vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBBGO bespreekt problemen seniore burgers met president

BBGO bespreekt problemen seniore burgers met president

-

Does Travel - naar Suriname

Seniore burgers in Suriname kampen met problemen die een dreiging vormen voor onder meer hun veiligheid en gezondheid. In een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi heeft de Bond voor Belangbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) issues die om een aanpak vragen met het staatshoofd gedeeld.

Aan president Santokhi is aangegeven dat de in 1984 opgerichte organisatie een ledenbestand van 4500 heeft en daarmee een belangrijke vertegenwoordiger is van de seniore burgers. Het onderhoud met de president was op maandag 13 maart een van de voorgesprekken om te komen tot nationale dialoog.

BBGO-voorzitter Roy Sporkslede heeft vooral de nadruk gelegd op de veiligheid van deze groep in Suriname. Seniore burgers zijn vaak alleen huis, reden waarom de bond voor deze personen activiteiten ontplooit in haar bondsgebouw. Daarmee zijn de seniore burgers echter niet helemaal geholpen. Een voornaam punt van zorg is hun gezondheid.

Ouderen moeten betalen voor onder meer medicamenten, hulpmiddelen en brillen. Ze staan daarnaast bloot aan de uitstoot van giftige stoffen. Dit laatste baart de BBGO zorgen alsook de mogelijkheid tot gokverslaving bij ouderen vanwege reclame op de televisie.

Het bestuur heeft enige tijd stilgestaan bij de uitbetaling van pensioenen en het waardevast maken van deze gelden. Zij wees op de wijziging van de Pensioenwet uit 1972 die reeds enige tijd in de pijplijn ligt, maar nog niet van de grond kan komen. De BBGO wil ook inspraak hebben c.q. mee helpen denken in het Pensioenfonds.

Bestuurskundige August Boldewijn, die lid en adviseur is van de BBGO, ging tijdens het gesprek met president Santokhi ook in op de AOW Wet. Hij gaf aan dat na onderzoek is gebleken dat deze niet van toepassing is op Surinamers.

Voorzitter Sporkslede heeft ook de noodzaak voor een directoraat seniore burgers aan het staatshoofd voorgelegd. Dit zodat de overheid zich daadwerkelijk kan gaan bezighouden met deze groep. Hij merkt op dat de samenwerking met andere overheidsorganen te wensen overlaat.

President Santokhi is het ermee eens dat afspraken die met de bond zijn gemaakt moeten worden nagekomen. Hij vindt een directoraat dan wel onderdirectoraat op zijn plaats. Het staatshoofd sprak van een constructieve bijdrage van de BBGO.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. bbgo , dus jullie spreken alleen voor de senioren leden van de bbgo , en voor al die andere senioren die niet bij jullie bond zijn , zal jullie een worst zijn
  bbgo jullie klagen , waarom , jullie hebben een goed pensioen en ook krijgen jullie aov , de meeste senioren burgers moeten het met alleen aov doen , maar de president zal jullie de bbgo helpen maar de rest van de senioren ziet er erg somber uit
  vandaag lazen we dat Suriname snel vergrijsd , maar in elk land in de wereld is dat zo


  gemodereerd
 2. WAT niet kijken naar de vergrijzing van……….. maar naar de grote verarming, zie jij dat ook in elk land😜😜


  gemodereerd
 3. pony jij zal nooit grijs worden , maar paars blijven , en ja verpaarssing lijdt naar de hel , het rijk van ddb , en weet jij waar armoede is , in india , in noord-korea , cuba , venezuela en noem al die schurkenstaten maar op , die van noord-korea zegt mijn volk lijdt honger , en ik kan niet helpen want alle geld heb ik nodig voor mijn atoomprogramma , 😈👹💀


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES