Ad interim PAHO/WHO-vertegenwoordiger op bezoek bij Volksgezondheid

1
Ad interim PAHO/WHO-vertegenwoordiger op bezoek bij Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft een kennismakingsbezoek gehad van de ad interim PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname, dr. Lilian Reneau-Vernon. De meeting vond plaats op dinsdag 28 februari ten kantore van minister Amar Ramadhin.

Tijdens het bezoek heeft Ramadhin een korte inleiding gegeven over de samenwerking tussen PAHO en het Surinaamse ministerie in de afgelopen jaren. Dr. Karen Lewis-Bell heeft in de afgelopen periode, de rol van PAHO-vertegenwoordiger op waardige wijze vervuld. Zij is sedert februari 2023 de vertegenwoordiger in Belize.

De bewindsman heeft de plannen voor de gezondheidssector met de nieuwe vertegenwoordiger besproken. Dr.Lilian Reneau-Vernon wil zich inzetten om de reeds bestaande samenwerkingsgebieden te continueren en nieuwe vormen van samenwerking te propageren.

Tijdens dit bezoek waren ook aanwezig de directeur van Volksgezondheid drs. Rakesh Gajadhar Sukul en de directeur van het Herstelplan voor de Zorg. dr. Marc Sprenger.


1 REACTIE

  1. velen hier zouden graag willen weten wat er uit die gespreken naar voren komt , gaan ze Suriname financieel ondersteunen om de zorg hier naar een hogere level te brengen dat het personeel van de ziekenhuizen niet gaan vertrekken naar het buitenland en dat medicijnen genoeg op voorraad komen en dat iedere gewone burger de totale zorg krijgt
    voor de rijken hoeft u niets te doen want die gaan toch naar het buitenland , als hun plasje troebel is , hun grote teen jeukt , dat de bloeddruk te hoog is , een soort kanker hebben , noem maar op
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.