vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederland traint deze maand opnieuw in jungle Suriname

Nederland traint deze maand opnieuw in jungle Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Ongeveer 280 militairen van de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine zullen deze maand afreizen naar Suriname voor de Jungle Warfare (Instructor) Course. Van de 280 militairen nemen 120 mariniers en militairen van Luchtmobiele Brigade, samen met Surinaamse militairen deel aan de Jungle Warfare (Instructor) Course.

Op 28 maart vindt de gezamenlijke ceremoniële opening van de training plaats op de Ayoko Kazerne in Suriname.

Tussen 6 en 12 maart zal er Nederlandse militaire activiteit in de haven en het centrum van Paramaribo zichtbaar zijn vanwege de logistieke beweging tussen schip en oefengebieden ten zuiden van Paramaribo. Deze training vindt voor het tweede jaar op rij plaats in Suriname en wordt ditmaal georganiseerd door het Nederlandse Korps Mariniers. Naast Nederlandse militairen volgen ook een aantal Amerikaanse mariniers de training.

De jungletraining stelt het Korps Mariniers en Luchtmobiele Brigade in staat samen een compagniestaakgroep gereed te stellen voor inzet in junglegebieden. Tijdens de jungletraining leren de militairen om te overleven en te vechten in de jungle.

De Commandant der Strijdkrachten wijst het Korps Mariniers en Luchtmobiele Brigade aan om een compagniestaakgroep jungle-gereed te stellen. De Jungle Warfare Course voorziet in het trainen en certificeren van eenheden om zich gereed te stellen voor militair optreden in junglegebieden. De Jungle Warfare Instructor Course dient om instructiecapaciteit binnen Defensie te doen groeien, zodat kennis over optreden in deze omgeving behouden blijft en verder ontwikkelt.

Militair optreden in de jungle vergt expertise; de omstandigheden zijn zwaar vanwege hitte, hoge luchtvochtigheid en gevaarlijke flora en fauna. Daarnaast maakt het terrein met korte zicht afstand door begroeiing en hoogteverschillen het erg moeilijk om militaire acties uit te voeren en het overzicht te bewaren. Tijdens de jungletraining leren de militairen om onder die omstandigheden te overleven, het gevecht aan te gaan en te winnen.

De jungletraining in Suriname is het resultaat van onderlinge afspraken tussen Suriname en Nederland over samenwerking op defensiegebied. Deze kwamen tot stand door ondertekening van de Intentieverklaring in 2021 door beide ministers van Defensie. Zo biedt Nederland onder meer ondersteuning aan bij de opleiding en training van het militaire kader en bij de ontwikkeling van het Surinaamse Nationale Leger en de Kustwacht. Ter bevestiging van de vruchtbare samenwerking en om de aankomende jungletraining te bespreken, bezocht 24 februari de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Naast Nederlandse militairen volgen ook een aantal Amerikaanse mariniers de training.
  Wow zullen de Amerikanen Suriname in de gaten houden als een land die de gate is voor export van “meel”
  Ben benieuwd


  gemodereerd
 2. Ik durf niet te dromen maar is dit niet de aanzet om Bouterse op te pakken en naar Nederland over te brengen ? Hoe is het mogelijk dat veroordeelde Mexicaanse drugsbaronnen worden opgepakt en aan de USA uitgeleverd terwijl de voormalige president steeds de dans weet te ontsprongen ? Ik zou zeggen tegen deze mariniers …op naar Leonsberg.


  gemodereerd
 3. Op zoek naar goudzoekers?
  Het is niet alleen voor Surinaamse Goudzoekers, maar vooral ook uit andere landen
  Neem gelijk jagers mee.
  Het is belangrijk voor Surinaams Klimaat en Kwik,en Wilde Dieren.


  gemodereerd
 4. Bordoo je kan oppassen. De lafaards zoeken hulp. Stuur ze nr Tigri. Eeuwig sloven jullie je uit voor nederland, wat doen ze voor ons?? Laten ze ons geld teruggeven. Vervloekte beesten


  gemodereerd
 5. ”Jammer dat ik weer, niet de bij bent” heb ik altijd op prijs gesteld!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Giftige spinnen en dodelijke kikkers daar diep in de jungle van suriname een beet dan wordt je gek of nog erger. Waar is jungle commando guerrilla strijder lonny ronnie brunswijk hij kent de surinaamse jungle heel goed hij sliep vroeger in bomen als oude guerilla leider weet hij heel goed. Slaapt hij niet meer in een bomen in de jungle.


  gemodereerd
 7. Dan gaan ze nu beter eten want ze hebben wel Geld voor Trainingen maar geen geld voor Voeding en materiaal voor het legerkorps. Worden hun loon ook aangepast, minister van Defensie in Suriname 🇸🇷.


  gemodereerd
 8. Bouta gaat broekiepoepie in alle 7 kleuren doen!
  Er circuleren al enige tijd drone’s boven zijn favoriete hangmat.


  gemodereerd
 9. Dit alles omdat de grote baas tegenwoordig, zijn hoop heeft gevestigd op hulp vanuit het noorden. Gim wan brik jere.. ! Ze gaan je niet helpen, je gaat alle problemen zelf moeten oplossen! Dit is de profiteur, een blik gunnen in je eigen keuken…! Domme aktie waarbij niemand hier in Suriname voordeel uit haalt.


  gemodereerd
 10. Kan iemand mij uitleggen waarom Nederlandse militairen in de jungel van Suriname trainen.
  Welk belang heeft Nederland hierbij!!!


  gemodereerd
 11. Pas op dat ze niet delen van Suriname gaan occuperen. Die vervloekte Guyanezen hebben het Tigri gebied al jaren terug geclaimd dus is niet onbedenkelijk. Voor elke vliegtuig die boven het Tigri-gebied vliegt krijgt Guyana geld betaald want internationaal staat het als Guyanees grondgebied.

  Suriname staat erbij en kijkt ernaar. Het leger is werkelijk voor spek en bonen. De politiek en de leiders zijn gewoon een stelletje grappenmakers.


  gemodereerd
 12. ha ha , die paarse hollanders , maken zich zorgen , waarvoor , jullie praten over die witte moet geld geven en het zijn beesten , nou zwarte lullenmeiers pas maar op , die mariniers uit Doorn zullen de bijlmer schoonvegen , ook in 1970 hebben mariniers uit Doorn de dam schoon geveegd , maar dat zal jullie wel niets zeggen , maar jullie zijn gewaarschuwd
  en de mariniers die hier meedoen aan de jungle training zullen jullie afgod bij zijn oren grijpen en meesleuren naar Nederland , echt die witten zijn niet slecht hoor


  gemodereerd
 13. @Faya Mang

  Misschien niet bekend bij jou maar militairen uit het buitenland trainen al jaren in de jungle van Suriname. Ook onder Bouterse werd het toegestaan dat de militairen gingen oefenen. Wat de meerwaarde is? Nou misschien de bewaking van onze olie export zometeen?
  Ja inderdaad bepaalde personen in Suriname moeten zich nu wel zorgen gaan maken want bij een volgende plundering moet ZE Santokhi niet aarzelen om deze militairen in te zetten.


  gemodereerd
 14. De meeste nazaten van de slaven hebben alléén € en $ teken voor hun ogen!
  @ Debby jou laatste adem stoot zal zo zijn Geldddddddddddddddddddddd
  en dan ga weg! Weg van het mooie land dat je ”Baasje” naar de kloten
  heeft geholpen!! @ Hongkongfree Iedere vliegtuig dat boven Su vliegt kunnen
  ze ook traceren, maar dat apparaat ”Flightradar” is naar de klote. Dus vliegtuigen
  dat boven het Surinaamse grondgebied (Luchtruim) vliegen, vliegen gratis! Stelletje
  ”Oelewapers” zijn het daar, ze doen geen ene klote moeite om dit te herstellen.
  Daardoor verliezen ze jaren inkomen door dit euvel, die ze niet herstellen of
  vervangen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 15. Nederland neem aub het land weer terug, het land is na de onafhankelijkheid naar de klote geholpen. Vertrouw op eigen kunnen heeft een bepaalde groep niet in de genen. Als ze honger hebben gaan ze plunderen, ze stelen mobiele telefoons, kleding, gitaar, bromfietsen en dat gaan ze eten om hun honger te stillen, schaamteloos volk. De beelden zijn over de hele wereld gegaan


  gemodereerd
 16. @ Bukuku

  Niet alle Negers/ Blanken wie dan ook zijn bandieten, ik mocht van mijn ouders niet stelen. ”En dat draag ik over aan mijn kinderen” je moet elke dag eten dus, ga maar
  lekker werken zegt mijn wijlen Ouders altijd tegen ons! En dat deden we ook, tot heden! Ik heb altijd gezegd als NL en Su nou voor de grap, mensen zouden ruilen
  20.000 Blanken en 20.000 Surinamers, dan is de provinsie waar de Su gaan wonen,
  binnen 2 jaar naar de klote. En waar de Blanken komen te wonen in SU, wordt een heerlijke plek om te toeven! ”1000% zeker weten”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. Nederland had ballen moeten tonen in 1966/1967 toen de Guyanezen west Suriname( Tigri gebied) innamen. Suriname was toen zwaar Nederlands grondgebied(toch.). Nederland had Defensie en Buitenlandse zaken in portefeuille: Suriname was wel in 1954 “ een land binnen het Koninkrijk”.
  Neen: Nederland keek ernaar en deed geen ene moer.
  En die domme Surinamers die dienst gaan doen in het Nederlands leger anno 2023.
  Laten die klote Hollanders hun eigen oorlogen voeren. Stuur maar die witte jongens en meisjes naar de oorlogsgebieden in Afrika en Azië. Al maar lullen in andermans zaken.
  Stuur de prinsen maar met hun kinderen naar Mali en Afghanistan.
  Misschien kunnen de “ special forces” uit Nederland de drugsbaronnen uit Suriname ook meenemen: Santhoki- Bouterse- Brunswijk- de hele VHP top- de helft van het OM en enkele corrupte rechters en DC’ s.


  gemodereerd
 18. Met de Zuiderzon gekomen Nederlandse militairen gaan na hun oefening met de Noorderzon terug naar Nederland.

  De Oranje Drugs jongens die denken dat Nederland eventueel zal/gaat ingrijpen zijn desperate, bang dat straks wit-wassen hun onmogelijk gemaakt wordt.

  Deze Drugs jongens leven in Fantasialand of komen van planeet Onbenul, niet waar @@WAT uit Den Haag en doe niet voorkomen alsof je in Suriname woon, liegbeest !!!!!!!


  gemodereerd
 19. Mandraak de goochelaar 22 maart 2023 Bij 00:06
  ……..” Misschien kunnen de “ special forces” uit Nederland de drugsbaronnen uit Suriname ook meenemen: Santhoki- Bouterse- Brunswijk- de hele VHP top- de helft van het OM en enkele corrupte rechters en DC’ s.”

  ******************************************************************
  Een trefzeker schot in de roos !!!!!!!!!!
  Opgeruimd staat netjes !!!!!!!


  gemodereerd
 20. Wat is je probleem @mandraak.

  Waarom heeft die couppleger toen niet gelijk tigrie gecoupt. Hij was toch zo heldhaftig om zijn eigen volk te vermoorden, jarenlang geestelijk te mishandelen en het land te vernietigen.

  Het afgelopen decennia kreeg hij een 2e kans om tigrie te veroveren. Geen fuck gedaan.

  Zoek een ander argument, graag één uit 2023, het Aquarius-tijdperk, is net ingegaan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES