Ondernemer die steen naar hoofd kreeg van plunderaar doet zijn verhaal

13

Deze beelden van een man die een deel van een stoeptegel tegen z’n hoofd en been kreeg, tijdens het plunderen op 17 februari in Suriname, gingen kort daarna rond op social media. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest bijna een week in het ziekenhuis verblijven. Nu 12 dagen later vertelt de man die ondernemer is, zijn verhaal aan de redactie van Waterkant.Net.

Hij geeft aan dat hij die bewuste dag door zijn vrouw werd gebeld, toen de relschoppers bezig waren het traliewerk van zijn zaak aan de Zwartenhovenbrugstraat te forceren. “Ik was op dat moment niet thuis. Toen ik ter plaatse arriveerde vroeg ik de mensen om te stoppen. Heel beleefd vroeg ik ze om de plaats te verlaten en alles met rust te laten.”

Er waren echter een paar agressieve mannen die geen gevolg aan zijn verzoek gaven, waarna hij naar buiten liep. Voor zijn eigen veiligheid had de ondernemer een houwer in zijn hand en op de beelden is ook te zien dat hij daar verder niets mee deed. Een van de agressieve mannen pakte vervolgens twee delen van een stoeptegel op en liep terug naar de ondernemer.

Van korte afstand gooide hij de eerste steen keihard op de man die aan zijn hoofd geraakt werd. Het slachtoffer zeeg meteen neer waarna de dader van zeer korte afstand nog een steen naar de ondernemer gooide. Die raakte hem aan zijn rechterbeen ter hoogte van zijn knie.

“Ik was een paar dagen bewusteloos. Na zes dagen werd ik uit het ziekenhuis ontslagen. Ik kan niet lopen en vanwege de slag aan mijn hoofd heb ik schedelbasis fractuur en hersenschade opgelopen. Hierdoor heb ik continue last van hoofdpijn. Het gaat niet goed met mij”, zegt het slachtoffer aan de redactie.

De familie heeft intussen aangifte bij de Surinaamse politie gedaan tegen de dader. Er zijn beelden waarop deze man duidelijk in beeld komt. Het is vooralsnog niet bekend of de dader in de kraag is gevat.

Vanwege het gebeuren en uit vrees, is de zaak van de familie sinds toen dicht. Thans zitten alle werknemers werkloos thuis. Filmpje van de dader:


 
 


13 REACTIES

 1. Ondernemer heeft geen vuurwapen? Das belachelijk, met een houwer kun je niks.
  gemodereerd

 2. hij lijkt op biervliet mensen , goed kijken , en die zat vast en door het hof vrij gelaten , hij zal zeker naar die zaak terug gaan en de ondernemer de genade slag geven , maar als die dan weer opgepakt wordt zal het hof hem weer vrij laten enz.
  gemodereerd

 3. Door dit soort figuren gaat het land ten onder
  Shame on you . Wanneer gaat men leren met je tengels van mensen en spullen afblijven
  Hoop dat ze hem snep pakken en lang opsluiten
  Poging tot doodslag
  gemodereerd

 4. Gaat me niet verbazen als deze crimineel in the heat of the moment vrijgelaten wordt mocht hij al gepakt zijn. Alles is nu de schuld van de huidige regering de hindoestaan en de Chinees. Geen wonder dat iedereen momenteel wil vluchten die de kans krijgt.
  gemodereerd

 5. Van het OM en Justitie, hoeven we niks te verwachten, want dergelijke ratten hebben vrijspel in surbabwe. Ook de aanstichter van alle ellende is op vrije voeten gesteld. Failed State en een grote bananenrepubliek. Wat een ellendig land!
  gemodereerd

 6. Verschrikkelijk!
  Spoedig herstel aan meneer.
  Aantal werkelozen erbij.

  Heel weinig nieuws over de status van de plunderingen.
  Wie heeft de bussen vanuit powaka gemobiliseerd en betaald?
  Daags tevoren liep die ex-pres-vrouw rond in de ghetto, om wat te doen?
  Surineds uit een bepaalde hoek betrokken.
  Dit is een toerist, suri mannen lopen niet zo rond in de stad; flabber short, tasje en pet en cultureel doekje op zijn rug.

  Tjek die lijst v toeristen, rond die periode.
  gemodereerd

 7. KPS kom met informatie!!!! is deze ellendeling al opgepakt???? dit is duidelijk poging tot moord of doodslag. Dit beest beest moet van de straat gehaald worden.
  Gelukkig zijn er duidelijke foto’s van deze gek.
  hebben ze geen hersens om na te denken over de gevolgen van hun aktie??? nibte zal weer komen verklaren dat hij in the heat of the moment heeft gehandeld. De fam van de ondernemen moet een eigen advocaat. Dit beest die dit heeft gedaan moet ook alle zorgkosten betalen..
  gemodereerd

 8. Je gaat naar buiten met een houwer??? Je kop kan niet goed werken. Of je ht gebruikt of niet.
  Blijf binnen met je houwer en kap wat nr binnen komt.
  gemodereerd

 9. Deze dader moet gewoon eerst flink gemarteld worden, zeg maar half lam
  de tering slaan. En daarna voor de vissen gooien, in het Surinaamse rivier!
  Nee geen straf, het kost de gemeenschap alleen maar geld, en de mensen
  hebben het al oh zo moeilijk!

  sari tori
  jacko
  gemodereerd

 10. Pak de crimineel op en straf hem zwaar.
  Pakittow en zijn mob hebben meer schade en chaos achtergelaten met hun illegalle protest en velen tot slachtoffers gemaakt.
  En dan nog heb je enkele leeghoofdigen die hopen dat pakittow en andere zogenaamde activisten internationaal op zoek moeten gaan om gerechtigheid te vragen voor plunderen, in gevaar brengen van democratie, chaos veroorzaken en slachtoffers middels gebruik van geweld maken.Alsof mensen met verstand sympathie hebben voor pakittow en de rest van de activisten die niets anders dan ern stelletje plunderaars en criminelen zijn.
  gemodereerd

 11. Hopelijk wordt hij opgepakt en in een gedegen proces aangeklaagd voor poging tot doodslag en een enorme vergoeding voor het slachtoffer. Jammer genoeg hebben deze ratten meestal weinig bezit. Maar daar mag en kan de rechter niet vanuitgaan.
  gemodereerd

 12. Ondernemer worden in een gemeenschap waar velen de luiaard uithangen is een gevaarlijke bezigheid. Zoals blijkt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.