vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijInzamelingsactie voor journalist wiens auto in brand gestoken werd

Inzamelingsactie voor journalist wiens auto in brand gestoken werd

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de rellen op vrijdag 17 februari in Suriname, is de auto van René Gompers, cameraman/journalist van Starnieuws, eerst vernield en daarna in brand gestoken (foto) op het onafhankelijkheidsplein. Voordat de auto in brand is gestoken is zijn laptop en ander apparatuur gestolen uit de auto.

Wat een normale werkdag moest worden veranderde in een nachtmerrie. Bij eerdere protestdemonstraties parkeerde René de dienstauto dichtbij het parlementsgebouw omdat er beveiliging daar is en omdat hij vanuit het plein de auto in de gaten kon houden. Na de demonstraties stapte hij in zijn auto om naar huis te gaan om te werken aan zijn producties. Soms werd er vanuit de auto ter plekke gewerkt.

Deze keer liep het anders. Hij ging met zijn persoonlijke auto naar plein. Terwijl hij ‘live’ was hebben de actievoerenden geprobeerd zijn camera weg te trekken. Bij de tweede keer is het gelukt en is het apparaat op het terrein van DNA gegooid. René is over de muur gesprongen om de camera te halen. Door de chaos kon hij niet terug naar zijn auto; het regende stenen die richting het parlementsgebouw gegooid werden en er werd traangas op de demonstranten afgevuurd.

Na enige tijd was het redelijk veilig om richting de parkeerplaats te bewegen. Maar met lede ogen moest hij van afstand toezien hoe zijn auto in brand werd gestoken en helemaal afbrandde. Ondanks dat is hij niet gestopt met werken. Hij heeft door gefilmd waardoor wij de heftige gebeurtenissen ook live konden meemaken.

Starnieuws heeft ondertussen stappen ondernomen om hem aan een nieuwe auto te helpen. Vrienden, kennissen en collega’s van René, hebben toch besloten om een inzamelingsactie te starten zodat deze auto sneller afgelost kan worden en hij misschien ook een andere laptop kan kopen. “We maken allemaal weleens iets naars mee en dan is een steuntje in de rug meer dan welkom. Harde werkers verdienen die steun des te meer. Alle beetjes helpen!”

Wil je doneren dan kan je rechtstreeks overmaken op de volgende bankrekeningnummers:
Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO U.A.
SPAARREKENING – SRD / 2001148992
SPAARREKENING – USD / 2001149026
SPAARREKENING – EUR / 2002292825
Ten name van René Gompers Gandaweg 17.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. hebben ze die pyromanen nog niet opgepakt , alles staat op beeld , daar moet je het geld halen , klopt van een kale kip kun je geen veren plukken maar ze wel op een rooster leggen een heet vuurtje tot ze zijn verbrandt , het hof heeft ze zeker al heengezonden , eventjes een uitstel van crematie , maar ze komen aan de beurt


  gemodereerd
 2. Het volk met rationeel verstand heeft de morele verplichting om deze journalist te steunen. Ik doe mee !


  gemodereerd
 3. Er moeten toch bij het DNA- gebouw film camera’s zijn om de dader te zien en deze te achterhalen.

  De veroorzaker van/ voor de schade betalen aan het voertuig, de brandstichter / crimineel kan niet zo van af komen dat anderen voor de schade gaan betalen.

  Er zijn ook persoonlijke spullen, oa een laptop vh slachtoffer door de brand verloren gegaan.

  De dader moet worden opgespoord, betalen en veoordeeld worden door de rechter voor de totale schade.

  Dat anderen hiervoor nu gaan betalen laat een precedent ontstaan


  gemodereerd
 4. Hoezo, inverzamelingsactie?
  Gelukkig is de cameraman niet mishandeld.

  Hij deed gewoon zijn werk om zijn levensbehoeften in te vullen. Ondanks, de dreiging ging hij verder met zijn werk ( hart voor zijn werk).

  De dader/daders, heeft doelbewust zijn ontspoorde verstand alle voorrang verleend. Veel leed en schade veroorzaakt, welke het thuisfront van deze hardwerkende mens in angstige momenten bracht.

  Ik stel voor: aan de mediaorganisatie, om de dader/daders op te sporen en beslag te laten leggen op wat hij heeft .
  Zo is het mogelijk dat de organisatie en het slachtoffer, hiervoor niet opdraaien. Ik benadruk dat agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak onacceptabel is.

  En aan alle advocaten: laat de raddraaiers een inverzamelingsactie op touw zetten en zorg ervoor dat er geen knopen komen, door frauders.
  Succes, gegarandeerd????


  gemodereerd
 5. Risico van t vak meneer de journalist. Het is me toch wat met deze slappe zogenaamde journalisten. Heeft hij t verhaal zelf geschreven?


  gemodereerd
 6. advies aan journalisten : maak altijd gebruik van een dienstauto’s want nu zie je wat er gebeurd als je je eigen vervoer inzet. Eigenlijk moet het mediahuis waar hij voor werkt, voor een andere auto zorgen hij was immers on the job toen het gebeurde.


  gemodereerd
 7. Heeft ondernemer Pakitow zich gemeld voor een redelijke donatie. Deze man deed gewoon zijn werk en is zwaar benadeeld door de mensen die Pakitow had opgeroepen.


  gemodereerd
 8. Auto is in de fik gestoken door een deel van het domme volk, en natuurlijk door
  het deel dat stelen en bedelen, een sport voor hun normaal is ! En meestal een lid van 1 of andere, domme politieke partij! ”Ze gaan vaak paars gekleed, de deur uit, stelletje oelewappers”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Ok alml mooie initiatief vn collegas n vrienden mr moet dit niet afgestrafr worden? Degene die dit op zn kerfsstok hft moet alles vergoeden n vr jaren opgesloten worden.
  HALLOOO WAT GEBEURT ER IN SU. IS ER DAN GEEN BELEID MEER OM DIT SOORT ROTZOOI IN TE DAMMEN?


  gemodereerd
 10. Tja, de journalisten van Suriname zullen pakkirow omringen om een intervieuw alsof het om iemand geweldig gaat en de schade gemaakt door zijn mob moeten de rest van de surinamers die klagen dat zij het moeilijk hebben,betalen.
  Wat ern land.
  Sluit pakittow en zijn mob op!


  gemodereerd
 11. Laat CHAN of BRUNSIE het betalen , zij werken toch voor de regering.sommigen van de de media,de goeie niet nagesproken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES