dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChinese ondernemers worden opgeleid tot Buitengewoon Agent van Politie

Chinese ondernemers worden opgeleid tot Buitengewoon Agent van Politie

-

Does Travel - naar Suriname

Op zaterdag 11 maart zijn 24 Chinese ondernemers in Suriname van start gegaan met de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Dit is de eerste groep van Chinese ondernemers die op zo een manier opgeleid zal worden.

Het verzoek voor deze opleiding is gekomen vanuit de Chinese ondernemers en het Ministerie van Justitie en Politie heeft zaken in orde gemaakt zodat de opleiding kan beginnen. De start vond plaats bij het Politie Opleidingscentrum.

Juspol-minister Kenneth Amoksi, de voorzitter van het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers, commissaris van Politie Orlando Jacott en de Chinese ambassadeur Han Jing waren aanwezig bij dit historisch moment.

Amoksi sprak de cursisten toe en gaf aan dat de politie in de toekomst ook ondersteuning kan vragen aan deze groep bij het uitvoeren van haar werkzaamheden.

Verder kan een deel van de geslaagden ook als reservisten worden ingezet waarbij ze verder getraind worden en ze elke maand meehelpen met politie werkzaamheden, zegt de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Die agenten in het kirps kunnen jullie niet in toom houden dan gaan de chinezen nu cowboy spelen. Wordt spannend. Niet alleen chinezen hebben zaken


  gemodereerd
 2. wat is amoksi toch dom , in veel landen zijn illegale chinese politie posten ontdekt , die spioneren en ze houden hun landgenoten die in die landen zijn in de gaten , en hier maakt amoksi de weg vrij voor de chinezen om legaal straks hun dingen te laten doen , amoksi als de president hier vanaf weet , dan is hij net zo dom


  gemodereerd
 3. Het bezitten van de Surinaamse Nationaliteit is geen vereiste meer om politie taken uit te voeren in Suriname?


  gemodereerd
 4. So let me get this straight, hele bevolking heeft honger, percentage heeft geen werk, ondanks het feit dat ze onder Suri vlag zijn geboren, geven de steekpenningen ontvangers liever immigranten een dergelijke status zodat zij kunnen mishandelen, discrimeren, criminaliseren en wellicht doden? Hebben jullie weleens van soevereiniteit gehoord? Als jullie zo door gaan bestaat Suriname over 50 jaar niet meer!! En die olie dollars kan je dan ook op je bolle ogen schrijven. Ik snap dat je naar het eerste reikt die je wel bereidt is te ” helpen” maar mi jee, toon wat ruggengraat joh…


  gemodereerd
 5. @ Wat
  Dat wilde ik net zeggen.
  Rwanda heeft ze zelf het land uitgezet. Wat een stommiteit, laten ze gewoon als alle anderen een opleiding gaan volgen. Zijn ze Surinamers of niet?
  China wil de hele wereld veroveren.
  De strijd om macht met Amerika gaat heel ver. Nu leveren ze ook kritiek op Nederland.
  Ik hoop dat deze beslissing terug wordt gedraaid. Ze zijn ondernemers en geen agenten.
  De regering moet de veiligheid van ALLE burgers garanderen. Maar ze kunnen het niet.
  Chan e sit Ka.
  Hij kan niks met Bouterse beginnen, die alles van scenario’s weet. Die alles weet van een samenleving ontwrichten.
  Hij zit onder de plak van Brunswijk.
  Chan zit als een grote bobo daar, terwijl het land verder afglijdt. Nu geeft hij China macht.
  Ik hoop dat Amerika en Nederland ingrijpen.


  gemodereerd
 6. Of dit nou een goede zet is zo ka of zo nee, laat ik in het midden maar dit is allemaal een direct gevolg van het aso gedrag van onze eigen rovende surinamers…..gaan jullie zo door…dan neemt KPS ze straks in diens en worden ze officieel lid van het korps. Dan heeft onoe licence to kill…..dies den rover wanie toch!


  gemodereerd
 7. Ik juicht dit voorstel alleen maar toe. Dit kan het begin zijn van een grotere opzet waarbij alle ondernemers en potentiële prooien zo een opleiding zouden moeten krijgen. Met aan het eind van de politie opleiding een dienst vuurwapen van de politie. Suriname wordt veiliger zo.


  gemodereerd
 8. Langzamerhand nemen de Chinese het land over.
  En als je niet meewerkt, dan gooien ze alles plat. Kijk maar naar die asfalt gebeuren.
  En als die Chinezen alle winkels dicht gooien, dan heeft niemand meer wat te eten.
  Ps ik adviseer iedere Surinamer om Mandarijns en Kantonees te gaan leren lezen en schrijven.
  China beschouwd Suriname als een afvallige provincie.


  gemodereerd
 9. Bananen kolonie word met de dag meer en mèr onnozel.sranan is valliet iedereen vlucht regering geef op un no man set nex criminaliteit neemt ergere formen door jullie beleid


  gemodereerd
 10. In Suriname is letterlijk alles mogelijk. NIETS is te gek in dit land.

  Ik neem aan dat deze ondernemers de Surinaamsche nationaliteit bezitten…


  gemodereerd
 11. Hoe rijmen deze regeringskringen dit alles.hoe gaan de Chinezen deze opleiding volgenvooral het theoretische gedeelte is in nederlands en zweer weinig Chinezen zijn het Nederlands machtig.mar ach.wat maakt azijn zuurder.deze regering heeft intussen bewezen corrupter en ergere hypocrieten tezijn dan welke eerdere regering suriname ooit heeft gehad.dus dit kan er nog wel bij. Vele surinamers word het volgen van de BAVP opleiding ontzeg want de trainers zijn niet beschikbaaar vanwege andere werkzaaamheden.en zeker ook omdat het bekend is datdie urinamers klaarblijkelijk geen grote bundel vreemde valuta ers overhandigen.


  gemodereerd
 12. @ WAT

  wat is Amoksi toch dom: ” Dat is dubbelzinnig, vind ik persoonlijk”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 13. Goed initiatief!

  Waarom die aversie, deze ondernemers worden regelmatig onheus behandeld door het volk. Tegenwoordig zelfs vermoord.

  Ze werken in de verste uithoeken vh land, waar de gemiddelde suri niet dood gevonden wil worden.
  Training ter zelfbescherming, door profs is een prima plan.

  Dit worden geen ‘normale rekruten’, maar buitengewone agenten, soort BOA’s. Zie artikel.


  gemodereerd
 14. @doewopwop, een buitengewoon agent van politie is GEEN politie dus mogen ze een nevenfunctie hebben. Ze mogen criminelen staande houden maar niet aanhouden.
  Een buitengewoon agent van politie, is een ambtenaar met een opsporingsbevoegdheid. Ze sporen strafbare feiten op. Ze ondersteunen de politie bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid. En dat ebben we nodig in Suriname.
  En voor degenen die het niet weten, vele chinezen in Suriname hebben wel de Surinaamse nationaliteit verkregen door naturalisatie.
  Misschien ook een idee om meerdere ondernemers op te leiden tot buitengewoon agent van politie. Er is dat wel 1 probleem….ze worden dan ambtenaren en moeten dus ook een salaris krijgen van de staat..ons ambtenaren apparaat is al te groot….een dilemea dus


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES