Gerenoveerde steiger moet ontwikkeling Groningen ten goede komen

17
Gerenoveerde steiger moet ontwikkeling Groningen ten goede komen
Foto's via Communicatie Dienst Suriname (CDS)

De steiger langs de Saramaccarivier te Groningen verkeert in een deplorabele staat en is wegens instortingsgevaar niet bruikbaar. In dit kader is er een project ingediend bij het Kabinet van de President van Suriname door het commissariaat van Saramacca voor de renovatie van de steiger.

“Dit zal ertoe bijdragen om het ressort verder tot ontwikkeling te brengen,” zegt districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga.

Dc Bansi-Durga juicht het toe dat er vanuit het Kabinet van de President middelen zijn vrijgemaakt voor de renovatie van de steiger. “Wij mochten enkele projecten indienen bij het bureau van gemeenschapsprojecten op het kabinet.” In het kader van binnenlandse toerisme zijn er enkele projecten ingediend, waaronder de renovatie van de steiger.

Volgens de burgermoeder zal het opknappen van de steiger, het toeristisch gebeuren van het ressort weer tot bloei brengen. Ze is van mening dat de steiger als een toeristische trekpleister zal dienen waarbij bezoekers van deze plek zich langs het water kunnen vermaken. Verder kunnen ook de vissers ook gebruik maken van deze steiger om hun boten aan te meren. Na ruim 3 jaar de toegang voor het publiek te hebben ontzegd, vindt zij het belangrijk dat de steiger weer opengesteld wordt voor het publiek.

De steiger werd in 2008/2009 gebouwd met materialen die toen uit het bos zijn gehaald door leden werkzaam op het commissariaat. De palen en balken zijn nu aan vervanging toe en is men al gestart met het slopen en vervangen. Het project kost bijna SRD 1 miljoen en wordt eind maart 2023 opgeleverd. Na ruim 3 jaar de toegang voor het publiek te hebben ontzegd, vindt zij het belangrijk dat de steiger weer opengesteld wordt voor het publiek.

Er is verder ook gedacht aan regelmatige onderhoud van de steiger zodat deze in een goede staat blijft.


17 REACTIES

 1. De regering in Suriname, verkeert in een deplorabele staat en is wegens instortingsgevaar niet bereikbaar.

  In dit kader is er een project ingediend bij Brunswijk.
  In 2025, wordt het gerenoveerd.
  Nog even geduld!

  OEPS, VERKEERD GELEZEN.
  gemodereerd

 2. Poppenkast, peutersklas en zo veel ophef hier over maken.

  De hoogste tijd dat technisch hoog geschoolden op staan en met plannen komen, waar Suriname tot in einde van jaren wat aan heeft, nl:
  – diepzee haven voor de kust van Suriname, tussen de 3 de en 5 de rijweg in Paramaribo,
  – bruggen over de Corantijnrivier naar Guyana en Marowijnerivier naar Frans – Guyana,
  – Trein verbinding van Nieuw Nickerie tot tussen de 4 en 5 de Rijweg in Paramaribo,

  Een Treinverbinding voor passagier en vracht/ goederen vervoer van Meerzorg naar Albina,

  Een trein verbinding tussen Lelydorp naar het Brokopondostuwmeer,

  Brokopondo hoofdplaats tot een stad maken, wegeninfrastructuur, overheidskantoren, particuliere ondernemingen, hotels, een mooie aanlegplaats voor korjalen, jachten, boten,

  De Oostwestverbinding tot eem vierbaansweg maken waar mogelijk, Let op! ook de treinverbinding heeft ruimte nodig,

  – Weg infrastructuur van Nieuw Nickerie naar Apoera,

  Ook Apoera tot een stad maken,

  Ook in het oosten de noord- zuid weginfrastructuur tot Stoelmanseiland in orde maken,

  Laten we van uitgaan dat er een Bonanza van aardolie – en gasvoorraad voor dd kust van Suriname is en dat heel veel valuta hiermee aan inkomsten voor Staatsolie en de republiek Suriname bij het ministerie van Justitie en de CBvS binnen komt.

  Hiermee kunnen wij vele plannen en doelen gaan realiseren. Als dd studie van deze plannen nu al worden gemaakt door, cq technisch hoog geleerde en geschoolde dames en heren, dan kunnen die per direct worden uitgevoerd als de valuta binnen komt.

  Dat soort zaken/ thema’s moeten in de media staan, waardoor de jonge Surinamers zien Suriname een mooie toekomst tegemoet gaat en dat hen persoectieven biedt, motiveert, blij maakt. vertrouwen in eigen kunnen geeft en van Suriname gaan houden.

  Grote plannen zijn belangrijk, geen peuter poepe … dingen.
  gemodereerd

 3. correctie: waar in mijn vorige posting justitie staat moet het ministerie van financiën staan.

  zie juiste bericht hierover in de posting hier onder.

  Laten we van uitgaan dat er een Bonanza van aardolie – en gasvoorraad voor dd kust van Suriname is en dat heel veel valuta hiermee aan inkomsten voor Staatsolie en de republiek Suriname bij het ministerie van financiën en de CBvS binnen komt.
  gemodereerd

 4. “Grote plannen” dat komt hier never nooit niet meneer Passant dat is een utopi
  gemodereerd

 5. Voor Surinaamse maatstaven is, dat wanneer je een paar bamboestokken langs het water hebt geplaatst een steiger is geworden!!!
  De burgers denken ook net als de presidenten.
  gemodereerd

 6. @passant, wat een pracht van een ideeën.

  Maar het enige opstakel is, wie gaat het betalen?
  Als er geen forenzen zijn, dan gaat de trein niet rijden voor 50 mensen.
  Zelfs in een ontwikkelt land, gaat het om de reizigers.
  En is openbaar vervoer peperduur.

  Su heeft geen miljoenen bevolking.
  Dus ik zie het somber in . We hebben treinen gehad, maar die hebben het niet gered.
  Maar wie weet, het kost niks om te dromen en plannen te maken.
  gemodereerd

 7. Ik ben een paar maanden terug ter plekke geweest. Ik schaamde me rood en blauw toen ik de staat van de stijger kon aanschouwen.De stijger is nog geen 100 meter verwijderd van het kantoor van e district commissaris en het monument van de Groningse boeren.Het is heel erg wat zichbthans in Suriname aan het voltrekken is.Ook de Marine trap vlakbij het DNA gebouw geeft een indicatie over de labiele toestand en de aanpak van problemen in het land. A no boeng naga a kondre.
  gemodereerd

 8. Daar op Saramacca, in Groningen stond een grote boom en daar onder deze boom werd er door de vroegere inwoners van deze plaats rituelen uitgevoerd.bij het weg halen van deze boom hebben ze daar diverse beenderen en diverse menselijke botten gevonden.
  Sinds deze boom weg is lopen er bakru’s en didibri’s daar rond.
  Ik hoop dat ze met de vernieuwde steiger en rustplaats zullen vinden.
  Dit verhaal is gebaseerd op No-fictie.
  gemodereerd

 9. als dat steiger gerenoveerd is zullen ook daar in Saramacca geen toeristen komen om het te bewonderen , Dc G.D. in heel Suriname zullen geen toeristen komen , want het is een boevenland geworden en als toerist ben je vogelvrij verklaart , en dat weten ze nu overal in de wereld
  veel mensen denken dat er toeristen hier komen , maar dat is familie , ook deze mensen worden overvallen en ook mishandeld door criminelen , afgelopen maanden vaak gebeurt
  gemodereerd

 10. Ik weet waarover ik praat.

  Voor jouw niet te vatten.

  Zie het verschil en Suriname voor mij te klein is.
  gemodereerd

 11. Zo als de voorspellingen uitwijzen is er voor de kust van Suriname, cq blok 58 en een andere blok ik dacht 53 aangetoond dat er een Bonaza aan aardolie- en gasvoorraad aanwezig is.

  Het kan onmogelijk zijn dat er in Venezuela een grote -aardolie en gasvoorraad is, in Guyana het zelfde, ook in Frans guyana is er aardolile en gas, zelf voor de kust van Brazilie. Vele Caribische eilanden hebben in hun zeegebieden, aardolie- en gasvoorraden. T&T, Jamaica.

  Hiermee wordt dus aangetoond dat aardolie-en gasvoorraden niet stoppen waar de landsgrenzen of zee grenzen zijn. Aardolie en aardgas zit in de bodem en deze voorraden passeren deze grenzen.

  Met de opbrengsten, valuta van deze aardolie en gasprijzen kan Staatsolie/regering van Suriname in de toekomst oa deze grote infrastructurele projecten realiseren.

  Deze zaken die ik opnoem zijn nodig om Suriname te ontsluiten, toegankelijk te maken internationaal ter land, ter water, maar zal ook via een luchthaven moeten gebeuren, cq met transportvliegtuigen voor oa groenten, fruit, zeevis, fruit, wild/pingo/bofru vlees, planten, maar ook voor import oa runderen/kalven naar Suriname brengen, ea goederen.

  Het gaat om ontwikkeling en dan moet je een goede infrastructuur hebben (inter)nationaal.

  Als er niet over wordt nagedacht, moet er toch iemand zijn die al vast Surinamers, hierop wijst. Ik ken deze sector.

  Dit zal Suriname (Inter)nationaal op de wereldkaart zetten.

  Guyana is nu al bezig met een Internationale zeehaven aan te leggen. Suriname moet zich niet niet door laten afleiden, maar het zelfde ook doen, voor de kust van Paramaribo Suriname, zoals ik aangeef, waar. Ook de andere infrastructuren.

  Laat Surinaamse technici,studenten, Ir, Ing, MTS, NATIN, Technische Faculteit van Suriname en Nederland dit zien als een opmaat en volgen jullie wat er gebeurt het nieuws over olite en gas voor de Wilde Kust en laat dit jullie motiveren en zien wat jullie straks voor Suriname kunnen betekenen. Dit heeft niets te maken met grote dromen. Als de Bonanza van Olie – en Gas voorraden er is, moeten jullie gereed zijn om plannen die nu al over is nagedacht en zijn uitgewerkt dan worden uitgevoerd, alleen of waar nodig met buitenlandse ondernemingen, oa uit Nederland. Wat die zijn heel goed in bepaalde zaken, oa diepzeehavens, maar ook bestaande problemen als watermanagement, lage landen die onder water lopen. Zie Suriname tijdens de regenseizoenen.

  Suriname mag in een crisis zijn, maar er zijn ook goede perspectieven en daar moet u als technici gereed zijn om te doen, wat jullie moeten doen.

  Regeren is vooruit kijken, maar er komen kansen aan en die gaan Suriname brengen met goed of slecht beleid of wat daar ergens ligt, naar grotere hoogten.
  gemodereerd

 12. rodg , leugenaar jij bent niet hier geweest , jij lult uit je nek , het klopt dat alles hier in slechte staat is , robje g omdat jou lover nooit ,nooit , nooit onderhoud heeft gepleegd , hij met zijn maatjes waren alleen bezig om hun zakken te vullen , zelfs die domme weg van a-naar -nergens , die heeft hij naar zich zelf genoemd , en robje g , hij heeft niets betaald he , en ook niet aan de bewoners daar die hun grond moesten afstaan , en we horen van vrienden dat die weg al afbrokkelt en die brug is ook niet pluis , en het is een weg die alleen door de weinige paarse wordt gebruikt
  gemodereerd

 13. Suriname, Guyana zijn landen met nog geen 3 miljoen inwoners, ( Frans- Guyana / departement van Frankrijk/ Parijs miljoenen inwoners), maar door de olie- en gasvoorraden gaan deze landen straks vele miljoenen/ miljarden aan valuta verdienen.

  Brazilie is een hele grote buurland van deze landen met meer dan 100.000.000 inwoners/ schating). Ik heb het flink naar beneden aangegeven) Denken julle niet dat die niet naar Guyana, Suriname, Frans-Guyana gaan komen? Er is al een goede wegverbinding Noord -Zuid in Frans- Guyana naar de noordgrens met Brazilie. Er is een van de Noordgrens van Brazilie naar de stad Amapa dichtbij de Amazonetivier.

  Er is op dit moment een wegverbinding van noord – zuidoost naar Brazilie en verder ook naar Venezuela. Brazilie heeft een goede weg die aansluit op deze weg. Guyana werkt keihard aan om
  haar noord-zuidweg die op Brazilie nu aansluit naar internationale standaarden te brengen.

  Er komen nu al duizenden Brazilianen naar Guyana en Suriname, waarvan een heel groot gedeelte in Suriname blijft. Denken jullie dat door de olie-en gas Bonanza nu al in Guyana en straks ook in Suriname de Braziluanen niet als bijen op honing naar Guyana en de Wilde Kust gaan komen. Denken jullie niet dat de Fransen uit Frankrijk niet massaal naar Frans- Guyana gaan komen. Denken jullie niet dat ze ook even komen buurten in Suriname.

  Zie hoeveel mensen/ toeristen, Fransen uit Frankrijk naar Frans- Guyana, Suriname, Guyana.
  Brazilianen uit Brazile en dan heb ik het nog niet eens gehad over, Nederlanders. Belgen/ zij spreken ook Nederlamds/ dialect, Amerikanen.

  Moet ik nog meer uitleg geven aan de laag geletterden.

  Dus die treininfrastructuur, wegeninfrastructuur. dieozeehaven/ Cruiseschepen) voor passagiers en goederen uit Brazilie naar Guyana en Suriname. Denk je met die opmaat dat die Fransen ook geen treininfrastrucuur gaan opzetten.
  De Guyanezen dat niet gaan doen?, de Brazilianen dat niet gaan doen?

  Mens denk na en kijk goed wat er in Guyana gebeurt en ook in Suriname staat te gebeuren. De hele wereld ziet dat, maar ja jullie zijn ook maar net mensen.

  De diepzeehaven van Suriname is de kortste en snelste en beste verbindingsweg over zee van de drie Guyana’s naar de EU. Dus economisch gezien ook de beste, de kosten laag zijn, goederen snel verplaatst worden. De kust van Frans – Guyana is niet de beste locatie voor een diepzeehaven. Gelet dat Suriname in het midden van Frans-Guyana en Guyana ligt zie dan waar de besta locatie is voor de diepzeehaven vd Guyana’s.

  Ook schepen uit de Westkust van Afrika kunnen hier zijn voor hun goederen halen en lossen.
  gemodereerd

 14. Al die hosselmannen, hangmannen op hoeken van straten voor winkels, gaan jullie behoorlijk auto’s leren rijen bij een erkende rijschool door de overheid, asn jullie goed gedrag gaan werken, met twee woorden praten. ja meneer, ja mevrouw, goede dag meneer/ heer, mevrouw, behoorlijk kleden, haar goed verzocht is of kale hoofd, geen borstelsnor, nette schoenen, niet stinken of puf niet. Bedankt meneer, bedankt mevrouw, ook in vreemde talen en talen van Suriname, want als jullie taxi-chauffeur worden, zal dat nodig zijn.

  Er staat heel veel soorten werk/ ondernemingen in Suriname ontstaan. Creolen berieden jullie daar op voor, want de Aziatische Surinamers ondernemen al en het zal alleen maar toenemen.

  Ook toeristen zullen komen uit USA, Canada, Caribischgebied. Die Surinamer die met zoveel buitenlanders die naar Suriname gaan komen niet ondernemen is een grote bobo.
  gemodereerd

 15. Macapá is de hoofdstad van de staat Amapá in het noorden van Brazilië. De stad ligt aan de Amazone, nabij de monding daarvan. In 2017 had de gemeente 474.706 inwoners.

  Van Macapá naar het zuiden van Frans-Guyana is er een weg aangelegd. Een gedeelte van deze weg is niet geasfalteerd en is in de regentijd niet of zeer moeilijk begaanbaar. Er is ook een brug die naar Frans-Guyana over een rivier is en deze weg is daarop aangesloten. De weg van het oosten van Frans-Guyana naar het noorden is een zeer goede geasfalteerde weg, die aan internationale standaarden voldoet. Van Frans-Guyana kan met met de auto of motorfiets in de droge tijd vanaf Nieuw Nickerie over de Oostwestverbinding tot Albina oversteek met de veersteiger en vanaf St Laurant, Cayenne in Frans Guyana tot naar Macapá in Brazilië rijden of terug.

  In Guyana kan men vanaf Georgetown naar het zuidwesten tot in Brazilië met een motorfiets en auto in Brazilië komen tot de stad Boa Vista en Manaus rijden en van daar in Brazilië alle kanten op in Brazilië, Rio de Janeiro enz en verder naar het zuiden naar Argentinië en Chili. Deze weg in Brazilië is nog niet van asfalt voorzien, maar daar zijn de Guyanezen mee bezig.
  Deze weg in Guyana naar het zuiden loopt ook naar het oosten en hierdoor is het ook mogelijk naar Venezuela met de auto en motorfiets te rijden en zelf naar steden in Colombia.

  De weg in Brazilië is geasfalteerd, maar kan zijn dat sommige gedeelten niet zijn. In Brazilië geasfalteerd. Met de auto kan men via Brazilië ook over de weg naar Uruguay, Paraquay rijden.

  Nu al kan Suriname via Guyana en Frans-Guyana al met de Motorfiets en auto in Brazilië, Venezuela, Colombia, Panama, Uruguay, Paraquay, Argentinië, Chili komen.

  Dus zie maar hoeveel mensen over de weg uit deze landen naar Suriname kunnen komen en Surinamers ook naar die landen kunnen gaan. Niet alleen toeristen, maar ook goederen zouden uit deze landen naar Suriname gebracht kunnen worden of omgekeerd naar die landen geëxporteerd worden.

  Is de beste oplossing hiervoor dan niet een goederen treinverbinding.
  Vroeg of laat zal het toch gebeuren omdat het vele voordelen voor al deze landen heeft.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.