‘De ABOP staat achter de grondwaarden van het Holi feest’

11
Holi Phagwa feest in Suriname

[INGEZONDEN] – Meer dan ooit is de gedachte van het Holi-feest vandaag in onze Surinaamse realiteit kenmerkend. Eenheid en gelijkwaardigheid zijn enkele van de boodschappen die meegenomen worden bij dit nationaal feest. Dat maakt ons als jonge natie sterk. De Algemene Bevreidings en Ontwikkelings Partij (ABOP) staat achter deze grondwaarden van dit feest.

Met het bepoederen van elkaar komt de gedachte van eenheid en gelijkwaardigheid tot uitdrukking, omdat men daardoor niet kan onderscheiden wie rijk of arm is of dat de één een andere maatschappelijke positie bekleedt dan de ander. 

Als land moeten wij begrijpen dat wij geen enkele Surinamer kunnen missen om ons land tot grotere hoogte te brengen. De ABOP staat daar als partij faliekant achter. Dit brengt met zich mee dat de partij er altijd voor zal waken  dat er geen verdelingen plaatsvinden in ons land. De waarde van eenheid van dit heilige feest komt dus goed van pas. De ABOP is er zich van bewust dat ontwikkeling door onszelf als Surinamers ter hand moet worden genomen. Er bestaat dus geen ruimte om elkaar op een andere manier te bejegenen dan alleen Surinamer. 

Het Holi-feest is ook het nieuwjaar voor onze hindoestaanse broeders en zusters. Een nieuwjaar betekent ook een nieuw begin. Laten wij als Surinamers al onze negatieve kwaliteiten achter ons laten en het nieuw jaar vol goede moed en hoop ingaan. Wij als ABOP weten dat het goed zal komen. Daar bestaat geen twijfel over. 

Als ABOP wensen wij de gehele Surinaamse natie een Subh Holi toe. 


11 REACTIES

 1. De ABOP zijn mooipraters en windvanen, maar doen niets buiten corrupt cadeautjes uitdelen. Aan die Marons heb je niets. Ik hoop dat in 2025 een nieuw kiesstelsel een eind maakt aan hun machtspositie. Ik ben echter bang, dat de domme massa de Nationale Dieven Partij weer in het zadel helpt en de ellende weer van voren aan begint. Wie ruimt dan in 2030 de rommel weer op?
  gemodereerd

 2. Laten we elkaar niet voor de gek houden. Waar is die eenheid, de verbroedering???
  Nu is meer dan duidelijk, de creolen staan tegenover de hindustanen. Triest maar het is zo
  gemodereerd

 3. Jaja, de titel van dit artikel zou moeten zijn “De ABOP staat achter de grondroof in Suriname”.
  gemodereerd

 4. Mooi stuk….
  Laten we er nu wat van maken met z’n allen….
  Opo Kondreman !!
  gemodereerd

 5. Whaaahahaaaaaa deze bosaap gebruikt ht holifeest om politieke munt uit t slaan denkende dat hij d hardwerkende eerlijke n slimme hindoestanen kan paaien.
  Kijk wie praat over vrede n eenheid.
  Die ongeletterde bosaap en die genieperige pae.
  gemodereerd

 6. bravo en abop, de marrons zijn omgeschikt voor de uitdagingen waar de republiek Suriname en de Surinsmers voor staan en opgelost moeten worden.

  De marrons komen uit het oerwoud en er is niet marron granman, hun zogenaamde intellectuelen, bravo, enz die van hun dorp meer kunnen maken dan het was tijdens de koloniale tijd. Al die dorpen in Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini zien er nog zo achterlijk uit.

  Ik heb niet 1 marron gezien die met een plan, tekening op papier heeft gezet om vd dorp te maken met infrastructuur, straten, winkels. ondernemingen, huizen, overheidskantoren, hotels, wegen, enz.

  Niemand die dat kan en dan willen ze in Paramaribo de uitdagingen komen op lossen. Zo uit het bos enndenken ik ga Paramaribo en de uitdagingen van Suriname oplossen.

  Gaan jullie toch weg en ga de uitdaging aan om in Brokopondo, Moengo, Albina, Sipaliwini, Tapanajony een klein stad van een vd dorpen te maken.

  Gaan jullie marrons geld/ kapitaal bij elkaar zetten en internationaal dat doen. Ik daag jullie uit het te gaan doen en laat daar zien wat jullie voor je dorp kunnen doen.

  De uitdagingen waar Paramaribo voor staat is veels te ingewikkeld voor jullie, jullie hebben de skills en ervaringen niet voor en politiek zijn jullie niets anders dan een kuiken.

  Deze
  gemodereerd

 7. “Als land moeten wij begrijpen dat wij geen enkele Surinamer kunnen missen om ons land tot grotere hoogte te brengen. De ABOP staat daar als partij faliekant achter. Dit brengt met zich mee dat de partij er altijd voor zal waken dat er geen verdelingen plaatsvinden in ons land. De waarde van eenheid van dit heilige feest komt dus goed van pas. De ABOP is er zich van bewust dat ontwikkeling door onszelf als Surinamers ter hand moet worden genomen. Er bestaat dus geen ruimte om elkaar op een andere manier te bejegenen dan alleen Surinamer.”
  ===================================

  Er bestaat geen enkel ander feest in Surname die een samenhangend geheel kan vormen onder de bevolking van Suriname dan het Holifeest.
  De ABOP is helaas niet in staat ontwikkeling te brengen in het land, zoals de NDP dat ook niet heeft kunnen doen.
  Er zal altijd weer een partij moeten komen die de chaos en ellende van de ander moet opruimen. Wanneer gaat het volk dat eens een keer begrijpen.
  Laten wij hopen dat er ergens nog een God bestaat en deze het land Suriname zal behoeden voor de ambities van sommige abanies.
  gemodereerd

 8. Bijna 50 jaar zelfstandigheid en de puinhoop is groter dan ooit!
  Wij moeten dit, wij moeten dat! Wij gaan dit, we gaan dat! So so torie! Maar ja, een bekrompen verstand…… 🤷🏾‍♂️
  Resultaat? 0,00%!
  4.000.000.000 staatsschuld!
  Hier zit men dus nog jaaaaaren aan vast!
  De veroorzakers (vorige regering), hoor je niet.
  Ja, ik woon niet in Su, ik heb hier een heeeeerlijk leven, ik ga nooit meer terug. In Su had ik als hobby altijd een groentetuin en een paar kippen.
  Heel veel mensen in Su hebben een erf. Ze pinaren, ze zeggen, kip, eieren, groente, alles is duur. Steek je handen uit je mouwen! Ga je eigen njang verbouwen. Nee je wacht tot je weer een zak rijst en spijsolie krijgt!
  A Failed State!
  gemodereerd

 9. Doe ook wat Nickerie heeft gedaan. Zet een palm plantage, cassave fabriek of veeteelt op in marowijne dan weet ik dat jullie serieus bezig zijn en werkgelegenheid creërt. Ik bedoel niet 2 bomen of twee koeien.

  Bovendien kan een land nooit ontwikkelen als de helft rooft en de ander helft keihard werkt. Geeft niet altijd de schuld aan anderen waarom je het zo slecht heb maar kijk ook een keer in de spiegel. Zelfreflectie. Wordt niet op jaloers op de rijkdom van anderen maar motiveer jezelf om ook hard te gaan werken. Neem het goede voorbeeld van ze.
  gemodereerd

 10. Allereerst, bij elke nationale feestdag komen de politieke partijen uit met een statement, een oproep tot………
  Wie gelooft al deze flauwekul nog, als het tot niets leidt.

  Hier op WKT helemaal niemand.
  Onze (F)Passant is weer aan het discrimineren, aan het stigmatiseren, etiketten plakken op een deel van onze bevolking. Hij kent het achterland en de Marrons niet eens van dichtbij. Zijn er problemen in hun gemeenschappen, neen. Veroorzaken, zorgen sommige marrons voor problemen in de stad, ja. Waarom?? Laat de overheid dit uitzoeken en oplossen.

  Passant, deze bewoners zijn geen buitenlander zoals jij en al de oranje helden hier op WKT. De Marrons zijn Sranansma net als de andere bewoners van dit switi Sranan. Zij hebben ons achterland bevolkt en komen nu naar de stad, omdat de stad hun de nodige ontwikkeling heeft onthouden, vooral door de Sranansma zo als jij.

  Waar komt toch de “haat” tegen de Marrons vandaan.
  De jongeren uit de Marron gemeenschap (deze mensen zijn ook Creolen) groeien op met pijn in hun hart als zij denken aan hun ouders: die werden hun hele leven geridiculiseerd. De jarenlange stereotypering van de marrons werkt niet bevordelijk. Het houdt niet op , kijk maar naar de reacties. Men richt zich vanuit de andere groepen enkel en alleen op het negatieve betreffende de marrons nooit op het positieve. Dit kan leiden tot een verwrongen beeld en zelfbeeld onder de marrons, vooral bij de jongeren, kansarm als ze zijn, neergezet worden als ongecultiveerde mensen, niks weten van andermans leven en gewoonten en daarop worden afgerekend. Wanneer gaan wij deze medelandgenoten behandelen als onze broeders en zusters. Wij stadsmensen, die onderwijs hebben genoten moeten toch weten, eeuwen lang geridiculiseerd door de blanken, dat wij met stereotypering bezig zijn. Besef dat jij met het steeds herhalen van deze stereotyperingen de marrons wegzet nu en in de toekomst, ook door onze toekomstige generaties, is het dan vreemd dat grote groepen jeugdige marrons zich van de maatschappij afwenden en hun eigen ding gaan doen, of in de criminaliteit terechtkomen.
  En kom nu niet zeggen dat zij het zelf te bont maken want dan span je het paard achter de wagen.

  Passant, de anderen bakken het ook niet bruin. Zie de grote ellende waarin wij moeten leven en overleven. Stel als de PVV, FvD in Nederland aan het bewind komt, en jullie Surineds tot tweederangsburgers zonder participatie maakt, zeg jij dan halleluja prijs de Heer.

  Btw, ik snap nog steeds niet dat WKT, grondwettelijk gebonden aan het recht van vrije meningsuiting, geen poging zoekt deze zuivere RACIST van WKT weg te houden met hulp van hun eigen huisregels.
  gemodereerd

 11. bijlmer man(debby) dat vind jij mooi he dat de creolen en hindoes mot hebben en die creolen en afgekeurde hindoestanen van jou partij de ndp stoken het vuurtje op he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.