Zevendedagsadventisten wil helpen met sterken gezinnen

7
Bestuur-Zevendedagsadventisten

De Zevendedagsadventisten is zich als kerkgenootschap bewust van de gevoelens in de samenleving. Zij is er als christelijke organisatie dan ook om te ondersteunen en waar nodig te helpen de situatie in Suriname te keren.

Het dagelijks bestuur van de organisatie is op woensdag 8 maart door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen in het kader van de voorgesprekken in aanloop naar nationale dialoog. Aangegeven werd dat normen en waarden vanwege de huidige situatie aan het vervagen zijn.

Hier lijden vooral gezinnen en jongeren onder. De Zevendedagsadventisten wil samen met de regering manieren bedenken om gezinnen te versterken en jongeren c.q. kinderen te begeleiden.

Tijdens het onderhoud met de president heeft de organisatie enkele van haar projecten uiteengezet die tot doel hebben om jongeren op het rechte pad te houden, normen en waarden bij te brengen, mannen en vrouwen te begeleiden en buurtwerk te ontplooien.

Het kerkgenootschap heeft verschillende departementen waaronder jeugd-, gezins- en sociaal maatschappelijk werk. Momenteel heeft zij een project lopen met als doel armoede te bestrijden. Op verschillende vlakken is de ondersteuning van de regering gevraagd.

De Zevendedagsadventisten erkent dat er armoede in de Surinaamse samenleving is. Een voorstel van de organisatie is het opzetten van een voedselbank en het trainen van mensen om zelfredzaam te zijn. Volgens de organisatie moeten mensen niet alleen geholpen, maar ook begeleid worden om uit de situatie te komen.

President Santokhi is meteen ingegaan op enkele voorstellen vanuit het dagelijks bestuur. Hij bedankte de aanwezige leden voor de suggesties. Het staatshoofd wees erop dat sommige zaken te maken hebben met public private partnership. Hij reageerde onder meer op de verzoeken voor grondaanvraag voor onder meer landbouw.

Het dagelijks bestuur besloot de ontmoeting met het staatshoofd met gebed voor rust en eenheid in de samenleving en goede resultaten uit de voorgesprekken.


7 REACTIES

 1. De Zevendedagadventisten zullen vast veel meer dan zeven dagen over moeten doen om losgeslagen Surinaamse gezinnen normen en waarden bij te brengen.
  gemodereerd

 2. Deze organisaties gaan Suriname niet kunnen redden. De politiek gaat Suriname niet kunnen redden. De Surinamers willen hun eigen land niet redden, ze houden niet van elkaar. De mensen zijn dom-egoïstisch.

  De Surinamers hebben het voor zichzelf verpest door de echte problemen weg te kijken en doen alsof er niks aan de hand is. Het is niet 1 voor 12, het is 5 over 12. De problemen zijn erger en het gaat alleen maar erger worden. Al zou Jezus de christus neerdalen in het land, zelfs hij zou het land niet redden want men zou hem ook vermoorden…
  gemodereerd

 3. De economische en sociale wanorden is veroorzaakt door de vorigerige regering.De zevende dag adventisten willen helpen.De vraag is hoe ze dat handen en voeten willen geven.praktische hulp zoals hier staat geschreven is veel geld voor nodig.Goede scholing en gelijke kansen voor iedere Surinamer is een voorwaarde voor het gezond maken van de economie.Alle consessies van oli goud en boxsiet behoren van de staat te zijn.Helaas zijn deze consessies weg gegeven door korte termijn denkers.De adventisten is een kerkgemeenschap en ik denk dat ze beter bij hun kerk kunnen blijven.Maatschappelijke problemen kunnen ze niet oplossen.
  Leo Snel.
  gemodereerd

 4. De Godin van Welvaart, Bhagvati Mahalakshmi Devi is tevens de beschermster van Dharma.
  Wie in het leven geen tekorten wil ervaren, doet er goed aan de weg van Dharma te bewandelen en daarmee Haar zegen te krijgen.
  Dharma is een grote beschermende kracht. Het is de kavach van de rechtschapenen.
  Daarom zeggen de geschriften ook: Dharmo Rakshati Rakshitah.
  gemodereerd

 5. De Surinamers van deze kerk stroming zijn wel ok. Enkele beroemde zijn Wayne Telg van radio Apintie, Vakbondsman Ronald Hooghart.

  6 dagen per week hard werken en de zevende dag/laatste dag, zaterdag, uitrusten en vasten. Ze mogen ook niet alles eten.
  gemodereerd

 6. donderstraal toch op, welk geloof dan ook moet zich niet bemoeien met de politiek , deze president zal ook wel jullie geloof dan aannemen , nu kan het nog
  next
  gemodereerd

 7. Een oplossing voor de uitdaging van de grote schulden met hoge renten die de regering ddb, aloebaba en de paarse poep (ex-) ndp-leden hebben veroorzaakt, kan met zelf aan groenten planten zorgen dat Surinamers dagelijks hun eigen groenten en fruit kunnen hebben.

  Hierdoor hoeven ze zich wat eten van de dag voor hun kroost en zich zelf betreft niet druk te maken. Geen honger hoeven te lijden en dat scheelt heel veel in deze zeer moeilijke periode om niet met een leeg maag dagelijks te lopen.

  Dus Surinamers gaan jullie planten, klaroen, de goten in Suriname puilen uit van dagoeblad, gomma wirie, kouseband, tomaten, tayerblad, bitawirie, enz. Papayabomen, broodboom, suikerriet, komkommer, wat je te veel hebt ruilen met anderen die manja’s, enz hebben of een deel weg geven aan kindertehuizen, bejaarden te huizen, ouden, invaliden, enz.

  Met een klein beetje lichamelijke inspanning tussen 15.30 uur – 18.00 uur kunnen vele Surinamers aan tuinbouw doen en het zal een heel mooi gevoel geven als alles in bloei is, onderhouden wordt, weer jonge plantjes in de grond planten, wachten op de volgende oogst, enz.

  Niets mis mee en het geeft een goed gevoel.

  Van groenten planten is nog nooit iemand gestorven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.