zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij700 demonstranten aangehouden bij protest in Den Haag

700 demonstranten aangehouden bij protest in Den Haag

-

Does Travel - naar Suriname

Bij demonstraties in Den Haag zijn zaterdag 700 demonstranten door de politie aangehouden. Er was een boerenprotest in het Zuiderpark en de klimaatactivisten van Extinction Rebellion voerden opnieuw actie op de snelweg A12.

De demonstratie bij de Utrechtsebaan op de A12 was van tevoren niet aangemeld bij de gemeente. De Haagse burgemeester had er ook geen toestemming voor gegeven, omdat de snelwegblokkade zou kunnen leiden tot “wanorde, gevaren voor de gezondheid en ernstige verkeersproblemen”.

Kort voor het middaguur verschenen de actievoerders van Extinction Rebellion op de Utrechtsebaan en begonnen zij met hun blokkeeractie waarbij honderden actievoerders de weg opliepen. Voordat zij de tunnel in konden lopen, werden zij door de politie tegengehouden. Vervolgens zijn zij een sitdownactie gestart.

De politie heeft de actievoerders meermaals gevraagd om hun actie te beëindigen en weg te gaan. Vanaf 16.00 uur hebben agenten kwetsbare personen actief aangesproken te vertrekken.  De burgemeester ontbond de demonstratie om 17.00 uur. Mensen die uit eigen beweging weggingen, zijn niet aangehouden.

Actievoerders die niet weggingen en bleven zitten, zijn door de waterwerper verneveld. De politie heeft de actievoerders steeds de gelegenheid gegeven om hun actie te beëindigen en weg te gaan. De actievoerders die dit niet deden, zijn aangehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Sang Nederland is een politiestaat en voert een schrikbewind zouden populisten in dit land schreeuwen en dat het recht om te demonstreren in het geding komt. Kijk hoe de demonstratie verliep zonder plunderingen en zonder agressieve houding. Komt zeker doordat er geen Afro meeliep die zich achtergesteld voelt.


  gemodereerd
 2. Klimaatactivisten houden van demonstreren relschoppers er is veel onvrede onder hun. Ik zag gisteren vroeg een paar trekkers met boze boeren langs de autoweg wegrijden. Ik dacht eerst waar gaan, deze lui zo vroeg in de ochtend naartoe, ik dacht hun zijn verdwaald met hun trekkers of gaan een of andere supermarkt leeghalen die groente en fruit heeft etc. Persoonlijke vind ik groenten en fruit vooral (aardbeien, tomaten) van spaanse boeren veel lekkerder en zoet alleen een beetje duur. Overheid stikt in zijn stikstof beleid het gevolg is veel onrust nu ook steeds meer zichtbaar.


  gemodereerd
 3. @PJUL 12 maart 2023 Bij 11:27
  Sang Nederland is een politiestaat en voert een schrikbewind zouden populisten in dit land schreeuwen en dat het recht om te demonstreren in het geding komt. Kijk hoe de demonstratie verliep zonder plunderingen en zonder agressieve houding. Komt zeker doordat er geen Afro meeliep die zich achtergesteld voelt.

  PJUL,
  Ik weet niet onder welke racistische steen je onder vandaan gekropen bent, maar er zijn 700, vreedzaam demonstranten opgepakt, terwijl racisten, populisten en ander soort tuig met rust gelaten werden.

  De boeren hebben eerder met hun tractoren hele snelwegen geblokkeerd, ontlasting over de openbare weg gestrooid, hooibalen op de weg verbrand, kankerverwekkende asbest verspreidt (waar volgens de wet, 12 jaar cel op staat), minister van natuur en stikstof thuis met tientallen tractoren opgezocht en geïntimideerd, de politie te lijf gegaan en bijna niemand is gearresteerd!

  Ik weet niet welke ‘Afro’ je bedoeld, maar als het degene zijn die het geïnstitutionaliseerd racisme van de overheid (o.a., ministerie v. Buitenlandse Zaken) aan de kaak hebben gesteld, dan ‘voelen’ ze zich niet achtergesteld, maar worden ze sinds jaar en dag systematisch gediscrimineerd!

  Welterusten!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES