komen tot een nationale dialoog. Dat zegt partijwoordvoerder Ricardo Panka. Volgens Panka is de paarse partij uitgenodigd voor woensdagavond.

“Wij hebben netjes per brief bedankt om onze afwezigheid te bevestigen. Anderen hebben ook duidelijk aangegeven dat het a waste of time is”, benadrukt de NDP-topper. Volgens Panka is de situatie in Suriname op dit moment heel precair, terwijl de voorstellen die ongeveer een jaar terug middels een brief van de partij van Desi Bouterse aan de Surinaamse regering zijn gedaan, niet zijn uitgevoerd.

“De president heeft ook nimmer de egards genomen om een antwoord te geven op het schrijven. Nu zijn wij een jaar verder met 13 protestdemonstraties, opsluiten van protesterenden, schending van mensenrechten met een climax op 17 februari. Er moeten nu drastische maatregelen worden getroffen. U hebt geen voorgesprekken of dialoog nodig om die maatregelen te treffen”, aldus Panka.

Het was juist Bouterse die op 26 februari 2022 tijdens een massabijeenkomst in Ocer een voorstel deed aan de regering om een nationale dialoog te houden. Daaruit moet er een beleid komen dat uitgevoerd dient te worden. Daarna moet er een verkiezing worden uitgeschreven, waarbij dat beleid uitgevoerd moet worden.

Volgens Panka is de NDP nog steeds voorstander van een nationale dialoog, maar niet onder de huidige omstandigheden. “De president luistert naar niemand. Het is water naar zee dragen. De president koopt tijd”, aldus Panka.

Ondertussen heeft ook de Nationale Partij Suriname (NPS) van Gregory Rusland afgezegd voor de voorgesprekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Natuurlijk zeggen jullie (ndp)af.
  Jullie zijn tegen vooruitgang .
  Jullie grote scheur open trekken bij alles wat los en vast zit.
  En als het aankomt om je in te zetten voor volk en vaderland, dan zijn jullie paarse ratten nergens te vinden.
  Pé a moni dé,Pé boefdraad dé???
  Stelletje paarse parasieten.
  Ga eerst een keer excuses maken aan het Surinaamse bevolking.om dat jullie het arme volk in deze penibele situatie hebben gezet.


  gemodereerd
 2. Dat is nou zo jammer maar ja de fascisten hebben hun verantwoording altijd weten te ontlopen. Nooit heeft de fascistische beweging en de despoot Bouterse een moer om het land gegeven. Er zijn talloze voorbeelden waaruit moge blijken dat de NDP fascisten nooit iets voor het land hebben gedaan behalve de goed gevulde Staatskas leeg geplunderd hebben. Wat heeft de Highway Delano Bouterse voor nut gehad ? Wie heeft er ooit over deze Highway gereden?Zelfs de despoot en aanhang weten deze highway niet te vinden.
  Verder, nog onder de fascistische regering, heeft de beweging geweigerd een stukje openbare weg ter hoogte van Tamanredjo te asfalteren. Reden: de Javanen en Hindoestanen waren niet van plan om op de fascisten van de NDP te stemmen. En dan komt de heer Panka hier zijn kwebbel opentrekken over lands belang ?

  NDP een volkspartij ?
  mi mars Papa !


  gemodereerd
 3. In 10 jr is het niet gelukt om suri welvarend te maken, wat is nu anders.

  Puinzooi achtergelaten bij alle justitiële onderdelen.
  Gezondheidszorg uitgehold en onbetaalde rekeningen.
  Volk opgeleid tot de 4e klas. Tsjang heeft een bloeiende economie achtergelaten, door half suri te verkopen.
  Strak draaiende ebs, water, melkcentrale, telesur.
  Goud en houtconcessies aan fam & friends, plus grond, van advocaat tot “geestelijken”.
  Grote werkloosheid en uitzichtloosheid.
  Pretpark voor internationale drugsdealers en witwassers.
  Start 3 miljard, schuld 4 miljard, gestolen 7 miljard. Etcetera, etcetera..

  Dat deel van het volk dat nu het meeste lijd onder dit verwoestende, gangster-beleid vd ndp, zijn hun eigen kiezers.
  Die zijn dubbel gepakt, ziel verkocht voor een baan en een stem, resultaat rest nul.

  Je bent sowieso principeloos als je partijleider én een veroordeelde drugsdealer is én een veelvoudige moordenaar is. Dan ben je Ziek!


  gemodereerd
 4. Van de nps wordt ook niets verwacht hoor.
  Verachtelijk gedrag.
  Ingepalmd door een onfatsoenlijk, hysterisch gedrocht. Toegeslagen toen de voorzitter in diepe rouw was. Tsja, dan ben je kwetsbaar.

  De nps mag strax, op advies v etnel, inkomsten ophalen bij de fam & friends v paars in de goud en houtsector. De focus ligt teveel bij ronnie.
  En vooral bij de chino’s, die veel meer goud en hout-concessies bezitten en nu Iam.
  Onderhandelen met die chino’s over de schuldenlast zal kort en krachtig zijn. Die hebben ervaring. Das geen voordeel.

  Voor die 2 zeer belangrijke ministeries hebben jullie helemaal niets kunnen doen. Beetje credit voor Tjong.

  Emotionele uitbarstingen; hebzucht ,jaloezie en rassenhaat, ten koste v jullie integriteit.
  Schande!

  De nps verschilt in wezen niet veel vd ndp. Is hun weggelopen achterban. Zelfde laken één stink-pak.


  gemodereerd
 5. Het was juist Bouterse die op 26 februari 2022 tijdens een massabijeenkomst in Ocer een voorstel deed aan de regering om een nationale dialoog te houden………………binnen de eigen partij is het hommeles. Vreemd, neen zeker niet, zeer logisch zelf. Zolang boefdraad zich niet aangeeft zal de partij ongeloofwaardig overkomen, zo lang bouterse ( hoe oud is deze dwaas) weigert terug te treden zal de partij stuurloos zijn, op een enkele oprisping na.

  Of of bedoelt de heer Pan Ka dat ze toch niet begrijpen waar het om gaat en het daarom een waste of time is? Scholing mie boi scholing. je bent nooit te oud om te leren


  gemodereerd
 6. NATUURLIJK WANT NDP IS HET BREIN ACHTER 4 MILJARD USD SCHULD ROOF EN PLUNDERING VAN DE CENTRALE BANK. VRAAG MAAR AAN DDB ALOE BABA EN BOEFDRAAD DIE ONVINDBAAR IS.
  NDP IS HET BREIN ACHTER 17 FEBRUARI 2023 JONGSTLEDEN OMDAT DDB DIDIBRI 31 MAART 2023 IN DE GEVANGENIS MOET.
  GOED GEPLANDE GEORGANISSERDE ORDINAIRE PLUNDERENDE PARTIJ.
  DONDEREN JULLIE OP!!!!!!!!!!!!!NATIONALE DIEVEN BENDE


  gemodereerd
 7. Dat wij in zo een situatie liggen is geheel te danken aan ndp met name bouterse. Dus jullie van de paarse Partij moeten Al’s laatst praten. 10 jaren regeer macht van de ndp heeft ons 40 jaren terug gebracht dus weer opbouwen en herstellen kan onmogelijk binnen 5 jaren. T gaat rustig aan moeten gebeuren,vergeet niet dat jullie van de ndp de staatskas hebben leeg geplunderd. Dat de huidige regering met een lege kas t land 3 jaren kan regering, is al een plus punt in de richting van herstel.


  gemodereerd
 8. Je hoeft het niet eens mee te zijn, maar als je gaat voor volksbelang dien je wel te gaan luisteren en je visie geven, maar blijven roepen vanaf de zijkant en tweedracht saaien onder het volk… daar zijn ze super goed in.
  Weer een gemiste kans in het belang van volk en land, want deze partij figuren deert het niet ze hebben het persoonlijk economisch goed.


  gemodereerd
 9. NDP = WASTE OF TIME
  Tijdens ndp dictatorschap werden burgers geëxecuteerd en koelbloedig afgemaakt als ze hun meningen durfden te uiten..Toen werd niet gedacht aan schending mensenrechten.Plotseling denkt de ndp aan mensenrechten nu Democratie hersteld is door regering Santokhi.
  Weg met de ndp.


  gemodereerd
 10. De NDP BENDE onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden….ZIJN DE PAARSE HYPOCRIETEN / IMBECIELEN DAT VERGETEN ?


  gemodereerd
 11. De GROOTSTE mensenrechtenschendingen in Suriname : Tijdlijn De Decembermoorden: hoe kon het zo misgaan? Op 8 december 1982 werden in Suriname op Fort Zeelandia vijftien mensen vermoord. Wat ging aan die moorden vooraf? En wat is de invloed van die moorden op het leven nu, veertig jaar na dato? We hebben die belangrijke gebeurtenissen voor en na de moorden op een rijtje gezet, zodat je een volledig beeld krijgt. Achtergrond Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. De grondwet was unaniem door het parlement goedgekeurd en waarborgde mensenrechten en de democratische rechtsstaat. Op 25 februari 1980 werd de grondwet geschonden door een groep onderofficieren, die onder leiding van Desi Bouterse een staatsgreep pleegden. Er vielen doden. Suriname werd een militaire dictatuur met avondklok, samenscholingsverbod en censuur. Beloofde verkiezingen kwamen er niet. De bevolking kwam in opstand en eiste dat de militairen terugkeerden naar de kazerne. Op 8 december 1982 werd de democratische beweging het zwijgen opgelegd. Vakbonds- en mediagebouwen werden in brand geschoten. Critici werden ontvoerd, en gefolterd en vermoord in Fort Zeelandia. ‘Op de vlucht neergeschoten’, zei Bouterse in zijn eerste verklaring.


  gemodereerd
 12. Eigenlijk zou niemand moeten deelnemen aan de poppenkast gedoe van de president. Alle problemen zijn reeds bij hem bekend. Hij ziet toch hoe de wisselkoers elke dag stijgt, de prijzen uit de pan schieten en de armoede toeneemt. Dit noemt Chan dat hij dag en nacht hard werkt. In het weekend was hij wel naar een lekker uitje naar Kabalebo met andere VHP ministers . Een hele dure trip om een ijsfabriekje en een broodjeswinkel van een sponsor van zijn partij te openen.


  gemodereerd
 13. Goed om ze uit te nodigen en het is ook goed dat deze aso’s niet zijn gekomen.

  ddb, dd-gezin, friends, familie, ndp-kliek, (ex-) ndp-ers zijn zware criminelen, waarvan velen van hun achterban veel laag poep geletterd zijn en zand in hun ogen strooien.

  ddb en kliek hebben zich zelf stinkend rijk gemaakt en zie hun achterban in hele grote armoede en grote ellende. Mensen die voor een soft en bami en een busrit zo naar het pleintje werden gebracht. Deze mensen kunnen niet denken en beslissingen nemen en werden/worden nog steeds misbruikt door ddb, ddb-gezin.

  Ik zal de dag prijzen dat ddb, ddb-gezin, ( ex-) ndp-ers ea poep ndp criminelen worden opgepakt en veroordeeld en in SB worden opgesloten. In andere landen zouden de direct na dat de uit het machtscentrum waren verdreven, gelijk worden afgemaakt. Ik begrijp niet dat dit nog steeds niet in Suriname is gebeurd. Zien en weten de Surinamers dan niet wie hun in deze grote armoede, grote ellende, grote schulden met hoge renten, vertrappen vd grondwet, dictatuur, uitbuiting, bang maken, hoge koersen voor valuta, ontwaarding srd, geen medicijnen, geen doktersbehandeling, mensen dood gaan in ziekenhuizen om dat equipment ontbreekt, drugshandel en drugsdoervoerland, Cambio’s, chotelal, combemarkt, leegroof van valuta en goud bij de CBvS, leegroof van banken, zeer grote criminaliteit, Alcoa/Suralco heeft weg gejaagd, vervuilde domeingronden waar Bauxiet gemijnd werd, zich verrijkt heeft met goud gemijnd door scaliens op de rivieren, stuwmeer, verrijkt met het verkopen van rondhout, diamanten en goud in Dubai verhandelen, ondernemingen hadden en verkocht hebben en miljoenen mee verdiend hebben, valuta op hun buitenlandse rekeningen hebben, waar is boefdraad, Carifestagelden?????, schoolmaaltijdgelden???, enz,

  Zie dat jenny simons, bouvam el somo, ndp, ea, cq deze criminelen hun broodheer amnestie wilden geven in 2012 in de DNA van Suriname. Amnestie is volgens een grondwet ve democratische rechtsstaat niet mogelijk. Dit omdat voor moord/en op een andere mens in de grondwet de dader/s een proces -verbaal/verbalen bij de politie wordt/worden opgemaakt en deze moeten dan voor de rechtbank verschijnen die een vonnis/vonnissen slaan.

  ddb,ddb-gezin ( Waka-Pasi, vraag ze wat er met het geld gebeurd is van India dat ze via India hebben gekregen en hoe dit ook in hun eigen voordeel is gebruikt en zo zijn er nog talrijke misdadige zaken. Ook van andere ddb gezinsleden, et cetera, et cetera, et cetera.

  Al deze criminelen lopen nog steeds vrij rond en het Surinaamse Volk gaat gebukt onder het criminele gedrag van hen, uitbuiting van het land, grote schulden met hoge renten bij crediteuren.

  Men gaat op het pleintje demonstreren, maar is bang om naar het huis van ddb aan de Patrijsstraat in Leonsberg te gaan. Die man heeft sinds 25 Februari 1980 met de ordinaire staatsgreep Suriname vernietigd. Hij wilde een militaire vakbond en kreeg een land. zie wat hij ervan gemaakt heeft. Het schoolvoorbeeld dat militairen nergens in de wereld een land en haar/zijn bevolking tot grote ontwikkeling, welvaart en welzijn kan brengen. Hij en zijn gangsters hebben Suriname en de Surinamers vernietigd.

  Triest dat het Surinaamse Volk het niet inziet en de schuldigen ergens anders zoeken. Zie wie allemaal op 25 Mri 2020 op deze criminele poep paarse partij gestemd hebben en ze 16 zetels hebben gehaald.

  In andere landen had ddb, gezin (ex-) DNA- ndp-ers al lang hun laatste adem uitgeblazen. Het Volk had ze met wortel en tak uitgeroeid.


  gemodereerd
 14. Ze kunnen geen dialoog aangaan wie gaan ze brengen? Gilmore Hoefdraad en Prof Bokassa Bouta die keer op keer als ze de machtscentrum verlaten de bevolking met schulden achterlaten?


  gemodereerd
 15. Sorry,weet niet of mijn opmerking geplaats gaat worden maar wilde dit even kwijt,die mother……s van de NDP horen niet eens in de dna thuis,bende rovers,parasiten die nu nog hun vuile bek durven open te trekken


  gemodereerd
 16. Inderdaad famiri! Pankoe zegt goede dingen, nl NDP= waste of breath / time!!!!
  Toen was het o.l.v. NDP dat: neks no fout slogan! de blaka bal spelen is hun vak.
  Triest dat VHP dacht zonder NPS het land te kunnen leiden. Men is/ was arrogant geworden met de Orange movement
  Ik had het eerder al gezegd, nu nogmaals: Liever de NPS , dan Abobie party en Pientjel Longtong party. De NPS & VHP hadden reeds bewezen het land beter te kunnen leiden.
  Jammer , Jammer!!!!!


  gemodereerd
 17. wat een koekenbakker is die planka , of je kunt nu zeggen dat de ndp afgaat als een gieter , deze planka zegt dat de ndp een jaar geleden voorstellen heeft gedaan maar nu een jaar verder is er niets meegedaan , wat dacht jij planka dat jullie voorstellen waarde hebben voor het land , donder op man , en planka jullie zijn nu niet de regering , maar jij denkt het he ,
  de ndp moeten ze verbieden en al die kontenlikkers zijn dan ongewenste gasten , en bijlmer man(debby) en robg jullie weten dan toch dat jullie niet meer welkom zijn in Suriname , maar jullie durfden toch al niet te komen , robg jij liegt dat jij 4 maanden hier was , jij was zeker op het bijlmerplein en dacht goh allemaal landgenoten


  gemodereerd
 18. @panka,

  Hoe komt dat Suriname in deze shit zit????
  Heeft de NDP de hersens van een garnaal???
  Wat hebben jullie achtergelaten????
  Een puinhoop en een schuld van bijkans 5 miljard usd !!!!
  Hocus Pocus waar is boefdraad gebleven ???????
  Hoe durven jullie mongolen met opgeheven hoofd het volkslied te zingen ????

  God zij met ons Suriname/opoh kondre mang oen opoh????? Huichelaars zijn jullie????
  Vernietigersss jullie moeten jezelf doodschamen !!!!!

  December moorden was het ook waste of time??????


  gemodereerd
 19. In een dialoog zal de NDP vragen moeten beantwoorden over de puinhopen die ze hebben achtergelaten. Aangezien ze geen andere antwoord hebben dan dat ze corrupt, egoïstisch en onkundig waren en zijn, is het begrijpelijk dat ze niet deelnemen aan een gesprek over hun verdorven rol.
  Het is wel opvallend dat de verdorvenen hun PR beter doen dan de goed willenden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES