maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: 'Onder vorige regering heel leger gegeven aan zoon van president'

Brunswijk: ‘Onder vorige regering heel leger gegeven aan zoon van president’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk stoort zich aan de kritiek over de benoeming van familie en vrienden in diverse functies. Hoewel hij toegeeft zijn familie te hebben geaccommodeerd, benadrukt hij dat de kritiek niet selectief moet worden geleverd.

Hij verwees naar de manier hoe ex-president Desi Bouterse zijn familie en gezin accommodeerde tijdens zijn regeerperiode en niemand in Suriname toen wat durfde te zeggen.

“Ik ben open voor kritiek, maar bepaalde mensen durven niet te praten wanneer bepaalde mensen aan de macht zijn. Ik wil geen namen noemen, maar ik kan u ook verwijzen naar de laatste regering.

Toen ze hadden overgenomen, hadden ze een heel leger gegeven aan de zoon van de president. Daarna was het de dochter van de president; alles wat moest gebeuren, moest via haar gaan. En niemand durfde wat te zeggen”, stelde de tweede man van het land vandaag voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers vergadering.

Bouterse had in die periode ook de broer van de first-lady, Roy Lieuw A Sie, aangewezen als nieuwe consul-generaal in Amsterdam.

Brunswijk vindt dat het een normale zaak is om mensen te accommoderen, indien daartoe te mogelijkheid bestaat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Regeren is in SU family and friends accomoderen al zijn ze er totaal ongeschikt voor.


  gemodereerd
 2. Hoe kan iemand die een bachelor opleiding genoten heeft, zo kinderachtig redeneren; ik geef toe dat ik familieleden accomodeer, maar dat deed de vorige regering ook.
  De mensen hebben toch op de bachelor gestemd omdat hij ze wijs maakte dat hij het beter zou doen? Als ze wisten dat Ba Bachelor dezelfde @#$& zou uithalen, hadden ze toch weer op Bouta kunnen.stemmen? Jammer dat Bosje en Bouta (nog) niet van de Bosje brug zijn gesprongen. We hopen echter dat ze het alsnog doen en dat onze Brave Bachelor hen snel navolgt.


  gemodereerd
 3. Daarom rijden de staatsbussen vanaf vorig jaar niet. Wat doet je dochter??
  De zoon van Bouterse is al jaren in de gevangenis, dat is door chan gedaan. Pas dus op.
  Als mensen gestudeerd hebben en weet van zaken dan mogen ze de oist bekleden. De zoon van Somo, ongeschoold. Rommel.


  gemodereerd
 4. “Brunswijk vindt dat het een normale zaak is om mensen te accommoderen, indien daartoe te mogelijkheid bestaat.”….dit laat zien dat we te maken hebben met de stomste VP ooit…fam accommoderen terwijl ze geen benul van politiek hebben en alleen maar hun zakken vullen..eeeeh laat verkiezing snel komen zodat we deze idioten, profiteur en drugsbaron kunnen.wegstemmen hoor.
  Dus omdat vorige regering het heeft gedaan moet je het ook doen!! Je moet het juist NIET doen zodat men kan zien hoe het wel hoort jo idioot…soema e hor JOE tereh? Want je bent een grote koe


  gemodereerd
 5. Brunsie heeft gelijk.
  Toen bouta aan de macht was durfde niemand kritiek te leveren ondanks het feit dat ze het slechter hadden.
  Protesten werden opgeroepen en je kon ze tellen.Het waren nooit dan 10 protesterenden geweest.Niemand die heeft gedurfd om tot vernielingen, roven en plunderen over te gaan.Een ieder was bang en deed zijn best zich te gedragen want niemand die openlijk durfde om kritiek te uiten en bouta boos te maken.
  Nu ze weten dat regering Santokhi zich houdt aan recht en wet zoals het hoort in een democratie ,nu willen ze stoer doen en proberen famous te worden door chaos te veroorzaken en meer schade aan te richten.
  Willen deze lafaards,de plunderaars,vooruitgang zien dan moeten ze hun hersenen gebruiken en plunderen en veroorzaken van chaos achterwege laten en gewoon geen vrienden zijn met pakittow de mob boss, neus en de rest van de zogenaamde activisten.


  gemodereerd
 6. Met deze verklaring heeft bravo gelijk en ook voor gaande/ andere regerscoalitue gebeurde het

  el somo vd pl weet daar alles van, ook abop deed dat ook.

  Het is in de gescchiedenis van de Surinaamse politiek altijd zo geweest, ook door de handicap dst alles via etnische politiek de coalitie tot stand kimen en de politieke leiders van deze partijen zijn altijd bezig geweest met mensen die op ze lijken, friends, family.

  Een school voorbeeld is dat bepaalde ministeries helemaal een etnische groep is en een men de vraag kan stellen dat of dit de diversiteit van Suriname is. Zis de ministries van Sociale Zaken, Domeingronden ( waar was je toen 1 etniciteit alleen domeingronden kreeg?, El Vene wilde niet meer met hem werken.

  De oorzaak en gevolg hiervan is dat ddb, ndp aan dd macht kwam en zie hoe de vlag van Suriname vandaag hangt. Halve stok,


  gemodereerd
 7. En hiermee zegt de vp niks te veel alleen het hypocriete gedrag van de fascisten van de NDP is lachwekkend. Wat dacht u van de benoeming van Patricia biggi bere tuntung van Ommeren tot woordvoerder? Of de benoeming van Peggy Bouterse, in Nederland vulde zij de schappen bij een supermarkt, tot adviseur van het Kabinet. Verder had Meriba ook leuke bijbaantjes als beveiliger waarmee zijn mensen €10.000 per maand opstreken. Ja de waarheid doet altijd pijn en de racistische fascisten als MacDonald en Hooghart willen dit niet horen.


  gemodereerd
 8. Nepotisme was toen smerig en daarom is het nog steeds heel erg verfoeilijk Brunsie.

  Jouw familie moet ook ETEN heb je zelfs geroepen: ik kreeg daar gewoon de rillingen van toen ik dat hoorde.

  Jij doet niet onder voor Chan wat dit betreft.

  Hier hebben de Surinamers echt niet voor gestemd.

  Good governance zou volgens Chan het devies zijn!!

  Nepotisme en etnische benoemingen zijn DODELIJK voor een land.

  Jullie zijn me vies tegengevallen boi!!


  gemodereerd
 9. Aldus de grootste clown van Suriname. Wanneer gaat de koers omlaag. Wanneer stopt de ABOP met het stelen van grond. Wanneer stopt de ABOP met family and friends. Beste Chan, stuur de incompetente ministers van de ABOP en PL naar huis. Ze deugen toch niet.


  gemodereerd
 10. Ik luisterde naar limbo en daar was Neus en een ander vrouw als gast.De dommigheden die ze uitkraaiden is gewoon onvoorspelbaar.Dan heeft Lonnie in deze gelijk.Nu ze vrij mogen praten,bekladden ze aldoor de pres.en de vp en regering.


  gemodereerd
 11. paarse papzakken , zitten weer lekker te drammen , Jacobus wij hebben het ook gehoord dat die paarse vrouwen bij limbo waren , maar wat opviel is dat limbo niet echt iets durfde te zeggen want toen hij limbo bij srs was tijdens bouterse 2 , zag hij die vrouwen niet , kijk dat bedoelen wij nou , paarse papzakken zijn gewoon kontenlikkers van bouta , en daar voor in de plaats kregen ze voedselpakketten en van die aardappel en uien kop adhin , kregen ze een zakje aardappelen en 2 uien , maar je moest wel op de ndp stemmen


  gemodereerd
 12. Wat een stommerikken zijn de mensen die dit goed praten omdat de NDP het ook deed. Dat er nog mensen zo denken betekent dat we als land echt verloren zijn. Toen bouta het deed was het fout. Het is nu ook fout. Wanneer gaat dit stoppen of is dit het lot van suriname??


  gemodereerd
 13. O , o daar gaan weer met de verdeeldheid/ achterlijke opmerkingen.
  Net is de provinciale Staten verkiezing achter de rug ( kijk als er freinds & familie benoemingen gepleegd zal worden!!!!NEE alleen in landen waar AMATEURS de hef in handen hebben .
  SARI TORI VOOR Suriname en bevolking die de dupe van zijn , en Suriname wordt bestempeld door het buitenland als bananen Republiek.
  Als je alleen op televisie het buitenland kan zien en zelf niet kan reizen om te oriënteren welk stappen ondernomen moet worden cq met belangrijke partijen kan onderhandelen om ontwikkeling te creëren voor het Republiek Suriname dan is jouw functie spek en bonen ” dan ben bezig Suriname in het te isoleren, een vertegenwoordiger van een land moet overal ter wereld zien Land en bevolking kunnen vertegenwoordigend.👨‍🎓👩‍🎓🤷🤷‍♀️🤷‍♂️.


  gemodereerd
 14. Uiteraard heeft ronnie een punt!

  Het hele systeem zit muurvast.
  Die éénmanspartijen die denken dat ze het anders kunnen, houden iedereen voor de gek.
  Zijn ze van plan de professionals v andere partijen te laten zitten?

  Op dit moment is de top vervangen, alle ndp’ers zitten in de middenmoot en daaronder, want niemand is ontslagen.
  Dus… wanneer je klaagt dat er de overheid geen kader heeft, dat klopt, maar het zijn wel de paarsen, 80.000 weet je nog.

  Circa 200.000 plus stemgerechtigden. Dus 80.000 is enorm. Dezelfde tegenwerking staat alle andere partijen te wachten.

  De simpele zielen die dachten van: oooh ik stem vhp en suri wordt dubai2, zodat ik uitgebreid kan hang-mat-teren, begrijpen dit nog steeds niet.
  De motor is nog steeds paars. Sommigen doen mee en volgen trainingen, de meesten blijven schoppen en vernietigen het land.


  gemodereerd
 15. Helemaal eens met @Ray

  Wie heeft ooit een ingezonden stuk gelezen v da1891, tijdens bouta/adhin? Niemand.
  Nu probeert ze op een zeer smerige wijze de huidige regering continu te besmeuren.

  Dit geldt voor het grootste deel vd ingezonden rommel. Alleen maar negatieve smurrie.
  Plus, die rommel v die loosert mahawat-dinges. Jonge je doopceel is al gelicht. Elk jr een andere baan is in Holland verdacht. Heb je geen fuck te doen in je bv’tje.

  De realiteit is, dat president de ontiegelijke puinzooi nu opruimt voor ze, en als dank wordt hij geschoffeerd.

  Structuren worden hersteld, mensen worden getraind in zelfredzaamheid en kennis. Law & order wordt rechtgetrokken. Ambtenaren die voor het eerst een verhoging hebben ontvangen.
  De sociale onderkant wordt voor zover mogelijk opgevangen.
  Suriname is uit het internationale isolement.
  De reizen werpen nu hun vruchten af.
  Fondsen ter beschikking voor starters.
  Start klimaataanpak. Enkele schulden zijn afgelost. Criminele ndp’ers zijn/worden berecht. Kortom een aansluiting bij de echte wereld en niet teren op een fake-koers.

  Ik zeg in één jaar tijd. Want daarvoor was er een wereldwijde pandemie en de economie lag overal stil. Lockdown en vele dooien weet je nog!
  Dit is een duidelijk begin.
  En toch verwijzen ze steevast naar 3 jr. Dan ben je puur evil!

  Gelukkig, is 75% van goede wil en bereid om een bijdrage te leveren.
  De stink-schreeuwers met hun agressieve taal die trekken de aandacht en die krijgen ook de meeste aandacht vd zéér professionele suri media.


  gemodereerd
 16. brunswijk heeft 100% gelijk. Brunsie power !!!!!!!!!!!!!!!

  tigri sab pe ai kras eng go.

  chan en brunsie doen niks dus men lult maar op los.

  in bouta tijd hield iedereen zijn smoel. bang om voor lang te verdwijnen. niemand weet dood of levend.

  surinamers vergeten snel: maar dank zij deze brunsie zijn de militairen terug gestopt in het kamp en is bouta weggetrapt in 1987.
  dankzij brunsie is er weer vrijheid en democratie in suriname.
  brunswijk geniet een standbeeld op 100 plaatsen in suriname.


  gemodereerd
 17. daarom vind ik het niet erg als brunswijk president wordt in 2025.

  hij heeft suriname bevrijd van de militaire dictatuur in 1987.

  deze man moet amnestie krijgen in binnen en buitenland.

  hij heeft gedaan wat hij moest doen zo kwaad of goed mogelijk om suriname in 1987 te bevrijden van de militaire dictatuur.

  er zijn levens gevallen ja. maar dit gebeurt bij elke oorlog.

  deze man verdient nu al 100 standbeelden in heel suriname.

  dankzij brunsie hebben wij elke 5 jaar verkiezingen.


  gemodereerd
 18. Wanneer mensen een politieke partij financieel of anderzijds steunen, dan verwachten zij bij winst dat zij posities of gunsten krijgen. Dit is overal in de wereld de praktijk.
  Alleen, in een land met eene kleine bevolking valt het direct op.
  In Nederland bijv. krijgen WEF-leden veel posities binnen de regering en ambtenarij.


  gemodereerd
 19. @ Debby…”De zoon van Bouterse is al jaren in de gevangenis, dat is door chan gedaan” hhahahah komt door zijn eigen stomme schuld om in drugs te handelen. hij was zo verblind door geld dat hij niet eens doorhad dat hij in een val gelokt werd door de Amerikanen. USA volgde deze duivel al bijna 15 jaren. Heeft niets met Chan te maken.


  gemodereerd
 20. Hebben ze het nog steeds over de Vorige Regering, jullie zeiden dat jullie het anders zouden doen, VHP /Abop zeiden dat , en nu hoor ik andere dingen uit de VP zijn mond , bijna 3 Jaar zittenden Coalitie en nog steeds praten over de Vorige Regering, deze Coalitie moet zich schamen voor deze VP , 7 Maart 2023 had hij het over massa meeting ze waren mekaar aan het uitdagen wie meer mensen op de been kon krijgen ,VHP op de Onafhankelijk plein en deze VP aan de AK Stadion 🏟 wat voor komedies zijn dat .politiek in Suriname 🇸🇷 is een Circus 🤡.


  gemodereerd
 21. Met schaamteloze, laaggeschoolde randdebielen en dorpsidioten als deze VP en overige corrupte, criminele politieke kopstukken, blijft dat land tot in lengte van dagen een FAILED STAE zonder enig toekomstperspectief.


  gemodereerd
 22. Zelfs God speelt vriendjespolitiek.
  Hij beloont mensen die bij Hem slijmen en anderen niet.
  In de gebedshuizen wordt flink geslijmd. Praise the Lord, oh yeah.


  gemodereerd
 23. Brunswijk is niet mijn favoriet, maar ik ben het met hem een dat toen Bouterse zijn hele familie bevoordeelde, er niet of nauwelijks ophef was als nu onder de regering Santokhie-Brunswijk. Surinamers, NDP-ers voorop, zijn zo hypocriet als maar kan.


  gemodereerd
 24. Op wie moet jij je gal spuwen, op Brunswijk, die dit openlijk zegt en daaraan toevoegt dat het de gewoonste zaak van de wereld is. Op onze pres die hetzelfde doet en alles maar toelaat. Dat Brunswijk iets anders had belooft, daarop afgerekend moet worden, volgens de criticasters, maar het gebeurt niet, dus wie is dom bezig, natuurlijk, de kiezers die hem weer kiezen en hem belonen voor zijn gedrag, de slim stemmers.
  Als het zo verder gaat komt het de komende tijd politiek niet goed met Sranan. Transparantie, goed bestuur en onafhankelijkheid blijven holle begrippen, als niet de juiste mensen op de cruciale plekken worden neergezet. Wat overblijft is slecht bestuur, veel corruptie, grote landroof en toenemende harde criminaliteit, verloedering.
  Wie kan verantwoordelijk hiervoor gehouden worden, volgens mij onze huidige leiders die het goede voorbeeld moeten geven, bijvoorbeeld onze Pres en VP en natuurlijk onze “oplettende” DNA🙈

  Meelopers zeggen, je kunt heel gemakkelijk van alles roeptoeteren, maar het is veel lastiger om het in de praktijk te brengen. Waar vindt je de juiste mensen die de regels handhaven en ervoor zorgen dat dat ook daadwerkelijk gebeurt.
  Zulke reacties zijn niks anders dan een vorm van ‘dokken’, het probleem wordt niet aangepakt, goed bestuur begint bij de Pres.


  gemodereerd
 25. Ons mooi land wordt geregeerd door DEMONEN in mensengedaante(..). Chan heeft een Kalimai uit India meegenomen en we zien wat er in ons land gebeurt.
  Een moordenaar als vice- president die ons land INTERNATIONAL te schande zet.
  Een ex- moordenaar toen als President.
  Ministers die nauwelijks een persconferentie kunnen geven ;
  Districtscommissarissen die geen ene moer kunnen en die post bezetten enkel en alleen om er zelf rijk van te worden.
  Rechters die corrupt zijn; officieren van justitie die hun mr.titels hebben gekocht op de Adek(= is een veredelde hbo opleiding, want nergens ter wereld worden deze diploma’s erkend omdat de helft van de docenten niet gekwalificeerd is).

  Laten wij in 2025 deze gasten het bos injagen voor de Anaconda’s en opnieuw beginnen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES