Pakittow verlaat Santo Boma na besluit tot invrijheidstelling

37
Pakittow verlaat Santo Boma na besluit tot invrijheidstelling

Het Hof van Justitie in Suriname heeft maandag 27 februari besloten tot de invrijheidstelling van actievoerder Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet. Na de administratieve verwerking kon hij later op de dag de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma verlaten.

Bij de ingang van de gevangenis stonden familie en vrienden, alsook leden van de pers, uren te wachten tot hij naar buiten kwam. Uiteindelijk kwam Pakittow rond 20.00u naar buiten en sprak de pers toe (foto).

Biervliet gaf eerder op de dag via advocaat en partijgenoot Antoon Karg aan dat hij de ondersteuning en het medeleven aan hem, bijzonder op prijs heeft gesteld.

Zijn moeder ving hem op en deed de Surinaamse vlag om hem heen:

Live video van Starnieuws:


37 REACTIES

 1. de Surinaamse vlag wordt vernederd door dit gedoe , het zelfde wat de revo man altijd doet , dit soort gasten bouwen niets op , maar breken alles af
  gemodereerd

 2. Mama, ze hebben me geb….ld. heeft u vaseline meegenomen ? Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd, dat je niet altijd haantje de voorste moet spelen in alles.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat Pakito, de roof en plunder orgie van zijn aanhangers veroordeeld, anders is hij niets minder dan deze criminelen. De plunderaars en rovers geven de schuld aan de huidige regering van hun beestengedrag en kijken zelf niet in de spiegel. Jammer en triest.

  Neemt niet weg dat er ooit toch een keer een omslag moet plaatsvinden binnen de regering. Ook Chan heeft zich inderdaad schuldig gemaakt aan vriendjespolitiek, net als alle regeerders in de afgelopen 48 jaar. Maar het blijft een feit dat de huidige president de ook de meeste weerstand incasseert sinds de onafhankelijkheid terwijl er nog grotere corrupte criminele leiders hebben geregeerd. Feit is wel dat als we een betere Suriname willen moeten we corruptie en criminaliteit aanpakken. En niet de ondernemers die hier niks mee te maken hebben, beroven en hun winkels plunderen en vernietigen.

  Ik hoop dat dhr. Pakito deze boodschap aan zijn criminele aanhang kan overbrengen zo niet dan vrees ik het ergste voor de toekomst van Su.
  gemodereerd

 4. Walgelijke vertoning!

  Eerst kom je met een riedeltje aan strafbare feiten, en binnen 3 dagen worden dezelfde feiten in de prullenbak gesmeten.

  Je mag weer gaan protesteren met je fanclub bestaande uit die last-minute ambtenaren, gangsters en allerlei uitschot.

  Wat vinden de ondernemers hiervan. Ik zou verkassen naar Frans Guyana of Guyana.
  gemodereerd

 5. NDP aanhangers verwelkomen hem,gevaarlijk hoe deze lui zonder schroom de samenleving proberen te verscheuren.omwille van hun Dictator.
  gemodereerd

 6. Dit kan alleen in Suriname!
  Belachelijk dat ondanks beelden van zijn handelen( hij zat immers op de soundtruck die inreed op de militairen) hij wordt vrijgelaten. Is een vrijbrief voor alle andere tuig om dit ook te doen. Justitie en OM, jullie deugen niet!
  gemodereerd

 7. “Zijn de prijzen al gedaald”, eerste reactie van dit sujet.

  Hoe achterlijk ben je dan.
  Je vraagt de bedreigde en mishandelde ondernemers om de prijzen, in hun kaalgeplukte en gesloopte winkel te droppen.
  Jonge, je bent ziek.
  gemodereerd

 8. Voor zulke mensen is er geen straf mogelijk in Suriname behalve de kippen dieven en hoogwaardige politici.
  Vreselijk wat daar niet mogelijk is, Bhaaaaaaah Regering.
  gemodereerd

 9. Deze klootzak moest in de cel blijven rotten…. geeft Sme alleeen maar schaande… rovers allemaal…
  gemodereerd

 10. Ma ze lippe hangen helemaal naar beneden, wat hebben ze met je gedaan mie boi.
  die ellendelingen
  kom ga zitte, nee ik kan nie zitte voorlopig
  heeft iemand balsem voor me lippe? nee toch die balsem is duur.
  ach jeheb genoeg bal gehad toch mang. 😁😁😁
  gemodereerd

 11. Wat een ziekelijk achterlijk persoon is deze zogenaamde vrijheidsstrijder. Ja vrijheidsstrijder ? Mi Mars papa. Een ordinaire terrorist zonder ruggengraat ben je.
  gemodereerd

 12. Want denken de verkeerd denkende VHP-erg wel. Kunnen zij de wet en recht naar hun eigen inzichten invullen en toepassen. Zij hebben geestelijke ondersteuning nodig. De realiteit zien zij anders.De VHP is ongeschikt om het land te besturen.Ze hebben geen kader.De NDP was vele malen beter.Nu komt iedereen tot deze inzicht.

  Er moet na de komende verkiezing een grote schoonmaak doorgevoerd worden bij het O.M en de Rechterlijke Macht. Weg met de foute mensen die partijbelangen van de VHP boven de wet stellen. Chandrika Santokhi is aangeschoten wild omdat je met leugen en bedrog dingen niet naar je hand kan zetten. VES, vakbonden en andere maatschappelijke groepen laten zich niet meer beetnemen.
  gemodereerd

 13. Door de plunderingen van de winkels van de slachtoffers, zullen de prijzen alleen maar stijgen voor de consumenten vooral in die winkels en dat zullen de klanten voor moeten betalen.

  Iemand zal voor de geleden schade bij de slachtoffers moeten betalen.

  Pakitow is wat valuta en srd en een potje vaseline kwijtgeraakt, maar in vergelijking met de schulden vd slachtoffers is dat een druppeltje op een gloeiende plaat. Dat geld kan ik mij gelet op de economische situatie best voorstellen, dat vaseline was gewoon voor massage, dus dat potje raakt leeg na vrij lating en is daarom weg gegooid.

  Het verhaal van bedreiging, schroevendraaier bij zijn buik, enz moet nader onderzocht worden. Want er moet duidelijkheid komen naar de samenleving toe.
  gemodereerd

 14. Het is te hopen dat Pakito uit dit gebeuren leert wat er te leren valt. ER is veel te leren hieruit eerst moet deze jongeman leren dat hij in een democratische rechtstaat leeft. De spelregels moet hij zich eigen maken. Er zijn genoeg mensen om hem heen die hem de wegkunnen wijzen. Het is geen makkelijke weg succes verder en blijf je verstand gebruiken.
  gemodereerd

 15. De RC doet zijn werk, naar men aanneemt, naar eer en geweten, wij zullen dat nooit weten. Het Hof van Justitie heeft de RC teruggefloten. De aanklacht tegen Pattikow is hiermee niet van de baan.
  Een snugger iemand weet wat Pakittow bedoelt met de prijzen moeten omlaag, anders…………..Natuurlijk zal hij de strijd voortzetten er is nog niks gewonnen, de relschoppers (betaald) hebben hiervoor gezorgd.

  En weer komt men met ‘ kromme’ redeneringen aanzetten. Nu zijn het de winkeliers die zogenaamd beschermt moeten worden, waar eerder de winkeliers door dezelfde oranje helden werden verketterd, vanwege de alsmaar stijgende prijzen in hun winkels. De oranje helden, vooral Surineds, willen niks anders dan Sranan naar de mallemoer schrijven. Hebben niet graag dat Sranan zijn eigen sores oplost.
  gemodereerd

 16. Het is jammer dat Pakittow niet meteen ook de oplossing geeft aan Santokhi hoe hij denkt de prijzen en de koers omlaag te krijgen.
  Ik hoor alleen maar, zijn de prijzen in de winkels al omlaag, is de benzineprijs al omlaag en is de koers al omlaag.
  Nergens een tip aan de regering hoe en met welke toverstaf ze dat kunnen bereiken.
  Het enige wat hij heeft geleerd van deze misselijkmakende gevangenisstraf is hoe hij verder kan gaan protesteren tegen deze regering.
  Verder dan spijkers op laag water zoeken en opruiing van het volk komt hij helaas niet.
  Als hij nu nog niet snapt wat er allemaal voor schade is ontstaan door de chaos en ellende die een direct gevolg was van zijn handelen, dan mogen ze hem wat mij betreft nog een jaar opsluiten.
  Hij snapt blijkbaar nog steeds niet dat juist omdat hij mogelijkheden heeft gecreëerd voor criminelen om schade aan te brengen aan de ondernemers, de goederen alleen maar duurder kunnen worden.
  Oorzaak en gevolg mi boi,….., of ben je ook fu soso naar school geweest.
  gemodereerd

 17. Wat in God’s naam heeft hij verdiend om gedrapeerd te worden in de surinaamse vlag?
  Hij heeft onrust en schade veroorzaakt samen met de rest van de plunderaars.
  Maar tja ,de ongeschoolde surinamers weten het ook niet beter.Ze kunnen goed en kwaad niet van elkaar scheiden.
  Geen wonder dat Suriname nooit vooruit komt maar blijft steken ergens en nergens.
  Schaam je mediamensen , schaam je volgelingen voor het aanbidden van een even hersenloze mafkees.
  Shame!
  gemodereerd

 18. Het volk suriname heeft zulke,moedige en oprechte activisten nodig als Pakkitow..Niet ikke ikke en de rest mag stikken.De regering was geschrokken van de power van pakkltow.ze werden bang dat hun belangen en het stelen van de gelden zou worden ontdekt,en ze de kans niet zouden krijgen hun straatje schoon te vegen voordat ze vertrekken. .Dus ze schrokken van de opkomst.Dus ze willen nu intimideren door mensen niet te laten prosteren. Ze willen zou lang mogelijk zitten om te stelen en frauderen..Mensen die pakkitow neerhalen, zijn mensen die grote belangen hebben bij Chan,en als maar rijker worden.
  gemodereerd

 19. “ Zijn de prijzen al gedaald “ is een duidelijk teken dat Pakittow totaal werd afgezonderd van de dagelijkse realiteit.De opsluiting heeft hem m.i. toch een beetje in verwarring gebracht.De strijd gaat door. Nu moeten de strijders Abdoelraman en Welzijn uit de gevangenis ontslagen worden.Laat Santokhi weten dat hij niet meer gewild is. De mensen kan hij niet meer misleiden met een “ nationaal dialoog “.
  gemodereerd

 20. Bouterse heeft al een demonstratie laten geven wat er gaat gebeuren indien de rechter besluit dat hij achter de tralies moet. Aan gewelddadige aanhangers geen gebrek.
  gemodereerd

 21. ik hoop dan ook dat alle hen ten laste gelegde zaken zijn gedropt.
  Ga zo door Pakkitow. Ik hoop wel dat je de acties van de plunderaars, die het voor je verpest hebben, en om wie je in de cel zat, publiekelijk afkeurt. Ze moeten weten dat hun gedrag never nooit getolereerd en/ of goed gepraat en gaat worden.
  Ik, en velen met mij, blijven je steunen Pakkitow. Blijf er vooral voor waken dat GEEN ENKELE politieke partij je gaat misbruiken. wat daar zijn ze goed in. Want als je dankzij jouw, hun doen bereikt hebben, zijn ze klaar met je
  En mama Pakkitow….we zullen u ook blijven steunen!
  Bless you
  gemodereerd

 22. @Malang en Debby
  Met idioten als jullie 2 zal het nooit goed komen met Suriname.
  Waarvoor of met wie ging hij strijden dan
  Heeft hij zijn duivelse doelen bereikt?
  Wees blij dat jullie zogenaamde held niet woont in een land waar hij opgepakt zou worden en tevens weggestopt zou worden in de gevangenis voor lange tijd.Wees blij dat heden democratie regeert in Suriname.Er is geen sprake van recht heeft gezegevierd.Een maniak is vrij gelaten en dat is heus geen reden om blij te zijn.Wat about de zaken en handelaren die schade hebben opgelopen en gewond zijn geraakt?
  Echt jullie 2 nietsnutten hebben hulp nodig.Begin bij het begin…ga naar school.
  gemodereerd

 23. @Esmerald…hij vraagt dat niet aan de ondernemers. Hij vraag aan de overheid om het beleid om te buigen, beslissingen te nemen die elke surinamer te goede zal komen ej de koerst doen dalen…..als dat gebeurd..zullen de prijzen in de winkel automatisch moeten dalen. Begrijpend lezen en luisteren is ook een van hé!
  gemodereerd

 24. robg , nep econoom , jij had het mis he tijdens bouterse 1-2 he , en we vertelden al wat hebt jij die vier maanden hier gedaan , niets he alleen je afgod ddb aanbidden he , en jij loog dat je hier was want de vhp boys wilden graag met jou spreken , dus lul nog een eind verder robg
  ha ha ha econoom robg , en je misbruikte de titel dr , ja dr robg , ha ha ha
  gemodereerd

 25. moen , jij hebt er ook geen ballen verstand van , de koers wordt niet bepaald door de overheid , hier heeft het te maken dat er hier te weinig US$ en EURO’s zijn , om zaken te doen met het buitenland , denk aan import , denk aan graan voor ons brood , aan kunstmest voor de landbouw , denk aan veevoeder voor kippen en andere dieren , denk aan onderdelen voor auto’s – vrachtwagens en alle andere vervoersmiddelen , en onderdelen voor allerlei machines , en medicijnen , nou we kunnen nog veel meer opnoemen , maar dan wordt je moe van het lezen , moen mocht de koers dalen wil het nog niet zeggen dat de prijzen in de winkel dalen , want de handel wordt niet gedaan met de SRD want onze munt is niets waard in het buitenland
  o ja en die biervliet zal er ook niets aan kunnen veranderen
  gemodereerd

 26. jullie lullen allemaal, maar hij doet het en jullie doen zelf geen drol dan alleen maar achter je toetsenbordje zitten. hij komt op voor het volk. vallen jullie ook onder. ècht eerbetoon aan Pakittow! 👍
  gemodereerd

 27. WAT, jij hebt verstand van niks en moet de laatste zijn die mensen zou willen aanspreken op iets. Ben je nou helemaal gek geworden????
  gemodereerd

 28. Thx yére @WAT

  Neem haar niet kwalijk, nps-gajes.
  Vluchten ‘in the heat of the moment’ is hun expertise.
  Volgens ex-nps-minister van onderwijs, is haar achterban niet verder gekomen dan groep 4. Net enkele uitschieters.
  Eruggghh jammer!
  gemodereerd

 29. WAT, je klets weer uit je domme kop.
  Een goede overheid dient wel maatregelen te treffen en facilitair bezig te zijn. Zij kunnen uiteraard de handelaren niet dwingen of voorschrijven, maar zij kan wel politieke of economische druk uitoefenen, desnoods met de handelaren gaan overleggen. De grote vraag ‘waarom het niet lukt’ kan dan gesteld worden. Waar liggen de knelpunten.

  Ik denk eerder dat de regering gelieerd is aan de handel. De regering gaat eerst voor de belangen van de handel, zie wie minister van handel is, zie wie de geldschieters zijn van de partijen in de coalitie. De vorige regering zat ook tot haar strot in de kont van de belangrijke handelaren. De belangen zijn groot.
  gemodereerd

 30. Bingo, pony. Zo ken ik je weer!!! De grote handelaren, die op de achtergrond opereren, hebben alle surinaamse regeringen bij de ballen of gehad. Zijn bepalen vrnl de prijzen vanaf alles en de valutamarkt .
  En het zijn egoisten. Hoe makkelijk kan het zijn om voor betaalbaar eten en drinken te zorgen op basis van het principe: geef het volk brood en spelen? Niet gratis natuurlijk, zoals opa D het deed.
  Want je weet water er helaas gebeurd als sranangmangs en hun kinderen bere e bari….
  De regering zou er goed aan doen om via EZ zelf basisgoederen te importeren en zelf verkopen via de vorige comsumentenkaart en zorgen dat ALLE prijzen in SRD zijn.
  gemodereerd

 31. beste mensen wat ik zie hoor en lees
  iedereen doet maar wat
  laten we nou aub bij de les blijven
  met elkaar ons mooie su opbouwen
  het is aan ons gaan we het op bouwen
  of niet we moeten hosselen maar er komt een mooie tijd
  door de ellende van vroeger
  gemodereerd

 32. Pakittow, meneer Biervliet, wees constructief i.p.v. arme winkeliers molesteren en laten plunderen. Heb je een oplossing of enig idee hoe de situatie in het land verbetert kan worden.?.of draait het bij jou alleen maar om het demonstreren en molesteren? Het gaat slecht met de wereld economie en Suriname hoort ook darrbij. Benzine en energie is in de hele wereld in prijs gestegen. Daar kan de Surinaamse regering incl. Chan Santokhi niets aan doen. Je bent bezig met een heel gevaarlijke actie. Vraag je zelf wel eens, wat kan ik voor mijn land SU doen en niet wat kan mijn land SU voor mij doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.