vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie128 militairen bevorderd in naast hogere rang

128 militairen bevorderd in naast hogere rang

-

Does Travel - naar Suriname

128 militairen in Suriname zijn op vrijdag 10 maart bevorderd in een naast hogere rang. Het gaat om 9 militairen die bevorderd zijn tot de rang van kapitein, terwijl 1 bevorderd is tot de rang van eerste luitenant. Verder zijn 6 militairen bevorderd tot de rang van sergeant der eerste klasse, terwijl 59 bevorderd zijn tot korporaal der eerste klasse. Daarnaast zijn 32 militairen bevorderd tot de rang van korporaal en 21 militairen tot de rang van soldaat der eerste klasse.

“U bent beoordeeld en u bent op basis van uw prestatie in aanmerking gekomen voor deze bevordering. De kwaliteit van elke individuele militair bepaalt gezamenlijk de kwaliteit van onze hele defensieorganisatie. Want als een militair het goed doet, dan is dat een inspiratie voor andere collega’s”, stelde minister Krishna Mathoera van Defensie.

De bewindsvrouw benadrukte wederom dat het personeel heel belangrijk is binnen de organisatie. “Want zonder u zouden wij geen enkel resultaat kunnen leveren, project kunnen uitvoeren en ook geen veiligheid kunnen terugbrengen”. Volgens de minister hebben militairen in de afgelopen periode bewezen dat zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de veiligheid van het land.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, deed wederom een beroep aan vooral officieren om er steeds voor te waken dat het personeel op tijd wordt voorgedragen.

“Ik doe net als vorig jaar het beroep op u om meer dienstbaar leiderschap te tonen. Wij leiders staan ten dienste van ons onderhebbend personeel, en niet omgekeerd. Wij leiders moeten ervoor zorgen dat ons personeel krijgt waar zij recht op heeft. Gemotiveerd personeel gaat ervoor zorgen dat wij als collectief succesvol zijn in ons streven het leger op een hoger niveau te brengen, en om die veiligheid waar Suriname recht op heeft, te garanderen”, benadrukte de Surinaamse legertopman.

De bevelhebber zei ook trots te zijn op de bijzondere inzet van het defensiepersoneel. “Ondanks de vele financiële en sociale uitdagingen kennen de mannen en vrouwen van onze organisatie toch hun verantwoordelijkheid. We zitten met veel beperkingen, maar met jullie inzet dragen jullie bij tot een betere Suriname”.

Bekijk hier meer foto’s van de plechtigheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Heb je het leger, dan heb je de macht!! Men is al een tijd bezig het leger in te palmen. Ik weet dat deze comment HIER niet geplaatst wordt.


  gemodereerd
 2. Over enkele maanden zijn ze allemaal, Opperbevelhebbers en Generaals !!!!
  En als er eventueel een oorlog uitbreekt met een ander mogendheid, schijten
  ze allemaal in broeken. Sranan man lobi uniform nanga titels, anderen gaan de leger in om de uniform, en de wapen dat ze mogen dragen. En uiteraard om er mensen
  mee te beroven cq (vermoorden)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Van harte gefeliciteerd met de bevorderingen. Verder kan ik er niks over zeggen op grond waarvan men bevorderd is.


  gemodereerd
 4. Overal op de wereld worden militairen weer meer gewaardeerd.
  Dus weet men dat er conflicten en of oorlogen voor de deur staan of anders grote rampen.


  gemodereerd
 5. Dit is in korte tijd de zoveelste serie bevorderingen. Een kapitein is de commandant van een compagnie of stafofficier van een bataillon. In een bataillon ter grote van 600 man heb je er daarvoor twee nodig en 3 CC,’s. Een korporaal is sectie commandant over 10 man . Zover ik weet is het nationale leger ongeveer zo groot als een bataillon. Bij die vorige serie zaten er ook al bevorderingen tot korporaal enz. Wat doen deze mensen? Er zijn nu al bij de serie in feite 4 kapiteins overbodig en er zijn in een keer bijna genoeg korporaals een bijgekomen voor het hele leger. Wat doet al dat overbodige kader of moet ik dit zien als een verkapte loonsverhoging en functioneren de korporaals gewoon als soldaat en de kapiteins als luitenants?


  gemodereerd
 6. Wat is de task van de militairen?? Pakketten delen, koken voor Ashiana. Comedianten.
  Gemenelandsweg heb je bij de ingang een boom met daaronder bladeren en hoop plastic. Bakjes en cups. Ga de militaire stal opruimen. Hoe heb je op ht erf een vuilnisbelt???


  gemodereerd
 7. bijlmer man(debby) , jou lul lult weer , jou sergejantje ddb , schijt nu dagelijks zijn luier vol want , de Nederlandse en Amerikaanse en de Franse militairen zijn straks hier en Surinaamse militairen doen mee met de oefeningen , deze zijn al eerder bevorderd en zullen laten zien dat de couppleger geen militair was maar een ordineerde sex boekjes verkoper in Nederland toen , kom naar hier en neem robg mee want hij moet 10 keer daags verschoond worden , of zijn jullie ook bang voor bevorderde militairen


  gemodereerd
 8. @ Debby

  Sang je bent nuchter, want je schrijft iets verstandig!!!
  ” Goed mang ”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES