woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDertien cursisten ronden Cyber Analist Training van Defensie succesvol af

Dertien cursisten ronden Cyber Analist Training van Defensie succesvol af

-

Does Travel - naar Suriname

Dertien cursisten hebben met succes de Cyber Analist Training van het ministerie van Defensie afgerond. Deze training, die in mei vorig jaar werd gestart, is verzorgd door de ITPH Academy uit Nederland in samenwerking met Interpoint Caribbean.

Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie past deze opleiding goed binnen het beleidsplan van het ministerie, maar ook nog binnen de hedendaagse actualiteiten waar veel informatie gedigitaliseerd wordt.

De minister acht het van belang dat Suriname in deze steeds digitaliserende wereld ook voorbereid is op de dreigingen die met deze ontwikkeling gepaard gaan. Dit noodzaakt daarom ook een adequate manier van bescherming en analyse van belangrijke en strategische informatie.

John Mahboeb, directeur van Interpoint, stelde dat hiermee de basis is gelegd voor het opzetten van een eigen cyber-afdeling. Hij hoopt dat de groep goed zal worden ingezet. Mahboeb vroeg een minuut stilte voor één van de cursisten die vorig jaar is komen te overlijden.

De trainees zijn vorig jaar na een accuraat voorselectietraject gekozen. Hierbij is gelet op de motivatie, het doorzettingsvermogen, affiniteit met IT en het niveau van de geselecteerden. De trainingen zijn volledig Microsoft internationaal erkend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Dit aantal x 7 zou het beste uitkomst resultaat zijn op het ministerie van Defensie en de Jongens van Wees Paraat, alles onder controle is, voor mik them kon, we wakti them, (inter)nationaal ter land, ter water en in de lucht, cyber aanvallen, rust orde en veiligheid.


  gemodereerd
 2. hot male , omdat de leiding van de politie en politiebond nog paars zijn , dus kps bestrijd de chaos niet , maar wel de militairen en dat komt omdat ze een goede en strijdlustige minister hebben , die minister van politie doet geen reet


  gemodereerd
 3. deze cursisten die deze training hebben afgerond , zullen zeker hun steentje bijdragen


  gemodereerd
 4. Ik zal deze mensen of een deel van hen niet kwalijk nemen als ze het land verlaten om als cyber security specialist in het buitenland te gaan werken. In het buitenland kunnen zij veel meer verdienen dat de waardeloze SRD’s van Santokhi. Met de SRD’s van Santokhi kom je geen meter vooruit in het land.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES