woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPlantenkast opengesteld te Kampong Baroe

Plantenkast opengesteld te Kampong Baroe

-

Does Travel - naar Suriname

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW), heeft op donderdag 9 maart een plantenkast met ongeveer 2100 bloemplantjes opengesteld te Kampong Baroe in het district Saramacca. OGA is bezig in het kader van haar beleidsuitvoering om op landelijk niveau, de groenvoorziening in stad en districten te weeg te brengen. Dit om verschillende plekken in het land aantrekkelijker te maken, vooral voor de toeristen.

“OGA is in november 2022 van start gegaan met het aanpakken van parken en pleinen, waarbij er ook gewerkt wordt aan stads- en districtsverfraaiing”, zegt de waarnemend directeur OGA Indersing Gangabisoensingh. Het ligt in de bedoeling om een faciliteit te creëren, waardoor we in staat zijn te voorzien in eigen plantenmateriaal.

Naast een kwekerij wil de OGA-directeur ook een faciliteit gaan bekijken voor composering. Het is de bedoeling om ook in de andere districten een plantenkast neer te zetten, zodat de districten uitnodigend en een toeristische trekpleister wordt, vertelt Gangabisoensingh.

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi- Doerga is zeer ingenomen met de officiële ingebruikname van de plantenkast. De dc juicht dit initiatief van de plantenteelt enorm toe en vindt het bijzonder dat er wordt geplant en geëxperimenteerd. Ze juicht ook de uitbreiding van het project naar de overige districten toe.

Verder geeft de burgermoeder aan dat er een goede samenwerking is tussen OGA en het commissariaat Saramacca. In partnerschap worden intussen veel projecten uitgevoerd.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat het een hele zware uitdaging is voor het directoraat OGA. De hoofdopdracht van dit directoraat is om overal in Suriname mooie planten, parken en pleinen neer te zetten en te onderhouden. Het heeft ook als taak om nieuwe bloemen en palmen zichbaar te laten maken.

De bewindsman merkt op dat elk district zijn eigen kenmerk heeft. Hij is tevreden met de wijze hoe OW-ers zijn ingedeeld, hoe ze werken en het district Saramacca schoon en netjes houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het enige van dit allemaal wat mij opvalt is die man met de gele overhemd, hij staat
  erbij alsof hij staande moest poepen!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Het beste zou zijn dat men in de Cultuurtuin op het ministerie van LVV een moderne Tuinkast opzet en met deskundigen van de Universiteit van Wageningen ( Landbouw Cultuur techniek/ de beste vd wereld treedt en samen gaat werken. Van hieruit kan men met het NATIN/ richting Landbouw, cultuur techniek, SELOS, met landouwondernemingen gaat samen werken, op het ministerie medewerkers Landbouwvoorlichting geeft en dit dan in de districten; Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwin gaat opzetten.

  Het gaat om het rendement en doelgericht werken. Men moet ophouden met poppenkast en een beetje groot gaan denken. Hierdoor kan de productie en export vd landbouw op gang komen.

  Minister van LVV wordt wakker, doe niet als een slampamper en laat als er een andere minister komt, je kan laten zien wat je het gedaan.

  Zie Youtube:
  – hoe onvoorstelbaar veel voedsel Nederland maakt,
  – How Does The Netherlands Feeds The World
  – Glasshouse Vegetable Production in the Netherland Part 1 ( zie ook andere delen)
  – Vertical Farms could take over the world

  Wat ik zocht heb ik niet gevonden, maar kom op terug


  gemodereerd
 3. Pak de slechte wegen aan mini-ster, er is toch 1.3miljard usd dollars gespaart?. Waarvoor is die dan? Om het zeker te stoppen in een switzerse bank? Want daarvoor heeft pres een ambasadeur nodig. En waarvoor een brug op de corantijn, dat geld kunnen we gebruiken voor de gezondheids zorg/etc……Noot: jullie komen nooit meer als winnende partij bij de komende verkiezing, volk is niet dom, zelfs bouta verdeelde pakketten, al was het alleen maar voor de ndp loyalisten.


  gemodereerd
 4. Als je de wegen en bruggen niet kan onderhouden, dan maar wat kleinere projecten, zoals plantjes etc.


  gemodereerd
 5. Youtube:
  – Seed Valley in de regio Enkhuizen is groen hart voor planten zaadtechnologie,
  – voordracht winnaar (MKB) Enza Zaden als beste ondernemer van Noord – Holland,
  – De bevroren kluis van de wereld

  Voor de Minister van LVV, Ambassadeur van Suriname in Nederland


  gemodereerd
 6. de toeristen komen niet voor die plantjes , pas als jullie alle criminelen verwijderd hebben en iedereen weer vrij op straat kan lopen , zonder overvallen te worden , maar dat zal niet lukken, omdat het OM en het hof criminelen gewoon weer de straat op stuurt , zelfs die plunderaars en vernielers en ook die wie ondernemers mishandelen, en de organisatie van dit geweld lopen gewoon weer vrij rond , moet toch kunnen als een veroordeelde massamoordenaar massamoordenaar ook gewoon vrij rond loopt
  die couppleger bepaalt alles nog hier he santokhi


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES