vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurROS maakt nieuwe badges voor traditioneel gezag

ROS maakt nieuwe badges voor traditioneel gezag

-

Does Travel - naar Suriname

Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOASB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is van 24 februari tot met 26 februari in het district Brokopondo gestart met het maken van badges voor het traditioneel gezag. Het is de bedoeling dat alle gezagdragers van Suriname over een badge kunnen beschikken.

Volgens ROS is een badge nodig om de werkzaamheden makkelijker te maken, vooral wanneer gezagsdragers ergens aankomen waar zij zich moeten legitimeren. Alleen zij die beschikken over een beschikking kunnen een badge maken.

De gezagdragers zijn zeer verheugd dat de ambtenaren van het ministerie naar hun gebied komen om het badgeproject uit te voeren. Dit project was er al, maar is opnieuw geïntroduceerd door DDOASB.

Velen die niet in aanmerkingen waren gekomen om welke reden dan ook, kunnen nu hun badge maken.
De meeste dorpen in het district Brokopondo hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt. Het district Marowijne staat voor komende week op het programma, het district Sipaliwini wordt later in het jaar aangedaan.

Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI), is belast met het maken van badges voor de inheemse gezagsdragers.

Volgens onderdirecteur Ceraïf Petres van DDOASB, gaat hiermee een lang gekoesterd wens in vervulling. Petres zegt dat met het badgesproject het werk makkelijker wordt en dat de gezagdragers zich kunnen legitimeren, zonder uniform.

De werkzaamheden in het district Brokopondo is op een paar traditionele gezagdragers na, afgerond.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Traditioneel gezag, wanneer houdt dit prehistorische achterlijke gedoe nou op in Suriname? Wat heeft dit het land ooit opgeleverd? Het heeft alleen klauwen vol geld gekost.


    gemodereerd
  2. Is dit echt nieuws??? Houden jullie op. Maak die dingen en verdeel ze. Belachelijk


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES