donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameKOB schort actie op; vandaag weer lessen op school

KOB schort actie op; vandaag weer lessen op school

-

Does Travel - naar Suriname

De Katholieke Onderwijzersbond in Suriname (KOB) heeft haar staking, die maandag 6 maart was ingegaan, een dag later weer opgeschort. In een verklaring liet de KOB dinsdag 7 maart weten dat de lessen op de scholen vanaf vandaag, woensdag 8 maart, weer normaal voortgang hebben.

Zaterdag 4 maart kwamen de leden bijeen op een spoed Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij besloten werd om vanaf maandag actie te gaan voeren. In reactie daarop maakte het Surinaamse ministerie van Onderwijs een Kort Geding aanhangig, dat op woensdag 8 maart zou voorgaan.

De KOB voerde vervolgens op dinsdag een gesprek met voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblée (DNA), waarin de pijnpunten van de bond naar voren kwamen.

Bee vroeg de KOB om haar actie op te schorten met als toezegging dat de bond vrijdag 10 maart aan tafel kan gaan met het Onderhandelingsorgaan van de Staat.

Op advies van hun jurist schortte de KOB haar actie op, waarna voorzitter Bee ook een beroep op het ministerie deed om het kort geding in te trekken. Daar werd positief op gereageerd, heeft KOB-voorzitter Bernice Barron laten weten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Suriname heeft het al moeilijk en dan nog komen ze met acties die het nog moeilijker maken voor een ieder.Surinamers hebben .


  gemodereerd
 2. Mooi man.Zo hebben de Suri’s kans de vierde klas lager school nog te bereiken.


  gemodereerd
 3. Jij hebt je ook laten beetnemen.
  Geldt ook voor al de groepen die zijn gaan luisteren naar slap gelul van die gasten. Tijd rekken en geen moer krijgen jullie.
  Waar gaat ht geld vandaan komen???


  gemodereerd
 4. Suriname heeft het al moeilijk en dan nog komen ze met acties die het nog moeilijker maken voor een ieder.Surinamers hebben hebben echt geen geduld noch begrip.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES