zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGLO-Brodenproject vandaag van start gegaan

GLO-Brodenproject vandaag van start gegaan

-

Does Travel - naar Suriname

Het GLO-Brodenproject 2023 is vandaag van start gegaan op O.S. 1 Santodorp. Tijdens de launch heeft first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry de leerlingen de bedoeling van het project uitgelegd.

Dit project houdt in dat veertig glo-scholen in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne dagelijks voorzien worden van totaal 4000 broden, beleg en drank (sap of melk).

De broden worden dagelijks vóór de eerste pauze geleverd in goed afgesloten boxen. Aan dit project is een recycling plan gekoppeld. Hierover zijn reeds afspraken gemaakt met de schoolleiders in Suriname.

De scholen worden voorzien van grote zakken waarin al het plastic afval (zakjes en flesjes apart) gedeponeerd moet worden. Deze worden vervolgens ter recycling aangeboden.

“In de afgelopen periode hebben wij op het Instituut, na lancering van het nieuws over de launch van dit project, vele aanvragen voor samenwerkingen en leveringen gehad. Ik ben blij met het enthousiasme vanuit de samenleving. Ik roep u daarom op om uw voorstel hoe u eventueel kunt inkomen te e-mailen naar [email protected]”, zegt de first lady.

Bekijk hier meer foto’s van de launch.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Top. Zo hoort het. Toch ff wat anders dan die andere die alleen maar kon oproepen om haar man op Pengel te komen toejuichen.


  gemodereerd
 2. Kijk,brood is gemaakt van import graan.Laat de binnenlandse vrouwen als die er nog in het binnenland zijn.kwakka maken en dat onder de kinderen verdelen.Zo verdienen de binnenlanders wat en misschien dat ze dan niet meer aan plunderen denken.


  gemodereerd
 3. Weer zo een zielig projekt.
  Is Julio die zoon die bianca ceupens had vermoord???
  Jullie hadden bij fernandes ook bollen kunnen bestellen en leveren. Ik hoor hoe gewichtig de verpakking is. Is het dagelijks 4000 broden??? Dit projekt had andets asngepakt kunnen worden. Wat zijn de kosten


  gemodereerd
 4. Naschoolse voeding in een nieuw jasje

  Corruptie op hoogte niveau….vaag nieuw bedrijf genaamd breadelicious nv doet natuurlijk de levering.


  gemodereerd
 5. stelletje paarse klojo’s , jullie krijgen brood en geld van de kolonisator omdat jullie gevlucht zijn uit Suriname tijdens de coup van 1980 , de kolonisators moeten jullie direct terug sturen naar Suriname , dan kunnen jullie in ocer een broodje poep van ddb krijgen en daarna een pak rammel jullie zijn laffaards en hebben hem in Holland beledigd , let maar op abrahams en grijsen en hooghart leren jullie dan echt kennen , en dat zijn geen lieverds


  gemodereerd
 6. Voor Dombo Debbie is ook dit initiatief die gericht is op schoolgaande kinderen niet goed genoeg.
  Je bent als kind zonder liefde opgegroeid, bent vroeger veel gepest en moet ontzettend lelijk zijn
  En op school heb je er niet van gebakken, getuige je niveau.


  gemodereerd
 7. Typisch weer het Surinaams gejank over pr stunt en mosterd na de maaltijd en meer van dat soort krachttermen. Inderdaad deze dame is tot niets verplicht maar doet het uit eigener beweging. Het is ook nooit goed. Doe je niks om de armoede te bestrijden dan is deze regering arrogant en uit op uitroeiing van de Marrons. Wordt er wel iets gedaan dan heet het een pr stunt te zijn of worden vragen gesteld die totaal niet met dit project heeft te maken. Daarom zal Suriname ook een achterlijk onderontwikkeld land blijven…..(misschien moet meer de nadruk op het volk gelegd worden)


  gemodereerd
 8. @Debby het is jouw niet gelukt om de man van deze firstlady aan de haak te slaan en uit jaloezie kraak je alles af. Toen jou vorige firstlady voor soema ai zulke dingen deed was voor jou alles goed en geweldig maar ook door deze mensen ben je afgedankt en nu uit je je frustraties op al het doen en laten van de huidige.


  gemodereerd
 9. @ Debby,,, ja is delfde Julio Bikhari die Bianca Ceupens, die toen vriendin was van zijn vander Roy, op beestachtige wijze heeft vermoord toen hij nog maar net een tiener was. Dat heeft hij gedaan samen met een vriend, die loopt die zoon nu helemaal gek door de stad, Vriend is een zoon is van Laurens Neede.

  Ze konden op z’n minst ook bij Fernandes hun broodjes afnemen of op zin minst 50/50….dan had je 2 bedrijven geholpen en indirect ook gezinnen van arbeiders van 2 bedrijven. Waarom ik deze 2 bedrijven noem, omdat ik zeker weet dat qua hygiëne, ze aan de voorwaarden voldoen.

  Waar komt het sap en de melk vandaan?? dat is nergens vermeld.
  Ik gok op melkcentrale wat melk betreft.

  anyway…ik ben blij dat de kindjes tenminste een belegd broodje en drinken krijgen. Hopelijk wordt het niet zo een njang patoe als van de vorige regering.(NDP)


  gemodereerd
 10. Leuk hoor. De kinderen krijgen gedurende 37 dagen brood en daarna komen ze weer met lege maag naar school. En wie profiteert hiervan, natuurlijk vrienden van de first lady, Julio Bhikarie. Het blijft family and friends.


  gemodereerd
 11. ferdy er zal geen mosterd op die broodjes zijn , en het is ook geen maaltijd , maar waarom doet de fisrt lady dit , omdat de ouders hun kinderen geen brood mee geven , ze gebruiken het geld voor benzine of ze gaan gokken


  gemodereerd
 12. Ferdy wat heb je liever mosterd na de maaltijd, of dat je maaltijd wordt gestolen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES