vrijdag, mei 31, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationaal Leger participeert aan 'Fer De Lance' oefening in buurland Frans-Guyana

Nationaal Leger participeert aan ‘Fer De Lance’ oefening in buurland Frans-Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

 
Het Surinaamse Nationaal Leger neemt deel aan ‘Fer De Lance’, een internationale militaire oefening die georganiseerd wordt door het Franse leger in Frans-Guyana.

Naast Suriname nemen ook eenheden van Brazilië en Guyana deel.

Voor Suriname is het van belang om sterke regionale partnerschappen te hebben om gezamenlijk voor veiligheid te zorgen, informatie en inlichtingen te delen, maar in het bijzonder om de interoperabiliteit tussen regionale legers te bevorderen. Deze interoperabiliteit is belangrijk wanneer legers gezamenlijk vredes-en veiligheidsmissies en/of humanitaire operaties uitvoeren.

De Surinaamse delegatie bestaat uit een gemengd peloton van de Landmacht en Marine. Ook zijn er vier observers onder leiding van de majoor Ajay Bagwandien die in de staf van de oefening participeren.

Totaal doen er 27 Surinaamse militairen mee aan de oefening, die op Frans grondgebied gehouden wordt en wel van 7 maart tot en met dinsdag 21 maart 2023.
 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Jammer dat niet meer Surinaamse militairen naar Frans-Guyana gaan om aan hun skills bij te werken.

  Dit moet nader met de Fransen onder de loep worden genomen, ook omdat in belang van de grensbewaking, Marowijnerivier, Lawarivier en Marowinirivier dit goed zou zijn. Ook moet dit tot een verplichte training van beide landen op zijn minst half jaarlijks zijn. Hierdoor is men dan bewust waar de grenslijnen van de rivieren liggen en welke (delen van) eilanden van Suriname zijn en welke van Frans-Guyana/Frankrijk zijn.

  De veiligheid, orde en rust kan hierdoor beter worden gegeven en worden gegarandeerd, de rivieren goed worden beheerd. De burgers, maar ook militairen van beide landen zijn dan goed op elkaar ingespeeld en bewust hoe ver hun bevoegdheid gaat en waar de grens is van het ene land en waar het recht van het andere land begint. Hierdoor ontstaan geen zaken meer dat op Surinaams grondgebied Franse Militairen onbewust of bewust criminele daden van criminelen aanpakken. Dat wordt voorkomen, wel kunnen ze dat dan melden aan hun collega’s in Suriname.

  ps

  Is het zo dat bepaalde delen van de eilanden in deze rivieren zowel van Suriname zijn en andere delen van datzelfde eiland van de Fransen zijn? Dit vraagt wel duidelijkheid waar de grenzen van de eilanden op deze rivieren zijn. Mocht dat zo zijn dan grenst Suriname op de eilanden van heel dichtbij Frans-Guyana of omgekeerd en horen op deze eilanden ook douane- en militaire posten, politieposten van beide landen op deze eilanden aanwezig te zijn. en dat men niet zomaar de grens op zo’n eiland als de heen en weer ongestoord zijn/haar gang gaat. Want er is een grens en deze behoort gecontroleerd te worden.


  gemodereerd
 2. bijlmer man(debby) , weet jij wel waar het tigri gebied ligt , we denken van niet , het ligt aan de westkant van Suriname met Guyana en niet aan de oostkant met Frans Guyana
  maar onze jongens gaan met de Fransen en ook de andere jongens met de Nederlanders en de Amerikanen trainen en dat zal tot resultaat opleveren dat ze straks jou lover de duivel oppakken en hier in de gevangenis gooien of ze geven deze landvernietiger mee met de Hollanders of de Fransen of de Amerikanen
  als die man weg is dan zal men Suriname weer kunnen opbouwen


  gemodereerd
 3. Die oefeningen zijn meer nodig als ooit van te voren. De hele wereld heeft gezien dat de Surinaamse democratie ernstig in gevaar loopt. De militairen moeten voorbereid zijn.


  gemodereerd
 4. Wel vreemd dat Surinaamse militairen naar het buitenland worden gestuurd wanneer buitenlandse militairen in Suriname vertoeven voor een jungle training.
  Die buitenlanders kunnen zo een staatsgreep plegen.


  gemodereerd
 5. Buitenlandse militairen heb je in soorten. Deze militairen die in Suriname zijn, zijn NAVO militairen.

  Hun opdrachten krijgen ze van de opperbevelhebber der strijdkrachten.

  Zie dan welke landen in de NAVO de sterke landen hierin zijn.

  Latijns-Amerika is de speeltuin vd USA.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES