maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurJournalist wiens auto in brand werd gestoken neemt geen nieuwe auto van...

Journalist wiens auto in brand werd gestoken neemt geen nieuwe auto van Brunswijk aan

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse journalist René Gompers, wiens auto bij de rellen op 17 februari in brand werd gestoken, is niet ingegaan op het aanbod van ABOP-leider Ronnie Brunswijk die hem een nieuwe auto wil geven.

Brunswijk zei tijdens een toespraak op de dinsdag gehouden ABOP-PL massameeting dat Gomperts een nieuwe auto bij hem mocht komen halen. “Ondanks dat journalisten niet van me houden, mag je een nieuwe auto bij me komen halen”, aldus de ABOP voorzitter.

Gompers zei woensdag dat hij Brunswijk bedankt voor de aandacht en de geste, maar dat hij de gift niet kan aannemen, omdat dit in strijd is met de ethische principes.

“Starnieuws heeft een week geleden al voor nieuw vervoer gezorgd. De aanbetaling is al gedaan. De autohandelaar is nog bezig zaken in orde te maken.

Vrienden, collega’s en kennissen zijn ook een inzameling en gofundme gestart . Om het aflossen te versnellen en de gestolen en vernietigde waardevolle spullen -waaronder een laptop- te vervangen. Ik stel deze acties zeer zeer op prijs”, zei Gompers in een statement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. brunswijk , dat komt hard aan he , jij pakte toch die journalisten aan , en terecht dat deze journalist jou gift niet accepteert , brunswijk dit gaat je stemmen kosten , want iedereen weet dat jij met geld zieltjes wilt winnen , maar het gaat niet altijd op , je president schap in 2025 , staat nu op losse schroeven


  gemodereerd
 2. Goed zo; figuren met een Geld Stinkt Niet. mentaliteit moeten niet denken.dat alles gekocht kan worden.met geld.


  gemodereerd
 3. Brunswijk geeft geen dingen zomaar weg zonder tegenprestatie. Ik moet denken aan de woning die Brunswijk had laten bouwen voor die Indiaanse kapitein.

  Ik hoorde Brunswijk tegen die kapitein zeggen dat hij dan wel voor de ABOP moest stemmen.

  Als deze journalist die auto had geaccepteerd dan zou hij nooit meer kritiek kunnen leveren op Brunswijk.


  gemodereerd
 4. Dhr Gompers toont karakter.en dat ontbreekt bij velen in Su vooral bij de politici.


  gemodereerd
 5. Deze journalist heeft principes, weet wat normen en waarden zijn, goed gedrag, crimineel gedrag, bravo is een crimineel, bankovervaller, veroordeeld in Parijs voor drugshandel. Weet dat de daders mensen zijn met kroeshaar die zijn auto in brand hebben gestolen, waar door oa zijn laptop ook is verbrand.

  bravo denkt dat criminele daden van mensen die op hem lijken op/ met deze wijze methode kunnen worden goed gemaakt. Laat duidelijk zien dat mensen uit het bos/ oerwoud kunnen komen naar Paramaribo, maar dat wil nog niet zeggen dat het oerwoud uit deze mensen ( let op! ) met kroeshaar geen criminelen zijn.

  Deze mensen hebben een achterstand in alles als het om het stadsleven gaat, niet alleen in
  omgangsvormen, gedrag, opleiding, werk, zeden en gewoonten, enz,maar ook in huisvesting, enz.Weet u het nog, ocuperen van eigendomspercelen van derden, waar op zij krotten bouwden en de criminaliteit weelderig troef was.

  Zie ook de uitspraak van bronto somo, die met brandi kanti van zijn mofo de halve waarheid vertelde op de verjaardag van bravo, nl dat marrons geen criminelen zijn en hij met enkele voorbeelden van enkele top crimineken vd ndp zo zijn waardeloze bewering de aanwezige aanhangers van bravo wil overtuigen. Wel bronto ( vertel het volk wat je opleiding is en laat dat zwart op
  wit in de media zien). De criminaliteit in Paramaribo, de cellenhuizen, Santo Boma laten overtuigend zien wie daar in overvloed is opgesloten.Zelf bravo is jaren geleden naar SB geweest en het gezien e/o gezegd.

  Ook zei bronto dat javanen aan het moeilijk hebben en aan zandwegen wonen, ja toch? Waarom vertelde hij niet de groot het het aantal van javanen is die domeingronden van minister jong tjien fa die over domeingronden ging, domeingronden hebben gehad? Waarom vertelde hij niet dat daaro president El Vene niet bij de volgende verkiezing meer met zijn vader wilde werken? Zie dat bravo, el somo met ddb, ndp zijn gaan werken. Zie heel goed wat er met Suriname tussen 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 en 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 is gebeurd,

  Zie hoe de financiele, economische, sociale situatie van Suriname was onder de regering van z.e. El Vene NPS en vp Sardjoe vd VHP, lage de koers van de srd, lage prijzen in de winkels, enz. Geen schulden, voldoende geld in kas voor de staatshuishouding, valuta lage koersen hadden t.a.v. de srd. enz

  Surinaamse volk, kiezers van Suriname wees u zich nu al bewust welke partijen jullie niet in een regeringscoalitie willen hebben na de verkiezingen van 25 Mei 2025.

  Let op:
  – netgens in de wereld hebben militairen die aan touwtjes trokken/ trekken hun land en bevolking welvaart en welzijn gebracht. Alleen maar eigen belang, zich zelf, gezin, family and friends, het volk leefde/ leeft in grote armoede, grote ellende en onderdrukking, enz. Ook in Suriname. zie ddb, ndp.

  Wat heeft el somo sinds hij in de politirk voor Suriname gedaan? Waar is deze man mee bezig? Wat heeft de kiezer van Suriname, Surinamers aan deze man, politieke partij,

  zie ook zijn zoon en vraagt u zich af of hij met zijn opleiding de juiste man is om minister te zijn van een zeer belangrijke ministerie als Binnenlsndse Zaken. Waarom vraagt geen enkele journalist aan hem wat zijn opleiding is, zijn diploma( ’ s), waar hij het gehaald heeft?, waar hij gewerkt heeft voor hij minister werd, enz?

  zie het ministerie van Siciale Zaken en vraagt u zich af of dat een ministerie is van Suriname of uit Indonesie/ Java?,

  Let op welke partijen altijd vooraam hebben gelopen om Suriname tot 25 November 1975 rusr gaven, ook er voor gezorgd hebben dat de democratie weer hersteld werd en in de periode 25 Mei 2000- 25 Mei 2005 en 25 Mei 2005 – 25 Mei 2010 de republiek Suriname en de Surinamers financieel, economisch, sociaal, stabiliteit/waarde srd, lage koers, valuta met lage koers, enz in Suriname hebben gegeven.

  Let op wolven in schaapskleding die op podia allerlei leugens of halve waarheden vertellen en ook op de ministeries die deze partijen hebben niet het algemeen belang vd Surinamers behartigen.

  Zie ook EBS, ministerie van justitie, zie de criminelen van 17 Februari 2023. De videobeelden laten dat duidelijk zien uit welke hoe ze kwamen.

  Maar vergeer ddb, gezin, friends, ( ex-) ndp- dna-leden, jenny simons, bouva, boefdraad, misikaba, abdul, abrahama, jules wijdenbosch/ Balast Nedam/ smeergelden wijdenbosch bruggen, dilip sardjoe, Dam Suralco, Alcoa/Suralco weg uit Surinane, leeg roof vd CBVS en andere banken, oom, taante, wissel, wissel, wissel, Beatrix, Regan, rondhout naar China, Chinezen in grote groepen naar Suriname binnen gebracht, devalutie srd, hoge koersen voor valuta, grote armoede en grote ellende, moorden, onderdrukkinng, angst, radioman ndp, onderwijs en wetenschappen kapiot gemaakt, neks no fout, enz, totale vernietiging van Suriname en de Surinamers.

  zie en weet wie op 25 Mei 2020 op de ndp gestrjd hadden.Zie welke regering deze mrnsen tot de teeede grote partij van die verkiezing van Suriname gemaakt hebben. Vraagt u zich af waar deze mensen/ kiezers met Suriname terecht willen.Zie dat het uit deze groep komt did met acties tegen deze regering bezig is. Kijkt u goed naar hun haar. Het is deze groep die tijdens de slavernij voor de kolonist werkte en er na voor een baas willen werken. De slavernij zit nog heel diep hun hen. Wanneer gaan ze leren ondernemen voor zich zelf.

  Zie de Chinese contractanen, boeroes, grote groepen Hindoestanen, waarvan velen de slechte economie ook voelen, maar bereid zijn om op hun stuk land te planten en voor zich zelf en een andere deel te verkopen.

  Zie wie op hoeken van winkels staan, hangmensen, wie de criminelen zijn.

  Weet en zie wie dat gedaan heeft en deze mensen lopen nog vrij rond in Suriname.


  gemodereerd
 6. Ethisch?

  Ethisch is wanneer je geketend voor de rechtbank gaat liggen totdat de december-moordenaar van vermoorde prominente journalisten, de beste ooit, zegt mijn grootvader, wordt opgesloten.
  Ethisch is, wanneer je niet doet aan éénzijdige berichtgeving.
  Ethisch is wanneer je geen artikelen jat v je collega’s en publiceert als zijnde jouwe.
  Ethisch is, wanneer je aangeeft ‘het is in strijd met MIJN’ ethische principes en niet ‘ DE’ ethische principes, dus….

  Tot zover de berichtgeving uit suribabwe 😎.


  gemodereerd
 7. Rene..suriname is trots op ie velen mogen van je leren. Want velen gooien hun ethische normen overboord voor het materiele. De vp heeft geprobeert een aanslag te plegen op uw is intelligentie en had gehoopt dat u in zou gaan op zijn onethisch voorstel. HIJ moet zich diep en dan ook diep schamen. Hij denkt dat iedereen om te kopen is met geld….glad.mis. Maar u kan met opgeheven hoofd lopen. Top!


  gemodereerd
 8. ” …
  Brunswijk zei tijdens een toespraak op de dinsdag gehouden ABOP-PL massameeting dat Gomperts een nieuwe auto bij hem mocht komen halen.
  … ”

  Volk van Suriname,
  zie hier waar VeePee Bigie Bek mee bezig is !
  Dit is pure omkoping en corruptie !
  Stemmen opkopen voor de verkiezingen van 2025.
  En dit juicht Somohardjo / PL dus ook toe !

  ABOP en PL zijn dus niet etisch verantwoord !
  Het is duidelijk dat zij les hebben gehad van paarse profeten.

  Ik hoop dat de media dit onthoudt !

  ” …
  Gompers zei woensdag dat hij Brunswijk bedankt voor de aandacht en de geste, maar dat hij de gift niet kan aannemen, omdat dit in strijd is met de ethische principes.
  … ”

  Respect voor Gompers !
  Dit mogen meer Surinamers doen.

  Wees ook etisch verantwoord.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Gompi :

  Je hebt volkomen gelijk, dang no wan man kan takki
  dat yu na wan begi man !!! ”Ik ben trots op jou man”
  hiermee hoef je ook, geen weder diensten te geven.
  Bun tori brada, succes met je werk verder zou ik zeggen!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 10. @b Passant en @ Esmerald

  Ik lees jullie bijdrage ( mening) altijd op deze site, jullie zijn altijd correct. En bovendien goed verwoord allemaal, zonder iemand op zijn/haar schenen te hoeven trappen.
  @ moen
  De nep nazaten van de slaven, wachten op het geld wat ze
  nooit zullen krijgen. (Stelletje dommie,s) gaan jullie lekker
  werken, ik doe het ook !!!!!

  sari tori

  Jacko

  Jacko


  gemodereerd
 11. deze man denkt dat hij met geld alles kan kopen.
  Bovendien is het geld van de arme burgers die geen eten hebben.


  gemodereerd
 12. Door dit nobele besluit toont journalist René Gompers, dat hij naar alle waarschijnlijkheid geen geboren Surinamer is…….hij bewijst hiermee o.a. te beschikken over MORAAL (het geheel van waarden en normen die principieel zijn voor hem!!!) dat nog nauwelijks te vinden is in de dievenbende c.q. het rovershol dat Suriname heet……..dit laatste trouwens DWARS door alle bevolkingsgroepen heen aldaar!!!………


  gemodereerd
 13. Allen,

  Ik heb niets tegen Brunswijk, maar hij wil president worden van Suriname ?
  Wat weer een crimineel als president ?
  Brunswijk meeting was hetzelfde als de meetings in Afrika, zie youtube.
  Zijn Nederlandse taal is slecht, engels heeft hij nooit aangehoord.
  Sorry meneer Brunswijk, maar Suriname is geen bananen staat.
  Laat dit over aan mensen die er verstand van hebben en geen criminele achtergrond hebben.

  SUCCES


  gemodereerd
 14. Reactie van de journalist is prijzenswaardig, echter niet alleen in dit geval je alszodanig opstellen, maar evenzo in jouw verslagen.
  Was hij tijdens de rellen in het bezit van een camera of een cameraman? Waarom niet de daders gefilmd en hen voor het gerecht gedaagd, of waren andere (sensationele) beelden belangrijker?


  gemodereerd
 15. Hoeveel Passanten zitten op WKT??
  Ben het eens met Esmeralda over zijn kijk op ethisch gedrag, hetzelfde met principe. Trouwens, zijn het niet twee gedragingen die altijd hoog te paard wordt geprezen en altijd zo makkelijk weer te grabbel wordt gegooid. Je bent een ‘mooi’ mens of niet, tôg.

  Btw, de weigering van Gomperts, heeft volgens mij niks van doen als persoon maar eerder vanwege zijn beroep als journalist (journalistencode). Zou hij zijn ingegaan op het aanbod dan waren zijn dagen geteld als eerbare journalist.

  Para, jij bent toch zo’n Pietje, stel dat Gomperts naar het buitenland moet voor een medische behandeling waarvoor hij geld tekort komt, zal hij een financiële bijdrage van de VP weigeren, denk je.

  Men moet zich niet voordoen, ‘roomser dan de Paus’, dat is huichelen met de pet op.


  gemodereerd
 16. ” …
  Ethisch?

  Ethisch is wanneer je geketend voor de rechtbank gaat liggen totdat de december-moordenaar van vermoorde prominente journalisten, de beste ooit, zegt mijn grootvader, wordt opgesloten.
  Ethisch is, wanneer je niet doet aan éénzijdige berichtgeving.
  Ethisch is wanneer je geen artikelen jat v je collega’s en publiceert als zijnde jouwe.
  Ethisch is, wanneer je aangeeft ‘het is in strijd met MIJN’ ethische principes en niet ‘ DE’ ethische principes, dus….

  … ”

  Mee eens !


  gemodereerd
 17. bijlmer man(debby) jij lult , de journalist zegt toch dat hij geen nieuwe auto aanneemt van brunswijk , en hij heeft zijn reden daar voor , dus jij kunt niet lezen , jij kijkt alleen maar naar plaatjes he , jij zal wel niet verder gekomen zijn dan de 2 de klas


  gemodereerd
 18. Doet me deugd om te zien dat er nog mensen in Surbabwe wonen met principes!
  Meneer Gomperts, ik heb respect voor U!
  Pure omkoperij van RB, maar gelukkig laat dit zien dat niet iedereen te koop is.
  Als hij zonodig wat wilt doen, laat hij bejaardenhuizen en kindertehuizen maandelijks steunen. Achterstallig onderhoud aanpakken op scholen is ook goed.

  Etnisch is op je naaste neerkijken omdat hij hindoestaan, javaan, indiaan,boslandcreool, stadscreool of dogla is of deze willen bevoordelen omdat hij dezelfde afkomst heeft als jij.
  Lonny heeft de deksel op de neus gekregen.


  gemodereerd
 19. Heel goed van deze journalist. Mijn complimenten. Waarschijnlijk is hij niet vergeten hoe onbetrouwbaar en onberekenbaar deze VP is. Hij zal gelijk aan zijn collega journalist Pinas gedacht hebben die door de lijfwachten van de VP mishandeld is geworden.


  gemodereerd
 20. Wat denkt die achterlijke, arrogante, analfabetische KAWTERE Bunswijk wel !!!!!!!!

  Aan Bronto Somohrdjo het volgende: Ding ley … WI E LEY MORO DING !!!!
  DING bing corrupt …. WI CORRUPT MORO DING !!!!
  Ding foefoeroe …. WI E FOEFOEROE MORO DING !!!


  gemodereerd
 21. Meneer Bravo
  U denkt dat u iedereen voor uw karretje te kunnen spannen.pure omkoperij is dat.


  gemodereerd
 22. @ Pony
  9 maart 2023 Bij 17:52

  ” …
  stel dat
  … ”

  Paarse Pony, stel dat jij slim was dan zou jij niet zo dom kletsen.

  Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES