donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisSymposium 'Kerk en slavernij' op 12 april in Zwolle

Symposium ‘Kerk en slavernij’ op 12 april in Zwolle

-

Does Travel - naar Suriname

‘De kerk en het slavernijverleden’. Met dit thema organiseert de Koningskerk op 12 april een symposium dat inzicht biedt in het slavernijverleden en de rol van de kerk hierin. Keynotespreker prof. dr. Alex van Stipriaan Luïscius verzorgt de hoofdlezing over de ‘Nederlands Atlantische Slavernij: achtergronden van de excuses’.

Iedereen is welkom op dit symposium. Daarom is de toegang gratis en een vrije gift welkom. Het symposium vindt plaats op woensdagavond 12 april van 19:00 tot 22:00 uur. Het wordt gehouden in de Koningskerk aan de Landsheerlaan 5 in Zwolle. Vooraf aanmelden is verplicht en je bestelt je ticket via www.jirk.nl. Er is plek voor maar 350 mensen, dus wees er snel bij want vol is vol!

Tijdens het symposium verzorgt ook predikant Jeroen Sytsma van de Koningskerk (www.koningskerk.nl) een lezing met als thema ‘Spreken en zwijgen’. Daarnaast spreekt Shirley Kambel over het vergroten van het historisch besef over het slavernijverleden en om elkaar daarin te leren kennen, te ontmoeten en de verbinding te zoeken. Kambel is voorzitter van Comité 30 juni / 1 juli Zwolle en kartrekker van Keti Koti Collectief.

Tijdens de avond is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Hierbij treedt mr. Jan de Beer op als gespreksleider en hij is ook avondvoorzitter van het symposium. Tenslotte is er gelegenheid om elkaar werkelijk te ontmoeten onder het genot van koffie en/of thee met wat lekkers erbij.

Het symposium sluit aan bij het Herdenkingsjaar Slavernijverleden die duurt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Nederland werd beëindigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Zowat alle priesters, dominees , pastoors die worden betaald door hun kerken zijn de moderne slaven van hun kerken.
    Ze mogen geen eigen mening hebben en het vooral niet uitdragen.
    Ze moeten geloven wat hun kerk voorschrijft.


    gemodereerd
  2. De gekleurde mensen doen er goed aan om de geschiedenis in te duiken en te onderzoeken waar het cristendom voor stond en nu voor staat. Wie hebben de bijbel geschreven? Het oude testament de Tora is van de zogenaamde Joden, zij geloven niet in Jezus de Christus…

    Wil je blijven geloven in Joodse mythologie en Vaticaans list en bedrog? Dan moet je zeker met de bijbel in de hand naar de kerk…


    gemodereerd
  3. jkf , welk geloof zal passend zijn dat er geen mensen omgebracht worden omdat ze een geloof niet willen , weet jij zo’n geloof


    gemodereerd
  4. Slavernij werd lang in stand gehouden omdat er in de bijbel genoeg teksten zijn die slavernij goedpraten. Daardoor vonden slavenhouders zich gesterkt.


    gemodereerd
  5. Het christendom heeft meer ellende aangericht, dan dat het heil heeft gebracht.
    Het begon in 1096 met de kruistochten onder pauselijk auspiciën, waarbij ze in Jeruzalem, tot aan hun knieën in het bloed stonden.
    *
    “Wanneer het volk voor zijn vrijheid strijdt, brengt de overwinning hen zelden iets anders dan nieuwe meesters.”

    LORD HALIFAX
    *
    Tan bun

    PS.
    Als de wereld vergaat, dan moet men (vooral) in Nederland zijn, want daar gebeurd alles (3)50 jaar later!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES