zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCBvS schuwt geen transparantie en is voor behoud onafhankelijkheid

CBvS schuwt geen transparantie en is voor behoud onafhankelijkheid

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale Bank van Suriname (de Bank) heeft in een communiqué laten weten dat ze onlangs kennis heeft genomen van de bezorgdheid die bestaat bij het DNA lid, de heer A. Gajadien, over met name de resultaten van de Openmarkt Operaties (OMO’s) van de Bank.

Bij een onlangs gehouden presentatie heeft deze volksvertegenwoordiger mededelingen gedaan in het parlement, die zich niet goed verhouden met feiten en resultaten zoals die bij de Bank bekend zijn. Het is bekend dat de OMO’s financieel- technische inzicht vereisen om die te kunnen begrijpen, toch zal de Bank binnenkort hierover meer bekendheid geven aan belanghebbenden en de samenleving als geheel.

De Bank meldt in het communiqué:

De Centrale Bank van Suriname (de Bank) is een onafhankelijke monetaire autoriteit die medeverantwoordelijkheid draagt voor het bevorderen van de prijsstabiliteit in Suriname. Zij voert daarvoor monetair beleid in samenwerking met het Ministerie van Financiën en financiële instituten in ons land. De Bank is zich ervan bewust dat een gedegen uitleg hierover veel meer vergt dan dit communiqué en zal dit via andere mediakanalen presenteren.

Het is de Bank noodzakelijk gebleken om nu aan de samenleving kenbaar te maken dat zij te allen tijde bereid is een toelichting te geven op haar beleid en in uitvoering zijnde projecten. De Bank heeft namelijk kennisgenomen van de bezorgdheid die bestaat bij het DNA lid, de heer A. Gajadien, over met name de resultaten van de Openmarkt Operaties (OMO’s) van de Bank. Bij een onlangs gehouden presentatie heeft de heer Gajadien mededelingen gedaan in het parlement die zich niet goed verhouden met feiten en resultaten zoals die bij de Bank bekend zijn. Het is bekend dat de OMO’s financieel- technisch inzicht vereisen om die te kunnen begrijpen. De Bank zal binnenkort hierover meer bekendheid geven aan belanghebbenden en de samenleving als geheel.

De Bank is zich terdege bewust van haar grote verantwoordelijkheid om mee te werken aan economische- en financiële stabiliteit om de economische groei en werkgelegenheid te bevorderen. Dat kan zij het best blijven doen als instituut van de staat, in haar onafhankelijke positie. Hierbij wordt niet uit het oog verloren hoe haar rol zich verhoudt

tot de overige staatsinstituten en zal deze relaties altijd eerbiedigen. Echter moet door diezelfde staatsinstituten voor gewaakt worden dat de onafhankelijkheid van de Centrale Bank gewaarborgd blijft. Juist bij het laten varen van haar onafhankelijke positie is in het verleden gebleken tot welke zeer nadelige gevolgen dit leidt voor de Bank dus ook voor de natie als geheel.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. De cbvs is plots, sinds 2020 transparant en onafhankelijk, of sinds gisteren?

  *Hoe komt het dat de bank nooit melding heeft gemaakt vd criminele handelingen v boefdraad en trigt? Je bent onafhankelijk toch.
  *Hoe komt het dat de bank nooit eerder melding heeft gemaakt v verdachte transacties, as in, witwassen.
  *Hoe komt het dat de bank nooit heeft vermeld dat staatspanden zijn verkocht om ambtenaren-salarissen te betalen.
  *Hoe komt het dat er 19 miljoen € is onderschept op Schiphol, waarom niet een normale banktransactie?
  *Hoe vaak hebben muilezels geld vervoerd naar HongKong.
  *Hoe komt het dat de bank nooit melding heeft gemaakt vd reçu-roofpartijen vh min v financiën. Hoe vaak geschied in de afgelopen jaren.

  Gajadien doorvragen, niets klopt, dezelfde kliek zit er nog steeds.

  Zelfde gedoe met breiclub ves.
  De financiële armoe in suri is jullie 50-jarige legacy. Jullie hebben de vorige regeringen, van economische adviezen voorzien.
  Het resultaat is booming Suriname, Eldorado himself has risen!
  Logisch dat de president geen gebruik maakt van jullie advies, jullie kunnen het niet. Punt!

  Ik heb absoluut geen technisch-financieel inzicht nodig om te kunnen inschatten dat die omo’s niet kloppen. Stop ermee, nu!

  Dit deel v jullie landgenoten is gewetenloos en verziekt doelbewust het land.
  Waarom zwijgen de experts die dit doorhebben! Laf!


  gemodereerd
 2. Waarim zijn de gelden van Staatsolie en de multi nationals niet onder beheer van de Centrale bank????
  Waarom bepalen de cambio’s de koers in Su??
  Houdt pres de VES daarom voor de gek???


  gemodereerd
 3. Koers Cbvs en cambio’s bepaalt de politiek en niks anders, wie dat niet door heeft moet goed nadenken hoe t daardoor komt. Eén van de grote enpolitieke sponsor sardjoe is al weg, rest nog de cambio houders en de markten Jotelal / Combé /etc en de autohandelaren / importeurs, want deze mensen hebben dollars nodig en kopen het zwart duurder op. Trouwens het zijn niet de chinezen/supermarkten schuld dat prijzen stijgen, het komt doordat de goederen doir de importeurs 100% winst erop wordt gemaakt en het afleveren.


  gemodereerd
 4. bijlmer man(debby), jij lult weer een eind weg , jij volgt het nieuws niet he , maar dat dachten we al , je kunt niet lezen en luisteren , en de ves houdt zich zelf voor de gek , en het zijn niet alleen de cambio’s maar ook de banken die de koers bepalen , er zijn te weinig US$ en EURO’s voor de handelaren , maar dat begrijpt jij niet


  gemodereerd
 5. @ Esmerald , zou zo kunnen dat het kliekje daar nog zit , bouterse heeft roemer daar gezet ten koste van van trik , en die roemer draait er altijd omheen als men hem wat vraagt, en wij en velen denken ook dat deze regering deze zaken niet durft aan te pakken


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES