zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandClarence Seedorf in Raad van Commissarissen Betaald Voetbal KNVB

Clarence Seedorf in Raad van Commissarissen Betaald Voetbal KNVB

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-international Clarence Seedorf zal zitting in de raad van commissarissen (rvc) van de KNVB. Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op 27 juni zal hij officieel worden benoemd, melden diverse media.

De 46-jarige in Suriname geboren Seedorf wordt de opvolger van Han Berger, die voetbaltechnisch adviseur van de voetbalbond is geworden.

Seedorf wordt beschouwd als een van de beste middenvelders van zijn generatie. Hij werd geboren op 1 april 1976 in Paramaribo, maar groeide op in Nederland en begon zijn carrière bij de jeugdacademie van Ajax Amsterdam.

Hij maakte zijn professionele debuut voor Ajax op slechts 16-jarige leeftijd in 1992 en won in zijn eerste seizoen de Eredivisie-titel. Hij speelde vervolgens voor Real Madrid, Inter Milan, AC Milan en Botafogo.

Seedorf had een indrukwekkende carrière op clubniveau en won talrijke titels, waaronder de Champions League met drie verschillende clubs: Ajax in 1995, Real Madrid in 1998 en AC Milan in 2003 en 2007. Hij werd ook vier keer kampioen in Italië, één keer in Spanje en vier keer in Nederland.

Op internationaal niveau speelde Seedorf 87 wedstrijden voor het Nederlands elftal en scoorde hij 11 doelpunten. Hij nam deel aan vier grote toernooien, waaronder het WK 1998, Euro 2000, het WK 2006 en Euro 2008.

Na zijn spelerscarrière werd Seedorf actief als coach en was hij onder meer hoofdtrainer bij AC Milan en de Kameroense nationale ploeg. Hij is ook betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven en goede doelen, waaronder de Clarence Seedorf Foundation, die zich richt op het verbeteren van het leven van kansarme kinderen over de hele wereld.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Alleen in Suriname werden de kwaliteiten van deze grote Surinaamse zoon niet gewaardeerd en werd hij vriendelijk bedankt en de deur gewezen, toen hij aanbood te helpen. En als dank voor het opzetten van het Clarence Seedorf sportcomplex aan de Highway werd dat helemaal leeggehaald alsof het een grabbelton was.


  gemodereerd
 2. hij is toch groot geworden in het land van onze kolonisator , dus , maar veel Surinaamse jongens zijn daar groot geworden
  good job Clarence Seedorf en jij blijft in het voetbalwereld mee draaien , succes


  gemodereerd
 3. Voorbeeld figuur ( als de beleidsmakers in Suriname verstandig en oprecht handelden was Suriname met samenwerking met de diaspora een stabiele ontwikkeling en toekomst.
  Zo zie als er donkere praktijken en niet transparant wordt gewerkt dan krijgt je zulke erbarmelijke situatie in een land waar veel rijkdommen en mogelijkheden zijn.


  gemodereerd
 4. @ Henkes

  Daar zijn de meest Surie,s goed in, “stelen ” maar in NL
  vinden de meeste blanken het ook niet goed, dat hij in
  het Raad van Bestuur zit. Ze vinden hem een goede
  voetballer” maar, geen ballen verstand heeft in een bestuurlijke functie.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. De KNVB gebruikt hem als zondebok als er weer iets fout gaat daar bij die KNVB.
  Beste Clarence let heel goed op de stappen die je zet. De donkere persoon heeft het altijd gedaan.
  In ieder geval heel veel succes en geniet ervan.


  gemodereerd
 6. Waarom zou Clarence geen goede job kunnen doen in het bestuur van de KNVB? Voetbal.is toch geen rocket science?


  gemodereerd
 7. Proficiat meneer Seedorf, het is u van harte gegund want u heeft er hard voor gewerkt en u gaat zeker een goede en oprecht job doen bij de KNVB. Mooie carrièrestap zeg. Well done sir Clarence Seedorf. Ben trots op u.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES