woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan uit Guyana probeert groot bedrag aan US dollars Suriname binnen te...

Man uit Guyana probeert groot bedrag aan US dollars Suriname binnen te smokkelen

-

Does Travel - naar Suriname

De 68-jarige vreemdeling Rabindranauth is afgelopen donderdag door de douane te South Drain voor overtreding van de Deviezenwet aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Corantijn.

Volgens het Korps Politie Suriname heeft de overtreder vanuit Guyana via de veerverbinding Canawaima gepoogd meer dan het toegestane geldbedrag in US dollars Suriname binnen te komen. Hij viel echter door de mand en werd door de douane aangehouden.

Naar zeggen van Rabindranauth zou hij met dat geld een mini graafmachine kopen in Frans-Guyana. Samen met het in beslag genomen geldbedrag werd hij ter voorgeleiding overgedragen aan de politie.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie was hij in verzekering gesteld en overgedragen aan afdeling Fraude voor verder onderzoek. Hij werd in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen.

Na een fikse boete te hebben betaald, is de overtreder in vrijheid gesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Zijn verhaal kan kloppen. De smokkel van US dollars gaat nl vooral uit Suriname naar het buitenland en niet omgekeerd.
  Het zijn vooral de buitenlandse christelijke predikers die dollars Suriname binnen brengen om de kerken en de bekering financieel te ondersteunen.


  gemodereerd
 2. Wat pietluttig van onze dienst der douane, deze man had geen kwade bedoelingen, tôg. Wat zijn wij streng op momenten dat het niet hoeft. Feitelijk heeft hij niet met opzet de wet overtreden, hij was op doorreis naar Frans Guyana. Hij had voor de benodigde vergunningen/papieren moeten zorgen. Stuur hem dan terug naar Guyana, zonder boete.


  gemodereerd
 3. Die arme man steekt de grens Guyana /Su over om weer over te steken naar FransGuyana om een graafmachine te kopen. Hij wist het misschien niet dat er dan deviezen gemeld moest worden omdat hij niet van plan was om in Su te blijven.


  gemodereerd
 4. Buiten proces afhandelen, fikse boete (hoe groot?), hoe werkt dat allemaal? Om hoeveel geld ging het? Mocht hij het geld behouden na betaling van die “fikse” boete?


  gemodereerd
 5. Waar komt dat geld vandaan?? Hij had iemand mee kunnen nemen.
  68 dan ga je landbouwmachine kopen in Frans Guyana?? Vertel je grootmoeder dat


  gemodereerd
 6. In Guyana verkopen ze geen landbouwmachines? Wie houdt wie voor de gek…


  gemodereerd
 7. Wacht tot die brug gebouwd is, stuur hem en die andere guyanezen lekker terug naar Guyana en blaas die brug op.
  Wegwezen uit Suriname


  gemodereerd
 8. Waarom zou iemand die op doorreis is moeten aangeven hoeveel deviezen hij op zak heeft? Als het verhaal van deze Guyanees klopt, dan is er letterlijk sprake van highway robbery Straks gaat de douane transito passagiers op Zanderij ook leegschudden/zakkerollen..


  gemodereerd
 9. Gillmore 8 maart 2023 Bij 02:31
  Wacht tot die brug gebouwd is, stuur hem en die andere guyanezen lekker terug naar Guyana en blaas die brug op.
  Wegwezen uit Suriname

  Wees toch lief voor de buren…..


  gemodereerd
 10. Geboren in guyana waar wilde hij heen met us dollars met slm naar Amerika zeker hij dacht stiekem eruit knijpen of kruipen.


  gemodereerd
 11. die paarse hollanders zijn echte racisten , dat hier in Suriname buitenlanders komen , nou en , ze moeten zich wel aan de regels houden , maar het is toch visum vrij reizen voor die buitenlanders , voor iedereen uit welk land dan ook , en lullen uit holland waarom maken jullie je druk wat hier gaande is in suriname , flikker op het is jullie land niet , en waarom niet omdat jullie bang zijn om als toerist naar hier te komen , doordenker he


  gemodereerd
 12. Dat was het suri v vroeger.

  Ondanks hun olie opbrengsten heeft Guyana nog een lange weg te gaan. Het herstel na de jarenlange rassenstrijd heeft tijd nodig.

  Wat die man deed, deden de suri boeren 50 jr geleden ook. Op de slippertjes cash een traktor in de stad kopen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES