dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAmerikaanse ambassadeur wil goede samenwerking met EZ

Amerikaanse ambassadeur wil goede samenwerking met EZ

-

Does Travel - naar Suriname

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, Robert Faucher, heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het doel van het bezoek is om de samenwerking met het Ministerie te intensiveren.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft de ambassadeur op 14 maart ontvangen. Ook directeur Karishma Mathoera van het directoraat Ondernemerschap was aanwezig bij het onderhoud.

Ambassadeur Faucher heeft aangegeven dat dit de derde keer is dat hij in Suriname is, maar nu in de hoedanigheid van ambassadeur. Hij heeft ontwikkelingen en verbeteringen in Suriname geconstateerd wanneer hij een vergelijking maakt met de jaren toen hij eerder in het land was. Ondanks er economische uitdagingen zijn, zet het land haar beste beentje voort om zich te blijven ontwikkelen. Verder is Faucher de mening toegedaan dat de interactie tussen de VS en Suriname op het gebied van economie en politiek verbreed en verdiept kan worden.

Hiernaast kijkt de ambassadeur uit naar de kansen die gecreëerd kunnen worden voor een samenwerking in de oil-and-gas industrie. De ambassadeur ziet potentie in een moderne ontwikkeling van Suriname. Ook bij the-ease-of-doing business ziet de VS graag veranderingen, zodat investeerders uit het buitenland makkelijker kunnen investeren in Suriname. Faucher is zeer ingenomen dat de minister van EZ wil werken aan een intensieve samenwerking en verklapt dat de VS graag samenwerkt met landen  die ondernemerschap willen ontwikkelen.

Minister Kudipsingh kijkt uit naar de samenwerking met de VS, zodat zij ook de gekwalificeerde investeerders vanuit VS kunnen krijgen om ondernemerschap in Suriname te helpen stimuleren op het gebied van expertise en professionaliteit door middel van training en coaching.  De bewindsvrouw benadrukt dat één van de beleidsdoelen van het Ministerie, het stimuleren en ontwikkelen van Klein en Middelgrote Ondernemingen (KMO) is. Zij geeft aan dat er technische bijstand nodig is om de KMO’s te ontwikkelen, zodat er gezorgd kan worden voor de nodige training en coaching.

De minister gelooft dat ondernemerschap de ruggengraat is om de economie van het land op gang te brengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Suriname zit met grote uitdagingen !
  Een daarvan is het wegtrekken van ambitieuze mensen en een ander uitdaging is de vergrijzing !

  Suriname heeft een groot tekort aan kwalitatief, gemotiveerd en betrokken personeel !

  Als je de klagers en stakers hoort klagen heerst er bij hun totaal geen “Suriname eerst dan de rest” gedrag.

  De regering doet er goed aan om Suriname veilig en aantrekkelijk te maken en een (re-) migratie beleid uit te voeren om het kwalitatief personeelstekort aan te vullen.

  Wel is te zien dat de regering duidelijk investeert in het eigen volk ! Dus Suriname eerst dan de rest maakt deze regering duidelijk waar.

  Maar is dat genoeg ? Het “volk” (van bullshit Bouta) en de zwevende Surinamers zijn nog steeds verblind door hun eigen bekrompenheid.

  Suriname heeft een kwalitatief volk nodig.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 2. deze samenwerking met Amerika kan zeker goed zijn voor Suriname , maar geef de touwtjes niet uit handen , de Amerikanen weten dat er gesprekken zijn geweest met die chinezen , en die nemen zo dadelijk hier de touwtjes over , maar als Suriname ook de EU erbij betrekt , dan zullen de chinezen de touwtjes loslaten , maar Suriname zal veel moeten doen om eigen mensen klaar te stomen voor goede samenwerking om zelf de touwtjes in handen te houden

  maar valt deze regering of dat in 2025 de paarsen weer aan de macht komen dan is het einde oefening


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES