Delegatie Dalian International Group bezoekt president

10
Delegatie Dalian International Group bezoekt president

Een delegatie van de China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group Co., Ltd. (CDIG) heeft een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De delegatie onder leiding van Zhao Xijin is op maandag 6 maart 2023 ontvangen op het Kabinet van de President in Suriname.

Zhao Xijin blikt tevreden terug op dit moment. “Mijn ontmoeting met de president is constructief en vruchtbaar geweest”, laat hij optekenen.

De Dalian-functionaris merkt op dat zowel Dalian als de Surinaamse overheid herstellende zijn van de gevolgen van de covidpandemie. De Chinese onderneming is reeds 24 jaar actief in Suriname en heeft een langdurige relatie opgebouwd met de Surinaamse overheid waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen.

“Wij hebben vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van Suriname en hebben ook veel vertrouwen in de Surinaamse regering”, aldus Zhao Xijin. Hij voegt eraan toe dat Dalian samen met de Surinaamse overheid actief zal werken aan het bevorderen van relevante projecten. Zelf zal de onderneming ook bijdragen aan de duurzame en stabiele ontwikkeling van Suriname.

De functionaris zegt verder dat Dalian in de toekomst de tweede fase van het Suriname National Infrastructure Projects (Phase II Dalian V) en het Suriname Integrated Coastal and Riverbed Protection Project (Dalian Coastal Protection) ter hand zal nemen.

De onderneming zal ook investeren op andere gebieden, waaronder nieuwe energieprojecten, aanleg van industrieparken, energie- en landbouwontwikkelingsprogramma’s. Dit alles met de bedoeling meer investeringen voor en meer werkgelegenheid in Suriname tot stand te brengen.


10 REACTIES

 1. Ai Chan, laat je niet in slaap sussen door de Chinese draak! die zal Suriname verslinden als je niet op past. China denkt alleen aan zichzelf en Suriname is maar een gebruiksartikel!!!!

  Be careful!!!

  Gado de wi fesi mang!
  gemodereerd

 2. Kijk, dit willen die vuile fascisten van de fascistische beweging met voorop MacDonald niet zien toch? Die willen liever de Colombiaanse, de Mexicaanse, Turkse, Marokkaanse en Nederlandse drugsbaronnen zien. Daarom ook raakt die bevolkingsgroep zo in de klem van de criminaliteit. Hulde aan ZE Santokhi die zich weer eens laat zien als echte Staatsman op te treden.
  gemodereerd

 3. De China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group Co., Ltd. (CDIG)

  Jammer genoeg wordt het Surinaamse Volk nooit goed geïnformeerd waarmee deze ondernemingen zich mee bezig houden en wat ze in Suriname gaan doen?

  Samen werking, een onderneming opzetten en Surinaamse werknemers in dienst nemen ( want vaak komen ze met hun eigen werknemers. Tot een zekere hoogte begrip, omdat die de skills hebben, wat gedaan moet worden en weten wat er gedaan moet worden.), maar als ze komen voor straten asfalteren, goud mijnen en weg dragen, bomen omhakken en rondhout wegdragen, zeevisserij en vis wegdragen, goud komen mijnen en wegdragen, enz. laat ze weg blijven.

  Zie de schade aan de natuur, fauna, flora, water, erosie, vervuiling vd grond, water, lucht, verstoren vd biologische evenwicht, kraters achter laten met gif, leeg vissen van de oceaan, die aan Suriname behoort, enz.

  Suriname/rs worden er niet beter van, hoog uit de personen die de overeenkomsten met deze heren tekenen.

  Suriname moet zelf de Surinamers gaan opleiden om waar de kansen liggen in de natuurlijke rijkdommen van ons land zelf ter hand te nemen of jointventures op te zetten.

  Wat Alcoa/ Suralco heeft gedaan en wat ddb en dilip Sardjoe, hebben uitgehaald mag nooit meer met Suriname gebeuren. Zie de dam, vervuiling vd grond/bodem//water, lucht, van de plantages en gebieden waar Bauxiet ea delfstoffen werden gemijnd. Ook het goud van New Mon, Chinese Zijin Mining Group uit China.

  Noorwegen heeft ook grondstoffen en halen dit zelf uit de grond met hun hiervoor opgeleide mensen uit Noorwegen en ondernemingen. Als Suriname nu begint met de opleiding van haar eigen leerlingen, kunnen deze over 30 jaar deze grondstoffen zelf gaan ontginnen, hun eigen ondernemingen opzetten en Joinventures aangaan met buitenlandse ondernemingen

  Er is veel kapot gemaakt in Suriname vanaf 25 Februari 1980. De staatsgreep was een ordinaire uit de hand gelopen vakbondsstrijd van het leger. Nergens in de wereld zijn militairen in staat geweest een land te leiden naar grote hoogten.

  Zie hoe Suriname er de dag vandaag bij staat. De coupplegers, friends, family, (ex-) ndp- DNA-leden hebben heel veel valuta, heel veel goederen, heel veel grond, boefdraad is weggevlucht.

  Het volk is straatarm en zijn bang om de valuta bij de ddb, jenny simons, bauva, abrahams, boefdraad, chotelal, combemarkt, parmesar, yokohama, ndp-ers te halen.
  gemodereerd

 4. dit alles dankzij press
  vorige regering had alleen vrienden
  in cuba en colombia
  gemodereerd

 5. over drie jaar is suriname een provincie van china , en wij surinamers worden dan onderdrukt , let maar op , weg met de chinezen , ze zijn bezig om de hele wereld in hun macht te krijgen , en dat zal ze lukken dat ongedierte
  gemodereerd

 6. Mogen de Chinezen dan niet op bezoek bij de pres!!!!!!
  Dit is toch een vrij normaal ritueel. De Chinezen willen handel, zoeken die overal, ook in Sranan. Niks mis mee. Wij moeten ons huiswerk maken als wij zaken willen doen met het “buitenland”, wij moeten ons goed voorbereiden als wij gaan onderhandelen en proberen het beste resultaat uit te onderhandelen. Als dat niet lukt kun jij onmogelijk de schuld geven aan, in dit geval, de Chinezen.
  Als je toch schuldigen voor het miezerig resultaat wil aanwijzen, dan moet je bij je eigen “corrupte mensen” zijn.

  WAT, jij ziet de Chinezen als ongedierte, hoe zie jij je zelf dan, ook als ongedierte, als een kakkerlak misschien. Als je zo blijf denken over de medemens, ben jij het niet waard ‘mens’ te zijn.🙈🙈
  gemodereerd

 7. PJul, ik snap dat jij de pres een beetje wil opbeuren, vooral in deze “bange” tijd, door dit bezoek te zien als “het werk” van onze pres.
  Maar, het klopt niet zie citaat uit tekst.
  ‘De Chinese onderneming is reeds 24 jaar actief in Suriname en heeft een langdurige relatie opgebouwd met de Surinaamse overheid waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen’. Punt.
  gemodereerd

 8. Suriname is allang in de zak van Chinese georganiseerde criminele organisaties. Zelfs justitie en politie durven en kunnen ze niet aan te pakken. Dus ga maar weer slapen als je denkt dat Surinamers het voor het zeggen hebben in hun eigen land…

  Veel Surinamers zijn gewoon te dom en makkelijk om te kopen. Ze houden niet van elkaar laat staan van het land. Daarom dat buitenlanders het overnemen. Het is een onvermijdelijke ontwikkeling.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.