dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurOok 'Go Fund Me' inzamelingsactie voor journalist opgestart

Ook ‘Go Fund Me’ inzamelingsactie voor journalist opgestart

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week werd in Suriname een inzamelingsactie gestart voor de Surinaamse journalist René Gompers, wiens privéauto tijdens de rellen vorige maand in brand werd gestoken (foto). Ook zijn spullen waaronder een laptop werden gestolen. Vanuit Nederland is inmiddels ook een ‘Go Fund Me’ inzamelingsactie opgezet om geld op te halen, zodat hij de auto kan afbetalen en een nieuwe laptop kan kopen

“In totaal willen wij hem helpen door € 8.000,- bij elkaar te brengen (7.000 euro voor de auto en 1.000 euro voor de laptop). Een deel van de inzameling vindt in Suriname plaats via een lokale actie. Via deze Go Fund Me-oproep hopen wij in Nederland en de rest van de wereld minstens de helft van het bedrag in te zamelen”, aldus de initiatiefnemers.

“René moet mentaal bijkomen van de onveiligheid waarin hij op 17 februari verkeerde. Aan de andere kant maakt hij als camjo lange dagen en blijft hij zich inzetten om ons dagelijks op de hoogte te houden van heel wat nieuwswaardigheden. Als mens verdient hij het ondersteund te worden om de shock te verwerken. Alle beetjes helpen!” is te lezen op de pagina.

Uiteraard weet René van deze inzamelingsactie. Vanuit Suriname is de actie opgestart door Idi Lemmers (collega en acteur, bekend van de film ‘Wiren’, te zien op Netflix), Vishmohanie Thomas (collega en voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), Edward Lee (media eigenaar), Horacio Stjeward (collega, fotograaf), Aristo Kelly (ondernemer), Samuel Jabini (vriend), Curtis Hofwijks (activist).

Vanuit Nederland is er ondersteuning van Usha Marhé (journalist, schrijfster), die de Go Fund Me actie beheert, omdat dit niet vanuit Suriname kan. De inzameling gebeurt in contact met elkaar en op transparante wijze. Via updates wordt iedereen op de hoogte gehouden van het verloop van de inzameling.

Help René Gompers helpen via deze ‘Go Fund Me’ inzamelingsactie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Pres, VP, voorzitter DNA, en hele DNA kunnen het betalen.
  Ze vernielen onafhankelijkheidsplein en niemand mkt hun snuit open. Ook de zg journalisten niet


  gemodereerd
 2. Nope!

  Een refurbished E-bike lijkt mij handiger.
  Scheelt benzinekst, autoverzekering, wegenbelasting en zorgkosten.


  gemodereerd
 3. ai famiri, go fund me!
  Maar moeten de misdadigers niet opdraaien voor de kosten?
  En wie draait op voor de schade van de beroofde winkeliers?
  Triest, hopelijk krijgt de journalist een vervoersmiddel.


  gemodereerd
 4. Go fund me vind ik prima maar die vervloekte beesten die dit hebben gedaan zijn toch op camera!!! wil je me zeggen dat ze onbekend zijn??? laten hun opdraaien voor de kosten….laat ze vanuit de cel elke dag gebracht worden om percelen en straten schoon te maken, met kettingen aan hun poten, en laten ze hun volle salaris indienen zodat er een auto, laptop, statief etc. gekocht kan worden voor deze hardwerkende man. Ze mogen dan weer naar hun vel en brood met water vreten.
  Je zal zien dat ze het voor eens en voor altijd afleren..


  gemodereerd
 5. Kijk dat bedoel ik.Als de boeven op de foto zijn en toch wettelijk niet bestraft kunnen worden dan moeten ze ergens achter Zanderij gebracht worden en doodgeschoten.


  gemodereerd
 6. Pres, VP, voorzitter DNA, en hele DNA kunnen het betalen.
  Ze vernielen onafhankelijkheidsplein en niemand mkt hun snuit open. Ook de zg journalisten niet

  Debby,

  Je lult net zo stom als RobG. Zijn jullie misschien familie?
  Het lijkt er wel op


  gemodereerd
 7. @ Jacobus

  100% met je eens, weg met zulke domme beesten. Zelfs de mieren, hebben
  een betere IQ, dan deze beesten op 2 poten!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. bijlmer man(debby) lul jij hebt zeker opdracht gegeven van uit het riool in de bijlmer om die auto van die journalist in brand te steken , en dan de schuld neerleggen bij deze regering , en jij hebt nu ook de journalisten hier in discreet gebracht , maar journalisten hebben lange werkarmen , en die duivel hier zal je niet helpen klojo


  gemodereerd
 9. Maar zolang de daders de schade niet hebben betaald (de regering of andere rovers) kan deze man zijn belangrijke werk niet meer uitvoeren terwijl Su juist nu dappere journalisten nodig heeft!
  Usha Marhe heeft volledig mijn vertrouwen dus ik heb ook mijn bescheiden financiële bijdrage kunnen leveren.


  gemodereerd
 10. Al die personen op de foto moeten worden opgeroepen door de politie om informatie te verstrekken over wat er op dat moment, plaats daar door de dader is gedaan.

  Wat hebben ze gedaan en wie kent de dader?

  Alle informatie is belangrijk en zou alle de personen op de foto vragen over dit gebeuren tot de politie te wenden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES